banner392

Tuncay Özkan tahliye oldu.

Bugün Saat 17.00 sıralarında Silivri Cezaevi'nden çıkan ve ilk iş eşine ve kızına sarılan Tuncay Özkan, şunları söyledi:

6 yıl sonra merhaba. Siz rahat çalışın, ben buradayım özgürlüğü birlikte paylaşacağız. 6 yıl sonra Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun içinde olmamasını çok isterdim. Ama bugün dışarıda yaşananlar Türkiye’nin bulunduğu durum bizim uğradığımız zulümden daha vahimdir. Öc alma duygusu içinde değiliz. Biz bugün kindar ve zulümle dolu bir dönemin sonlandırılması için buradayız. Türkiye yapayalnız bırakılmıştır, uçurumun kenarındaki ülke tablosudur.

Kimseyi ötekileştirmeden sevgiyle. Beni öldürülemediğim için 1996 yılından 2007 yılan kadar 5 suikast geçti başımdan. Öldüremediler, hapse attılar. Soruyorum suçum nedir diye. Özkan’a suçunun söylemeyin demiştir. Yarı beline kadar kürsüden sarkarak suçunu en iyi kendi bilir demiştir, bunlar mahkeme kayıtlarında var. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Bu çetenin içinde bulunduğu tablo nettir. Canımıza kıymak isteyenler Ankara'dakilerin en yakınındadırlar.

Tuncay Özkan’ın varlığı bu ulusun varlığına armağandır. Ne bu ülkeyi dibe sürüklemek isteyenlerden korkmayız. Bu karanlık geçecek. Ben 14 yaşında bıraktığım Nazlıcan'ımı bugün 21 yaşında geri alıyorum. Nazlıcan bu ülkeye armağandır. Eşimle nihayet kavuşabildim.

Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan ise ''6 senedir mücadele ediyoruz, gerçeği anlatmaya çalışıyoruz. Bugünkü konumda da kararlar siyasi olabilir. Herkese fazla gelmeye başladı. 61 gazeteciden bir tanesi çıkmış oldu. Tutuklu öğrenciler içeride, zulüm devam ediyor. Bütün bunların düzelmesi için güneş doğar diyorum'' dedi.

ÖZGÜRLÜĞE MERHABA

Silivri'den ayrılan Tuncay Özkan, eşi ve kızıyla çektirdiği fotoğrafı Twitter'da paylaştı ve 'Özgürlüğe merhaba' yazdı

NE KADAR ZAMANDIR TUTUKLULARDI?

Gazeteci - Yazar Tuncay Özkan, 23 Eylül 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandı. Özkan 5 Ağustos 2013 tarihinde darbeye teşebbüs suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Emekli Albay Levent Göktaş, 7 Ocak 2009 tarihinde Ergenekon soruşturması kapsamında silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla tutuklandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 20 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dava sürecinde gizli tanık ifadelerinin ardından 27 Ocak 2012'de tutuklanan Sedat Peker, dava sonunda "Örgüt üyesi olmak" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

TUNCAY OZKAN IN KONUŞMASININ TAMANINI İZLE 
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 19:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER