banner392

Bir çok kişi Genel Sağlık Sigortası (GSS) mağduru oldu

Milyonlarca kişi SGK'ya borçlu görünüyor. SGK tarafından GSS borcu görülenlere posta yolu ile gönderilen bildirimler heyecan ve endişe yaratı. Pamukova da da posta yolu kendilerine gelen SGK borcunuz var şeklindeki uyarıları aldıktan sonra öğrenmek için değişik yerlere müracaat edenler borçları olmadığı halde bu gelen bildirinin ne olduğunu anlamaya çalıştılar.

Bir çok kişi Genel Sağlık Sigortası (GSS) mağduru oldu

Ancak SGK tarafından gönderilen bu şekildeki bildirimler ile ilgili milyonlarca mağdurun durumlarını öğrenmeleri için bugün son gün borcu olduklarını anlatan ellerine ulaşmış bildirimlerle sorunu çözmeleri için 31 mart Salı (yanı bugün) mutlaka il ve ilçelerde ki SGK şubelerine giderek durumlarını izah edip GSS borcu olup olmadıklarını öğrenmeleri yada iptal ettirmeleri gerekiyor. Aksi taktirde borçları ile ilgili ödeme yapmak durumunda kalabilirler…!

 

İŞTE SGK’DAN GELEN BİLDİRİMLERİN ANLAMI ŞU DEMEK OLUYOR.

GSS, yani en basit tanımıyla sigortası olmayanlara devletin yaptığı sağlık sigortası. 2012 yılında alınan kararla zorunlu hale getirilen GSS'ye gelir durumuna göre ödeme yapılıyor. Bunun için de bağlı olunan Kaymakamlık'tan 'Gelir Testi' yaptırmak gerekiyor.

 

1-E-devlet sistemi üzerinden, E-Devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK borç sorgulaması.

 

2-Online tahsilat sistemi üzerinden şifreye gerek kalmadan yapılan SGK borç sorgulaması.

 

İŞTE SGK'NIN PRİM BORCU AÇIKLAMASI:

 

"Son günlerde yazılı ve görsel bazı basın yayın organlarında, kamuoyunca Bağ-Kur sigortalısı olarak bilenen esnaf ve sanatkârlar ile çiftçilerden, 12 aydan fazla prim borcu bulunanların sigortalılıklarının durdurulmasına ve prim borçlarının silinmesine yönelik olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir yasa çalışması olduğu ancak, 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya müracaat eden sigortalıların yeni çıkacak bu uygulamadan faydalanamayacakları şeklinde yer alan haberlere yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde halen görüşülmekte olan tasarıda 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya müracaat eden ve 12 aydan fazla prim borcu bulunan sigortalıların da bu uygulamadan yararlanmalarına yönelik düzenleme yer almaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan tasarının mevcut haliyle yasalaşması halinde, prim borçlarını 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran Bağ-Kur (4/b) sigortalısı esnaf ve sanatkarlar ile çiftçiler de talep etmeleri halinde bu uygulamadan faydalanabileceklerdir."

 

Garanti, Yapıkredi, İşbankası, Halkbank, Vakıfbankası, ING bank ve diğer bütün bankalar internet bankacılığı sistemleri üzerinden SGK borçlarınızı ödeme imkanı vermektedir. Sanal Pos ile SGK Sigorta Borç ve Prim Ödeme için alttaki linke tıklayabilirsiniz.

 

SGK SİGORTA BORÇ VE PRİM ÖDEME

 

CEP TELEFONU İLE SGK HİZMET DÖKÜMÜ ALMAK

Cep telefonu ile SGK hizmet dökümü bilgisi sorgulamak artık mümkün bunun için:

Cep telefonlarınızdan ilk işe giriş tarihinizi ve toplam hizmet gün sayınızı sorgulayabilirsiniz. Yeni bir uygulama başlatan sgk.gov.tr, bu uygulaması ile vatandaşların site site gezerek ya da sorgulama yaparak toplam hizmet gün toplamını öğrenmelerini kolaylaştırıyor.Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Cep telefonlarınızdan hizmet gün toplamını öğrenmek için ne yapmanız gerekiyor? “PT yaz boşluk bırak T.C. Kimlik Numaranı yaz boşluk bırak AİLE SIRA NO”nu yaz 5502’ye kısa mesaj at. SGK Hizmet Dökümü mesaj ile size iletilecektir. 
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 01:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER