banner392

Uzan'ın kaderi bugün belli oluyor

ÇEAŞ ve Kepezzede nefesini tuttu, AİHM'de görülecek bugünkü davayı bekliyor...

Uzan'ın kaderi bugün belli oluyor
Çukurova ve Kepez Elektrik'e haksız el konulduğunu belirterek mülkiyet hakkı ihlali gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Türkiye'yi şikayet eden Cem Uzan yarın sabah saat 9'da mahkemeye çıkarak ifade verecek.
Cem Uzan, haksızlığa uğradığını iddia ederek Türkiye devletinden 100 milyar dolar isterken, Cem Uzan'ın hak arama mücadelesi İMKB'de Çukurova ve Kepez Elektrik hisse senedi alan binlerce hisse senedi mağduruna da emsal olacak.
Daha önce haklarını AİHM'e giderek aramak isteyen ÇEAŞ ve Kepez'deki küçük yatırımcılar, Cem Uzan'ın da dava açtığını öğrenince bu hamleden vazgeçmiş ve sözkonusu davanın sonuçlanmasını beklemeye karar vermişti.

AİHM'de bir ilk yaşanacak
Tarihin en büyük mülkiyet gaspı iddiası ile Türkiye aleyhine açılan dava rutin AİHM davalarını gölgede bırakacak şekilde gelişmesiyle de dikkat çekiyor. Normalde dosya üzerinden karar veren ve bir duruşma yapmayan AİHM, tazminatın büyüklüğü ve davanın önemini dikkate alarak istisnai bir durum olarak bu davaya özel duruşma yapacak.
Çukurova Elektrik ve Kepez'e haksız biçimde el konduğunu iddia eden Libananco'nun sahibi Cem Uzan, büyük bir avukat ordusu ile davanın görüleceği Strasbourg'a geldi. Türkiye tarafı da sözkonusu dava için ağır toplarını Strasbourg'a gönderdi.

Duruşmaya Cem Uzan ve ekibi, Didier Bollecker, Libananco'nun avukatı Stuart Newberger, Christina Kruger katılacak. Türkiye adına da Aydın Coşar, Mark Howard, John Gardner AİHM duruşma salonunda hazır bulunacak.
Tarihi duruşma saat 9'da AİHM'in en büyük salonunda görülecek. Duruşma aynı zamanda AİHM'in internet sitesinden de takip edilebilecek. AİHM bu davada Çeaş ve Kepez'e el konma sürecinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin birinci protokolünün 1. maddesi ile güvence altına alınan mülkiyet hakkı ihlali olup olmadığına bakacak. (vatan)
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2010, 00:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER