banner392

D-650 Karayolu felç oldu. Anadolu'ya ulaşım durdu.

Akşam saatlerinde başlaşan sağanak yağış sel oldu dağları Sakarya nehrine taşıdı. Sakarya’nın Geyve ilçesi Dereköy mahallesi bölgesinde yoğunlaşan yağış nedeniyle Karayolu ve Demiryolu ulaşıma kapandı.

Sakaraya Bilecik yolu çift taraflı trafiğe kapandı. Kapanan yolrda mahsur kalan akşam yolcular yakınlarına teleforları ile ve sosyal pallayım siteleri aracılığı ile yardım çağrıları yaptılar. Selde birçok araç yoldan çıktı, araçları kayanlar ise en yakın petrol tesislerine sığındılar. Emniyet güçleri ve trafiği açmak için saatlerce uğraştılar. Kara yolları iş makineleri ile açma çalışkmaları sırasında yolun tek tara yönlendirilerek rahatlaması sağlandı. Bariyerlerden karşı şerite geçme bölümleri açıldı. Dereköy mevkiinde mahsur kalan araçlar iş makineleri ile çekildi, yada yol dışına taşındılar.

Doğançay, Derköy, Bağlarbaşı bölgesinde yer yer toprak kaymaları, selin getirdiği çamur ve ağaç dalları araçların yürümesini engellediler. Polis km lerce uzayan trafiği açabilmek için iş makinesi tarafından tek geçişli açılabilen yoldan dönüşümlü ve 20 şer dadikalık geçiş hakkı vererek trafiği açmaya çalıştı.

Gece saat 22.00 suları yol ulaşıma açıldı ve trafik normal seyrine döndürüldü.  

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 01:21

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER