banner392

Türk Dünyası Konferanslarının 2. Si Sakarya da yapıldı.

Sakarya'daki Toplantıya Türksam Başkanı Dr. Sinan Oğan konuşmacı olarak katıldı. Türk Toplulukları Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları ve yöneticileri dışında çok sayıda ilgi duyan vatandaşta toplantıyı izledi.

Türk Dünyası Konferanslarının 2. Si Sakarya da yapıldı.

Sakarya İnci Garden Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Türk Dünyası Konferans söyleşinisini izlemek için gelenlere yiyecek ve içecek ikramlardı da yapılı.

Saat: 15.00 da saygı duruşu ile başlayan toplantının konusu olan Türk Dünyası ile ilgili söyleşiyi yapmak üzere kürseye davet edilen Sinan Oğan. Toplantıyı düzenleyen lere teşekkür ederek konuşmasına başladı.

SİNAN OĞAN;

“Değerli hemşerilerim, değerli arkadaşlarım. Türkiyenin de içinde bulunduğu zor dönemi hep beraber atlatacağız. Bununla ilgili olarakta. İlkini Ankarada da yaptığımız Türk Dünyası Konferansları serisi için huzurunuzdayız.

Yalnız Konumuz sadece Türk Dünyası değil. Çünkü Yanıbaşımızda çok citti hadiseler yaşanıyor. Yanıbaşımızda büyük bir savaş var. Bu savaş Türk Dünyası nı olduğu gibi bizimde tüm bölgemizi etkiliyor. O sebeple de Televizyonlarda anlattığımız yanıbaşımızda yaşanan Rusya – Ukrayna Savaşınada burada sizin huzurunuzda kısaca değinmeden geçemeyeceğim.

Neden bu Mesele Önemli?

Değerli arkadaşlarım bunun önemi herkesin hayatına doğrudan etki etmesidir. Buradaki hadise Dış Türkler içinde önemlidir. Yarın öbürgün o savaşın Türk Dünyasının başka bir köşesine sıçraması ihtimali sebebiyledir. O sebeplede normal şartlarda değinmedğimiz Rusya Ukrayna Savaşında ister istemez de olsa değinmek sebebi hasıl oldu. Bu Savaşta güç zehirlenmesi olduğunu görüyoruz. Allah hiç kimseyi güç zehirlenmesi ile sınamasın.

Televizyonlarda Rusya Devlet Başkanı için Usta Satnarç oyuncusu, bu işlerin piri falan deniyor ama bir şey gözden kaçırılıyor. Putin Evet Rusya yı aldı nerden nerele getirdi.

Bu seviyeye gelen Putin in işlerin bu seviy ile geleceği normal şartlarda bize ters geliyor değil mi? Ancak Amerika Birleşik Devletlerinin ve AB için Ukraynanın yanması yıkılması önemli değil. Onların bir emeli vardı. Rusyayı hizaya getirmek ve bunun sonunda Rusya ya Tüm Dünyanın ambargosunu sağlamak. Peki bir anda Dünyanın ülkelerinin ambargosunu uyguladığı Rusya nasıl bu duruma geldi.

Nasıl geldi biliyormusunuz?

Güç zehirlenmesi sayesinde geldi. Tek Adam olduğu için geldi.

Tüm Türkiye yi gezdik. Birçok ile gittik. Hep şunu anlatmaya çalıştık. Tek adam rejimi ülkeye hayır getirmez dedik. Bugünde görüyoruz ki Rusya ya da bizde de tek adam rejimi hayir getirmeyecektir.

Biz Kimin Yanındayız?

Bu savaşta da bir kismı Rusya nın yayında, bir kısmıda Natonun yanında duruyor. Onu savunuyor. Bide savunma pozisyonuna geçip. Rusya ile Çin yanında olmamız lazım. Diyor.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ BU FOTOĞRFA TIKLAYIN LÜTFEN

Pe ki neden bizim aklımıza gelmiyor. “Bizim yanıbaşımızda koskoca bir Türk Dünyası var. Yıllardır biz haykırdık. Ne dedik: Ne ABD, Ne Rusya, Ne Çin Herşey Büyük Türkiye ve Türk için” dedik.

Şimdi biz bakıyoruz. Biz illa Rusyanın yanında olmak zonunda değiliz. Biz illa Çinin yanında olmak zorunda değiliz. Biz illa Natocu Amerikancı olmak zorunda değiliz. Hele hele bir Arap Yarımadasında yer alıp yüzümüzü sadece ve sadece arap çoğrafyasına dömek zorunda değiliz. Elbette Arap yarımadasında ilişkilerimiz olacak, elbete Rusya ile ilişkilerimiz olacak. Elbette Amerika ile ilişkilerimiz iyi olacak. Avrupa ile de iyi ilişkilerimiz olacak. Ancak bizim için yer almamız gereken yerimiz Öz ve Öz kardeşlerimizin yeridir. Kafkasya da milyonlarca kardeşlerimizi var. Orta Asya da milyonlarca kardeşlerimiz var. Balkanlarda milyonlarca kardeşlerimiz var. Evet onlarında sorunları var. Biz onların sorunlarını da konuşacağız.

Mecliste Bölücü bir Parti var.

Bu bölüc unsur ne diyor biliyor musunuz? Diyorki: Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Anketlere göre bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir parti yüzde eli artı biri 1. Turda alamayacaktır. Ve şunu da ekliyor. Kim olursa olsun. Bana gelmek mecburiyetindesiniz diyor. Yani Türkiye ye diyor ki: Koskoca Türk Devleti. Koskoca Türk Cumhuriyeti PKK nın sayisi uzantısına mecburdur diyor. PKK nın ikinci uzantısınan desteğini 2. Turda alamazsanız Cumhurbaşkanı seçemeyeceksiniz. O sebeple de bizim taleplerimizi kabul edeceksiniz diyor. Etmek zorundasınız diyor. Bunu kime diyor?

Sadece bir itfaka demiyor. Her iki itifakada diyor. Bakmayın siz şimdi başka şöyler konuşulduğuna 2. Tura gelindiğinde göreceksiniz HDP Türkiye nin kilit partisi durumuna gelecek. Buna Dur Demek lazım. HDP yi Türkiye nin üstüne bir ambarga koyan bir yapıdan çıkarmak lazım. Bunu yaparkende bir güç uygulamak tan falan asla bahsetmiyorum. Demokrası içerisinde yapmak lazım. Nasıl yapmak lazım.

Değerli arkadaylar her zaman paramenter sistem içersinde bir seçenek vardır. Türk Dünyası diyenler, Turan diyenler, kendisini bu ülkenin vatanseveri, bu ülkenin bu davanın milletçisi görenler bir araya geldiklerinde göreçeksininiz ki esan bu ülkenin geleceğine yön verenler onlar olacaktır.

Bunu bütün Türkiye yi gezip anlatacağız. Türk Dünyasının temsilcilerinin mecliste olması gerekitğini, Türk Dünyasında yaşanan sorunların her birimizin sorunları olmasg gerektiğini anlatacağız. Türkiye ye karşı Demokratik bir göç mühendisliği yapıldığını ve birkaç sene sonra Türkiye de sayıları şu anda 10 milyon olan ama nüfus artış hzı sebebiylede oldukça hızlı nüfus artışına uğrayan bu ülkede nüfusun başka bir noktaya gittiğini görmemiz lazım.

Bugün Ankara da, İstanbul da, Sakarya da eskiden 10 çocuk, 11 çoçuk olan aileler şimdi 1 çocuk, 2 çocuk kifalet ediyor. Bunun örneklerini dünyanın birçok yerinde gördük. Şimdi Türkiye de görüyoruz.

Bize karşi bir göç mühendisiği yapılıyor. İlla Türkiye ye göçmen alınacaksa Türk Dünyasından almak lazım. Veya Afganistan’dan Özbeklerde Türkiye ye göç ediyor. Ama nereye gidiyor. İstanbula gidiyorlar. Halbuki bir devlet aklı ortaya koysak bu insanları Van Gölünün etrafına yerleştirsek o bölgelerde hem PKK unsurları karşıısnda bir set olur. Değil mi, Hemde bölgede ayrılıkçı esen ruzgarlaır da bi takım ayrılıkçı ekilin touhmları da engellemiş oluruz. O sebeple devlet akıl ile yönetilir.

Devlet Hamaset ile yönetilmez.

Devleti akılile yönetmek için, devlet adamlarına ihtiyaç var. Hangi Partidan olursa olsun. Hangi siyasi görüşten olursa olsun. Türinin bu gün en çok ihtiyaç duyduğu, özlem duyduğu şey Türkiye nin gerçeklerini bilen devlet adamlarına olan ihtiyaçtır.

Devlet Adamlığı günü birlik siyaset değil, Memleketin gelecek 10 yıllarını palanlamaktır.

Devlet Adamlığı siyaset uruna koltuk uğruna her an parti değiştermek değildir. İnandığı yolda emin adımlarla ilermelektir. O Sebeple de mesele siyaset yapmak değildir.

Ben bir siyasetçi ve Strateci Merkezinin başkanıyım. Ve Türkiye yi karış karış gezerek Türkiye için gördüğum tehlikeleri size aktarmakla meşkul olduğunu düşünoyorum. Aynı zamanda düşündüğümüz çözüm önerilerini de sizlerle paylaşıyoruz. Gittiğimiz yerde bire bir sohbetlerle istişarelerde bulunuyoruz.

İstişare, şu an unutulan istiareler o kadar önemlidir ki, Devlet istişareyle yönetilirse bugün yaşadığımız zorluklar olmaz.  …………..

Tamamını izlemek için viedoya taklayın Lütfen.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2022, 19:57

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER