banner392

Ağaç üzerine ders yaptılar.

Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğü yeni açtığı Zeytin Budama Kursuna katılan Çiftçilere tanıdık bahçelerde zeytin budama çalışmaları yaptırdı.

Ağaç üzerine ders yaptılar.

 Kursa katılan kursiyerler bu ilk pratik derslerinde Pamukova'nın yakınlarındaki tanıdıkların zeytin ağaçlarının üzerinde ders yaptılar. İlk Derste Kurs Öğretmenleri Ziraat Mühendisi Ertan Ahmed in örnek budamasını bir süre izleyen kursiyerler daha sonra da kendileri deneme budamaları yaptılar.

Kursiyerlerin çalışmaları hocaları tarafından olumlu puan aldı. İleri ki haftalarda da teorik derslerin bir kısmını yine sahada pratikler yaparak devam edeceklerini söyleyen Kurs öğretmeni Ertan Ahmed hoca, Kursiyerlerin daha ilk derste başarılı budama yaptığını bununda bölgede önemli miktarda zeytin yetiştirilmesinden kaynaklandığını. Söyledi.

“ Pamukova da meyve ve ziraat konusunda önemli bir birikim ve ön bilgi var. Aileden gelen bu bilgilere bizde bilimsel olan bilgileri ekleyerek daha verimli bir üretime katkıda bulunmaya yardımcı oluyoruz.” dedi.

Kursiyerlerin çalışmalarını yakından takip eden Halk Eğitim Müdürü Tahsin Yolcu da öğretmen ve öğrencilere gösterdikleri performanslardan dolayı teşekkür etti. Her öğrencinin kurs bitiminde başaralı bir şekilde öğrendiklerini kendi meyvelerinde kullanarak daha yüksek düzeyde verim elde edecek bilimsel budama bilgisini kazanmış olarak mezun olacaklarına inandıklarını söyledi.







Kursiyerler gelecek Pazar günüde başka bir bahçede budama dersi yapacaklar. 
TARLADA DERS YAPTILAR.

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 00:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER