banner392

Binbaşılar Emekli Maaşlarımız yetmiyor diye eylem yaptılar

Emekli Binbaşılar Platformu İzmir de bir araya geldiler ve bir basın açıklaması yaptılar. Kendilerine verilen emekli maaşlarının kendi rütbelerinden daha düşük askerlerin maaşlarının daha gerisinde kaldıklarını belirttiler.

Binbaşılar Emekli Maaşlarımız yetmiyor diye eylem yaptılar

“Yıllardır Türk Ordusunda görev yaptık. Şerefli Türk Milletinin formasına taşıdık. 200 yıllık Türk Ordusuna bu durum ne kadar uygundur” diyen binbaşılar İstiklal Marşını söylediler ve saygı duruşunda bulundular. Emekli bir komutan ise basın açıklamasıno okudu.

İZMİR DE BİN BAŞILARIN YAPIKLARI BASIN AÇIKLAMASININ TAMANI.  

Değerli kamoyu..!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk olarak emekli subaylar gurubu içersinde yer alan emekli Binbaşıların Anayasal Hak ihlali ile ilgili toplanmış bulunmaktayız.

‘Biz Türk Silahlı Kuvetleri içersindeki Özlük Hakları Adaletsizliğini son bulduracak Emekli Binşalılar Platformu olarak maruz kaldığımız adaletsizligi şimdiye kadar birçok mevkiye, Milli Savunma Bakanlığına, Genel Kurmay Başkanlığına, Kuvvet  Komutanlarına Milli Savunma Komisyon üyelerine anlattık. Bizi dinlediler gerekli düzenleme yapılacak dediler. Ama sonuç yok.

Bu nedenle çözüm bulamadığımız için siz değerli komuoyunla paylaşmaya karar verdik.

Binbaşı rutbesi, hem yönetsel, hem de kıta görevi yapan önemli bir rutbedir. Daha sonraki rutbelere göre sorumluluk ve fedaklarılğın en yoğun yaşandığı rutbedir.

Bizler bu rutbede hizmet seremizi tamamlamaya yakın beklide en rahat edeceği rutbede ayrılmış, binbaşılarız.

Biz emekli olduğumuzda mevcut emekli maaşlarımız yoktu. Daha sonra aynı stepte olduğumuz diğer subaylar için yapılan düzenlemelerden haksız bir şekilde ilam edildik.

Hiç gündeme gelmeden anında verilmesi gereken makam ve görev hakları bize tadbik edilmedi.

Camiamızı düşünen hiç kimse olmadı.

Siyasi nedenlerle Ordudan ilişiği kesilenlerle emekli maşalarının sürecinde de değerlendirilmedi. Daha sonra da yaptığımız müracaatlarda da makdul cevaplar ardık.

Biz Türk Silahlı Kuvetler içinde en düşük rutbeye haiz olan, emekli askerlerden dahi düşük olan emekli maaş alan bir çamiayız.

Tabi ki o arkadaşlarınran mudiriyekti vardır. Özelikle vuruulamak istiyorum. Emekil Assubayların, Emekli Uzmanlarında mağruduriyetleri vardır bizim konumuz dışında.

Biz sade kendini düşünen insanlar değiliz. Onlarında değerlendirilmesi gereken konular vardır. Hak talebimizi hukuki bir dayanakla yapıyoruz.

Yarbaylarla aynı rutbede olmamız da bir yasa hükmüdür. Onun için hak talep ediyoruz” dediler. Binbaşılar konuşmalardan sonra alandan ayrıldılar.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER