banner392

Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. Yılı törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. Yılı Pamukova’da da törenlerle kutlandı. Cumhuriyetin 91. Yılı kutlamalarına dün Belediye önündeki tören alanında çelenkler konması ile başlandı. Bugün de aynı alanda kutlama töreni düzenlendi.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. Yılı törenlerle kutlandı.

 Konya karamanda meydana gelen maden kazasında 18 işçinin su altında kalması bugünkü törenleri de etkiledi. Akşam yapılacağı duyurulan fener alayı töreni iptal edildi. Okul öğrencileri tarafından yapılacak olan oyunlar da iptal edildi.

 

Bugün yapılacak  Cumhuriyet Bayramı etkinleri için erken saatlerde vatandaşlarda etkinlik yapılacak alana büyük ilgi göstermiş ve kalabalıklar oluşturmuşlardı,

 

Tören da yapılan bazı kısıntılar nedeni ile etkinlikler uzun sürmedi. Yarım saat gecikmeli başlayan tören istiklal marşı okunduktan sonra ilçe kaymakamı Tuncay Dursun günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kaymakamın konuşmasından sonra çeşitli okullardan öğrenciler Cumhuriyet ile ilgili şiirler okudular.    

 

Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. Yılı ile ilgili konuşan Kaymakam Tuncay Dursun; “Türk Milleti, deha asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Paşa önderliğinde şahlanışa geçmiş ve Türklere esareti layık görenleri hüsrana uğratmıştır.” dedi.

 

Konuşmasında Kurtuluş Savaşının Halkın seçtiği bir meclisle yürütüldüğüne dikkat çeken Kaymakam Dursun şunlara söyledi.

 

“ Cumhuriyetimizin 91. Yılını her yıl olduğu gibi tekrar coşkuyla kutluyoruz. Osmanlı İmparatorluğu’nun 1699 yılından itibaren başlayan geri çekilişi Milli Mücadele ile son bulmuş ve Türklük yeniden tarihi ihtişamına kavuşmaya başlamıştır.

 

Sömürgeci güçler, yorgun, başarısız ve moralsiz bir halkın ona uygun gördükleri kadere razı olacağını düşünüyorlardı. Fakat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıkacağını elbette hesap edememişlerdi. Türk Milleti, deha asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Paşa önderliğinde şahlanışa geçmiş ve Türklere esareti layık görenleri hüsrana uğratmıştır.”dedi.

 

Bugünde değişen bir şey olmadığını söyleyen Kaymakam;

 

“ Değerli halkımız, sevgili gençler bir asır sonra değişen bir şey yoktur. Türklüğün tarihi misyonunu, kendilerine tehdit olarak gören dış güçler, Türk Milletini her daim saldırgan ve yayılmacı olarak sunmak istemektedir. Maalesef bu siyasete inandırılmış bazı yerli çevreler, Türk Milletine hakaret ve iftira etmeyi, günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmişlerdir. Cumhuriyetin 100. Yılında daha büyük ve daha müreffeh bir ülke için, Türk Dünyasının insani, kültürel, sosyal ve manevi hamiliği için her Türk ferdinin yapacağı çok şey vardır.

 

Sözde bilimin, düzmece tarihin arkasına sığınan yerli işbirlikçilerin milletimize yönelttikleri iftira ve ithamlar bizim aklımızı bulandırmak ve kendimize olan güvenimizi tahrip etmek yerine milli kimliğimizin daha da pekişmesi için şuurumuzun canlı tutulmasına vesile almalıdır.”dedi.

 

Kaymakamın konuşmasından sonra değişik okullardan hafta ile ilgili yapılan yarışmalarda başarılı olan öğrencilerin isimleri duyuruldu, ancak zamanın kısa tutulması açısından isimleri duyurulan öğrencilere başarı ödülleri okullarında verileceği anons edildi.

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları okulların, askerlerin ve vatandaşların resmi gecidi ile sona erdi.

 

CUMHURİYETİN 91. YILI KUTLAMA GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEYEBİLİRSİNİZ. (alttaki videoyu tıklayın)

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 20:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER