banner392

Bugün saat: 18.30 da Pamukova Rumeli Tv de

Pamukova Eskiyayla Rumeli Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin “Yaşadığımız Doğal Çevre” adlı fotoğraf sergisinin açılışına katılan Rumeli Televizyonu Pamukova dan görüntüleri bu akşam saat: 18.30 da yayınlayacak.

Bugün saat: 18.30 da Pamukova Rumeli Tv de
Daha çok Kültür etkinliklerini haber yapan Rumeli Televizyonu Eskiyayla Derneğinin yaptığı kültür etkinliğini gündemine alarak yayınlamaya değer buldu. 8 nisan tarihinde ilçemizde ilk defa yaşadığımız doğal çevreyi konu alan fotoğraf sergisi ile Pamukova nın tanıtımına da katkı sağlayacak bu program sayesinde Pamukova dünya ya tanıtılmış olacak.
Aynı gün ilçemize konferans vermek için gelen RUBASAM (Rumeli Balkan Türkleri Strateji Merkezi üyesi ve araştırmacı yazar Avukat Özcan Pehlivanoğlu da “Balkan Savaşlarının 100. yılında Balkan Türklerinin dünü, bugünü” adlı konferans vermişti. Pehlivanoğlu 1913 yılında balkanların nasıl kaybedildiğini anlatmıştı.
Konferansta Balkan Türklerinin Anyurduna göç ederken uğradıkları soykırımını ve bir bucuk milyondan fazla Balkan Türkü nün yollarda hastalıklar dan nasıl öldüğünü anlatmıştı.
Yeniden Anayurtlarına gelen Balkan Türkleri nin yurdun çeşitli yerlerine yerleştiğini Diyarbakır a bile 200 bin Balkan Türkünün gittiğini zamanla bunların oralarda asimile edildiğini de anlatmıştı.
Devletine, milletine bağlı Balkan Türklerinin bugün daha bir bilinçli ve organize olduğunu görüyoruz.
Türkiye de birçok ilde Balkan Türkleri, ya da Rumeli Türkleri adı altında kurulmuş yüzlerce dernek yanında dünyanın birçok yerinde de Yunanistan, Bulgaristan, Belçika da, Almanya da da Balkan ve Rumeli Türkleri dernekleri kurulmuş bulunuyor. Türkiye de Kurtuluş Savaşında yararlı dernekler adı altında da Türkiyenin kurtuluş  mücadelesine katılan Rumeli Türkleri dernekleri bugün Türkiye de 100 ün üzerinde dernek, 30 dolayında federasyon ve Balkan ve Rumeli Türkleri Konfedarasyonu adı altında dernekleşmiş durumdalar.
Birde RUBASAM diye Rumeli Balkan Türkleri Strateji Araştırma Merkezi adı altında önemli fikirler üretmekte. Bu akşam Rumeli TV de araştırma merkezi üyelerinden olan Av. Özcan Pehlivanoğlu konuşma yapacak.
Pamukovalıları programı izlemeye davet ediyoruz.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2013, 12:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER