banner392

7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedildi.

7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

DÖRDÜNCÜ SEVİYEDE ALARM VERİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz." açıklamasını yaptı.

Depremin ardından Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da binalar yıkıldı.

Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

OSMANİYE'DE 5, ŞANLIURFA'DA 15 CAN KAYBI

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da ilk belirlemelere göre 17 kişinin yaşamını yitirdiğini, 30 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı.

Ayhan yıkılan binalarda kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

MALATYA'DA 130 BİNA YIKILDI, 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte ilk belirlemelere göre 130 binanın yıkıldığını duyurdu. Şahin, "100'ü aşkın yaralı var, 3 kişinin enkazdan cesedi çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor."

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER