banner392

Başbakan'dan flaş açıklamalar

Başbakan Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, "Milletim müsterih olup bize güvensin. Halkın önünde ve mahşerde hesaba çekileceğimizi biliriz" dedi.

Başbakan'dan flaş açıklamalar
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmada öne çıkan ifadeleri şöyle:

Bu yola çıkarken 'milletimize mahçup olmayacağız hayal kırıklığı yaşatmayacağız' dedik.

Milletim müsterih olup bize güvensin. Halkın önünde ve mahşerde hesaba çekileceğimizi biliriz.

AK Parti yolsuzluklara göz yummaz, müsamaha göstermez zira bunu yaparsa var oluş zeminini ortadan kaldırmış olur. Bizi bugünlere dürüstlüğümüz ulaştırdı.

Bizim bu noktadaki hassasiyetimiz sırf iftiraya maruz kaldı, sırf çamur atıldı diye söylentiler üzerinden, kimse kusura bakmasın, biz bu tür operasyonlara da aramızda girmeyiz.

AK Parti'nin ak kadroları olarak bembeyaz, süt kadar ak bir sicille yürüyoruz. En küçük bir çamur parçası, en küçük bir siyahlık bizim sicilimizde hemen dikkat çeker. Çektiğinde de gereği neyse onu yaparız.

Bizim başkalarını örnek almamıza gerek yok. İyiler bize örnek olabilir ama bizim için sicili siyah olanlar bize örnek teşkil edemez. Onların yaptıkları zaten ortada. Biz kendi sicilimize bakarız ve o sicil üzerinde en küçük bir leke olmaması için de azami dikkat ederiz.

9 gündür bir operasyon yürütülüyor. Medya tarafından doğrudan infaz yapılmaya başlandı.

Soruşturma sırasında insanları kirletmeye kimsenin hakkı yok.

Her zaman hakkı söylemeye devam edeceğiz

Millet bize güvensin. Bizler her zaman hakkı söylemeye, doğruya doğru, eğriye eğri demeye devam edeceğiz. Halkın önünde hesaba çekilebiliriz. Bundan da öte, hesap gününde mahşerde hesaba çekileceğimizi de biliriz. Her adımı bu şuurla, bu anlayışla, bu korkuyla atarız. Bizim partimizi bu seviyelere çıkartan, bizi bu makamlara getiren, 11 yıl bizi burada tutan en başta dürüstlüğümüzdür, emanete olan bağlılığımızdır, yolsuzluklar karşısında sert, kararlı, tavizsiz duruşumuzdur.

Devlet kurumlarının hiçbirini topyekün töhmet altında bırakmayız, çürükleri temizleriz ya da temizlenmesi için gerekeni yaparız.

Eğer kararı ana muhalefetin temsilcileri verecekse mahkemeye ve hakime ne ihtiyaç var?

Evinde para çıktı diye bir insan suçlu oluyorsa CHP evinden 2,5 milyon Euro çıkan şahsı neden milletvekili yaptı?

Hukuk sistemi içerisinde aksayan bir yön varsa biz hükümet olarak bunun üzerine gideriz.

Bu operasyonun uluslararası boyutu var

2013 yılında biz çok farklı bi Mayıs ayı yaşadık. Küresel finans krizinin etkileri tüm dünyada çok ağır şekilde devam ederken, Mayıs ayında biz Türkiye olarak tarihte örneği görülmeyen başarılara, rekorlara imzamızı attık. Bunları çok iyi değerlendirmemiz lazım. Çünkü şu olay, altını çizerek söylüyorum, ulusal bir operasyon değildir. Bu olayın uluslararası boyutu vardır. Uluslararası boyutta bunun en tepe noktası vardır. Ve onun altında da bunun çeşitli yerlerdeki taşeronları vardır. Bu olay basit olarak ele alınmasın. Bu, AK Parti iktidarının Türkiye'nin büyümesine olan öncülüğü sebebiyle yapılan bir operasyondur.

17 Aralık'ta Diyarbakır tablosuna da suikast düzenlendi. Bu aynı zamanda içerdeki barışımıza bir suikasttır.

Japonya ile nükleer santral için ilk adımları attık. 3. köprünün temelini attık. Bunları engellemeye çalışıyorlar.

Borsanın 93 bin puanın üzerine çıkması Merkez Bankası rezervinin 136 milyon doları görmesi birilerini rahatsız etti.

Apaçık bir ihanete şahit olduk

Gezi olayları denilen sokak eylemleri başladı. Uluslararası medya İstanbul'a, Ankara'ya adeta kamp kurdu. Bir yandan uluslararası medya, bir yandan ulusal medya, bir yandan sosyal medya Türkiye'yi dünyaya karalamaya başladı. Bu bir ihanettir, bu vatana ihanettir ve bunu acımasızca yaptılar. Apaçık bir ihanete, apaçık bir ekonomik suikaste bu dönemde şahit olduk.

Demek ki çetelerle ilgili mücadele yetmemiş

Demek ki çetelerle ilgili verdiğimiz mücadele yetmemiş, demek ki bu zincirin daha çok farklı halkaları var.

Şu anda borsaya kote olan bir Halk Bank'ı ve dünyada değişik ülkelerde misyonu olan bir Halk Bank'ı siz çökerttiğiniz zaman, bir genel müdürü çökertmiyorsunuz. Ülkeyi çökertiyorsunuz.

Çözüm sürecine suikast

17 Aralık'ta kardeşliğimize çözüm sürecine suikast düzenlendi.

Kamuoyunu yolsuzluk iddialarıyla meşgul ederken, arka planda, Diyarbakır'ın intikamını almak için, Mavi Marmara'nın intikamını almak, Oslo’nun, 7 Şubat’ın, bunun yanında Halk Bank’ın intikamını almak için tezgah kurdular

9 günde 20 milyar dolar

Halkbank'ın 9 gün içerisindeki zararı 1 milyar 625 milyon dolar oldu.

Halka açık şirketler 9 günde yaklaşık 20 milyar dolar değer kaybetti. Birileri bu işten çok karlı çıktı.

Maşa olarak kullanıldılar

Türkiye içinde bir takım odaklar bu kirli komploda maşa olarak kullanıldılar.

Türkiye'de başkalarının çıkarlarını düşünen vatana ihanet içinde casusluk yapan medya kuruluşları ve sermaye var.

Devlet içinde paralel yapıların oluşmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Milli iradeye tezgah kurdular

Milli iradeye yönelik bir tezgah kurdular. Deşifre etmeye devam edeceğiz.

Dini kisve altındaki örgütlerin ülkemizde operasyon yapmasına asla izin vermeyiz.

Bunların birlikte yapabilecekleri tek şey var

CHP yolsuzluktan ihraç ettiği şahsı büyükşehir belediye başkan adayı yaptı.

CHP yolsuzluk yapan görmek istiyorsa gitsin kendi geçmişine baksın, gitsin aynaya baksın. On yıllardır eleştirdikleri, hatta hakaret ettikleri, hatta kuyusunu kazdıkları o örgütle şimdi ittifak yapıyorlar. Bunların birlikte yapabilecekleri tek bir şey var, bunlar birlikte ancak beddua seansları düzenlerler.

CHP seçimle görev almış bir parti değildir. CHP, hep atanarak gelen bir partidir. CHP'nin geçmişi budur. Ya darbelerle, ya da işte böyle kirli komplolarla iş başına getirilmiştir. İş başına geldiği zaman da arkasında enkaz bırakarak, onlarca yolsuzluk dosyası bırakarak iktidardan ayrılmıştır. İşte şimdi partilerinin içinde yolsuzluktan hüküm giymiş suçu sabit milletvekilleri var. Bu yetmedi, İstanbul'a yolsuzlukla suçladıkları, kendi kongrelerinde yolsuzluk nedeniyle ihraç ettikleri şahsı büyükşehir belediye başkan adayı olarak koydular. Hatta genel müdür, yolsuzluk klasörünü bizzat kendisi raflardan indiriyor, o teşhir ediyordu. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Yeni Türkiye'de vesayetlere yer olmayacak

Yeni Türkiye'de uluslararası operasyonalara yer olmayacak. Yeni Türkiye'de vesayetlere yer olmayacak.

Bu komplo sadece AK Parti'ye değil Türkiye'ye yapılmış bir komplodur. Bu komplonun Türkiye'nin hayrına değil şerrine olduğunu silin. Bu komplonun benzerleri Menderes'e Özal'a Erbakan'a yapıldı.

Milletim meselenin yolsuzluk değil Türkiye ekonomisi olduğunu bilsin. Bu komployu hep birlikte bozacağız.

Çözüm sürecini ilerletip kan ve gözyaşı kapısını ilanihayet kapatacağız.

Bu çirkin komplodan güçlenerek çıkacağız ve yeni Türkiye'yi inşaa edeceğiz. Bu süreç yeni Türkiye'nin "İstiklal Mücadelesi" sürecidir.
Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2013, 21:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER