banner392

Artık Pamukova’nın da Bayraktepesi olacak

AKP iktidarı döneminde tepesi olmayan başkan kalmadı. Sakarya nın ilk tepesi olan başkanlarının başında Hendek Belediye Başkanı Ali İnci başı çekerken, bölgemize yakın Bozüyük Belediye başkanının da Seyir Terası var. Hendek Belediye Başkanının ise Bayrak tepesi var, şimdi de Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser in bir Bayrak tepesi oldu.

Artık Pamukova’nın da Bayraktepesi olacak

CEVAT KESER NASIL TEPE SAHİBİ OLDU.

Geçtiğimiz hafta Sakarya Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu nun Pamukova ile ilgili bir müjdeli haberi vardı. Zeki Başkan haberinde şehir genelinde devam eden projelerden söz ediyor ve yeni yaşam alanı adlı projelerine yenisi eklediklerini bununda Pamukova da olacağını adının da Bayraktepe olduğunu duyuruyordu.

“Bayraktepe” projesi güneye yeni bir soluk kazandıracak. 30 bin metre kare alanda yapılacak Pamukova’daki bu tepe projesi bitiminde Pamukovalılar bunu çok beğenecekler” diyordu.

Pamukova ya yapılacak bu tepenin adı eskiden neydi tam bilmiyorum. Ancak bu  tepe benim evime yakın, zeytin bayırı denen ve Dolamaç denen bölgenin güney doğusunda kalan Pamukova’nın kuzeyinde, bir zamanlar vatandaşların üzüm bağları olan, Kitapçı Halil’in babasının Zeytin tarlalarının olduğu alanın en üst zirvesine demek şimdi Bayraktepe olacak ve bu tepeden Pamukovalılar bakın nerelere kuş bakışı yapabilecekler;

HENDEK BAYRAKLI TEPE DE VAR.

Yeni Bayraklı Tepesinden çıplak gözle Batıya doğru Bilecik / Osmaneli ye kadar görülebilecek

Doğudan da Alifuatpaşa boğazı, Geyve ilçesi ve yöresi görülebilicek, Adapazarı yönünden gelen Doğançay boğazından çıkan her aracı görme fırsatı da olacak.  Yönümüzü doğuya döndürmüşken, mutlaka Pamukova Çöplüğünü de yanarken çıplak gözle görmek mümkün olacak, Batıya bakıldığında mutlaka Mekece çıkışında bir zamanlar hızlı tren kazası geçirmiş Pamukova nın hatırlarda kalan hayalimizdeki devrilmiş, birbirine girmiş hızlı tren vagonlarını da görmeden edemezsiniz. Hatta unutmamak için o bölgeye doğru bir iki kare fotoğraf çekmek te içinizden geçebilir.

Yine Eskişehir yönüne giden hareket halindeki araçları gördükten sonra ilk göze çarpacak yerlerden biriside Pamukova’nın en son yatırımlarından olan Çöp Fabrikasını görmek mümkün.

Pamukova ya müjde Bayraklı Tepesi denen yerde bugünlerde belediyenin iş makineleri durmadan çalışıyor. Sert kayalıklardan sesler çıktıkça vatandaşların bir kısmından “ Belediyemiz çok çalışıyor.” Seslerini de çıkaranlar var.  

PAMUKOVA YA DAHAN ÖNCE DE SEYİR TEPESİ SÖZÜ VERİLMİŞTİ.

Pamukova da ilk tepe çalışmaları dönemin Ak Parti Belediye Başkanlarından Hikmet Ferudun Turan tarafından başlatılmıştı.

2004 yıllarında seçilen Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan döneminde Pamukova’nın kuzey bölgesinde bulunan “DOLAMAÇ” denen bölgeye Seyir Tepesi adı verilerek tepi çalışmaları yapılmıştı. Adı da Seyir Tepesi olacak. Seyir Tepesinde kurulacak olan piknik alanları, kamelyalar, hatta aliş-veriş yapılabilecek, işletmeler esnaflara kiralanacak, oteller bile yapılabilecekti.

Günün Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan bu projeye çok değer vermiş, hatta bizzat kendisi iş makinelerinin üzerine binerek çalışmalara katılmıştı.

O günlerde muhalefet olanlar bu tepe işine başka bir anlam yükleyerek dedikodular yapmıyorlar. Muhalifler Seyir Tepesinin olmayacağını seslendirmişlerdi.

Ancak çalışmalar devam ederken Orman Tarafından izni verilen Dolamaç denen bölge, daha bitmeden çalışmaları durdurulmuştu, Çalışmaların durdurulmasına bilgede vatandaşların tapulu yerleri olması sebep gösterildiği gibi, Açıkçası net bir durdurulma gerekçesi de açıklanmamıştı, Seçimlerde kaybeden Ferudun Turandan sanda yeniden seçilerek gelen Cevat Keser ise Ferudun  Turan a rakip olduğu için uzun bir süre tepe mepelerle ilgilenmemiş, hatta Ferudun Turan yaptıklarını değiştirmek içinde elinden geleni de yapmıştı.

CEVAT KESER FERUDUN YOLUNA MI GİRDİ.

Şimdi Dört dönemdir Pamukova’yı yöneten ve zamana göre parti değiştirip her girdiği partiden yeniden başkan seçilen Cevat Keser bu defa rakip olduğu veya öyle bilinen Ferudun Turan projelerine mi sarılıyordu, Yoksa Her başkanın bir tepesi olmalı projesi AKP’nin bir ortak projesi miydi?

AKPE Lİ HANGİ BAŞKANLARIN TEPELERİ VAR.

AKP’nin en önde gelen belediye başkanlarından (şimdi milletvekili adaylığı için ayrılan) Ali İnci’nin de tepesi var. Hatta Ali İnci çok yıllar önce Hendek Yüksek tepelerinden “Bayraktepe yi” ilk kuran başkan olmuştu. 2004 yıllarında Bayraktepe de birçok toplantı yapmış yemekler vermiş. önemli devlet adamlarını ağırlamış ve gazetelere konu olmuştu.

Hendek’e gelecek hizmetlerde Hendek Bayraktepe şahit olmuştur. Verilen sözleri o tepe duymuş ve Bölgede Hendek hizmet ve yatırımlar bakımından diğer ilçelere göre önde görünmüş ya da tanıtımı iyi yapılmıştı.

BOZÜYÜK BELEDİYE BAŞKANI’NIN DA BİR TEPESİ VAR.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın da bir tepesi var. Onun tepesinin adı Seyir Terası. Seçim vaatlerinin en başında verdiği tepe sözünü kazandıktan sonra yerine getirine Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın 2015 tarihinde tepe sahibi oldu.

Tepe açılışı i 22 Ekim 2015 tarihli haberinde İHA’nin haberini Milliyet Gazetesi şöyle yazmıştı.

Bilecik(İHA) Bozüyük’ün şehir manzarasına hâkim ilk seyir terası olan Şehit Mustafa Özdemir Seyir Terası düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.
Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın seçim vaatleri arasında yer alan ve yapımına büyük önem verdiği projelerden birisi olan Bozüyük’ün ilk seyir terası Yediler Mahallesi’nde yapılarak faaliyete geçti.

Şimdi Pamukova’ya da “Bayraktepe” projesi geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğluna göre Pamukova ya yapılacak Bayraktepe buluşma noktası olacak. bölge insanının bakma, görme, inceleme uzuvlarını geliştirecek.

Orman İşletme müdürlüğünden isteyerek o bölgeye Pamukova için “ Seyir Tepesi” yapmak gayesi ile kamuya ait alan yapmak istedi ve olumlu yanıt aldıktan sonra o günlerde tepede iş makineleri ile büyük bir çalışma ile iş makinelerini seyir tepesine çıkarak çeşitli kısımları düzledi. Elinde haritalarla tepeye yapılacak birçok kamelya benzeri, yapılar yapılacağını gerek basın yoluyla, gerek bir bir anlatarak güzel hayaller kurdu ve kendi iş makinelerine binerek hem çalıştı, hem de pozlar verdi.

Ancak dönemin Belediye Başkanı Ferudun Turan’ın tepeyi hizmete sokmasına fırsat olmadı. Bir tepesi olması için çalışan Turan bir türlü Pamukova Seyir Tepesini hizmete sokamadı. Yinede biz gazeteciler o günlerde yapılan çalışmaları görüntülediğimiz için unutmadan bugün o görüntüleri ve yazdıklarımızı hatırlayarak Pamukova Seyir Tepesinin o günün başkanı Hikmet Ferudun Turan’ın olduğunu buradan hatırlatmak isteriz.

ŞİMDİ PAMUKOVA YA BAYRAKTEPE Mİ OLUYOR?

Şimdi Pamukova ya da bir tepe oluyor. Ancak bu tepede neler yapılacak şu an tam bir bilen yok. Tepe öncelikle Pamukova ya yüksekten bakmak isteyenler için beklenen bir yer olacak.

Şimdi sözkonusu olan Bayraktepe’nin öncelikle Hendekteki gibi olacaksa çok sayıda bayrak dikileceğini tahmin ediyoruz.

Tepede belki de toplu iftar yemekleri de verilebilir. Her ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi ile Pamukova belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği bu tepe de verilebilir.

Şu an Pamukova ya Büyük Şehir Belediye başkanının verdiği müjdeli Bayraktepe ile ilgili bildiklerimiz bunlardan ibaret.

Bizde hayırlı olsun Pamukova Bayraktepesi diyelim. 
Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 00:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
eleman
eleman - 8 yıl Önce

yapılacak tesislerin planı ve yapılarını öyle ayarlayın ki gençlerin gidip kafayı çektiği, etrafa pislik saçıp sarkıntılık yaptığı bir yer olmasın. ailelere uygun bir yer olsun.

SIRADAKİ HABER