banner392

Sözde Ermeni Tehciri üzerine konferans verildi.

Pamukova belediyesi tarafından Kültür ekinliği kapsamında organize edilen konferansa katılan konuşmacılar 2015 yılında Türkiye üzerine Ermeni Diasporasının yapacağı olumsuz etkilere dikkat çektiler.

Sözde Ermeni Tehciri üzerine konferans verildi.
Belediye Atatürk Kültür Merkezi ikinci katında yapılan konferansa 150 dolayında dinleyici katıldı. CHP İlçe başkanı nail Türkmengil dışında başka siyasi partilerin katılmaması dikkat çekti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yardımcı Doç. Dr. Emin Sezer 2015 yılında Ermenilerin Türkiye üzerinde çok olumsuz etkiler bırakacak eylemler yapacaklarına dikkat çekti. “Şehirlerde birçok stratejik yerlere sabotajlar yapılacağını iddia etti.

Sözde Ermeni Soykırımı konferansına konuşmacı olarak katılan İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm başkanı Prof. Dr. Salim COHCE, Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi eski bölüm başkanı Prof. Dr. Enver KONUKÇU, Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarih Enstitüsü Anabalim Dalı Başkanı ve Müdürü Prof. Dr. S. Esin Derinsu Dayı ve SAÜ (Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat ve Tarih Bölümü Başkanı) Prof. Dr. Emin ŞAHİN 2015 yılında Türkiye'yi bekleyen tehlikeler üzerinde durdular.

Osmanlının verdiği Tuz Ekmek hakkına Ermeniler ihanet ettiler

İlk konuşmacı Prof. Dr. Enver Konukçu: Orhan Pamuk gibi yazarların ülkesinin aleyhine çalışmalar yaptığını söyledi. Türklerin 1.5 milyon Ermeniyi öldürdüğünü söyleyerek ülkesine ihanet ettiğini, Hırant Dink cinayetinden sonra da hep bir ağızdan “Biz Ermeniyiz” sloganları  atıldığını söyledi.

“Biz Ermeni değiliz. Ermeni denen ufak bir topluluktur. Ermeni dediğimiz topluluk o tarihlerde Ermeni olmadığı ortaya çıkıyor. Ermeniler propagandalarını çok iyi yapıyorlar. İşte Akhisar dan başladılar (Akhisar Pamukova'nın eski adı) Geyve den başladılar, burada Rumlarla işbirliği yaptılar. Adapazarı'nda Ermenileri söylemeye gerek yok. İzmitin hemen üzerinde misyon okullarını açtılar. Oda yetmedi hilali-ahmer okulları kurdular. Bahçeköy de, Yuvacık da ve İzmit de özellikle onlara bu bölgelerde Osmanlı haklar verdi. Onlar Osmanlı vatandaşı oldukları için her türlü inanç ve yaşam haklarını aldılar. Tuz Ekmek hakkına bu Ermeniler kadar ihanet eden bir toplum görmedik.”dedi.

‘Ermeni Tehciri nin 100. yılında çok büyük patırtılar çıkacak’

İkince konuşmacı Prof. Dr. Salim Cöhce: En önemli meselenin Ermeni meselesi olduğunu söyledi. Çöhce:

“Çünkü bugün yaşadığımız ve sürekli konuştuğumuz bir takım meseleler, başta güney ve güney doğu meselelerinin temeline onlar vardır. Ermeniler son bir iki yıldır çok geniş kapsamlı bir propaganda çalışması yapmaya başladılar. 2015 yılı biliyorsunuz sözde Ermeni tehciri, soykırımının 100. yıl dönümü. 100. yılda çok daha büyük patırtıyla ortaya çıkıp, Ermeni meselesini Türkiye ye dayatma ve istedikleri sonucu alabilmek için akla hayale gelmeyecek çalışmalar yapmaktalar. Sadece geçen yıl 1700 kitap bastılar. Yalan yanlış bu baskılar önce Ermenice basılıyor. Daha sonra İngilizce ve başka dillere çeviri yapıp ermeni meselesinin konuşuldu o ülkelere servis ediyorlar.”dedi.

Yetkililerin uyarıyı dikkate almadıklarını söyleyen Cöhce:

“Malatya da her 5 kişiden 2 sinin doğrudan veya dolaylı olarak Ermenilerle münasebeti vardır. Bunları belgeleriyle ispatlayabiliyoruz. Acaba Elazığ da, Bingöl de, Erzurum da, durum nedir diye araştırdık. Türkiye'nin 65 ilinde çalışma yaptık ve inanın çok ilginç sonuçlarla karşılaştık” dedi.

Hırand Dink cinayeti ile durumun daha da karışık bir hal aldığını söyledi.

‘Ermenilerin Anadolu da yaptıkları katliamlar saymakla bitmez’

Ermenilerin Anadolu da, Karabağ da yaptıkları katliamları belgelediklerini söyleyen

Prof. Dr. Esin Derinsu Dayı: Ermenilerin Anadolu da çok sayıda Türk'ü katlettiklerini söyledi. Anadolu da yaptıkları kazılardan çıkan cesetlerin ermeni işkencesine rastlandığını söyledi.

“Türk kadınlarını ve kızlarını 8 – 10 yaşlarına kadar olanlar dahil namuslarına saldırarak tecavüz ediyorlar. Erkekler kazıklara geçiriliyor. Yaşlı dedelerin bile sakalları dibinden deresini yüzüyorlar, Domuz bağı yaparak öldürüldükleri çıkan kazılarda görülüyor. Türklerin arazilerini ateşe veriyorlar, mallarına zarar veriyorlar. Yapılan kazılar ve bölgeden dinlediğimiz yaşlılardan bunları öğreniyoruz” dedi.

‘2015 yılında Ermeniler çok büyük gösteriler yapacaklar’

Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Emin Şahin:

Sözde Ermeni tehcirinin 100. yılında dünyanın her yerinde Ermenilerin çok büyük gösteriler yapacağını birçok ülkedeki her Ermeni'nin birinci meselesinin bu olduğunu ancak Türkiye de ise bunun hiç önemsenmediğini söyledi.

“Bizler 2009 yılında bir çalışma başlattık. Bu çalışmanın acizane editörlüğünü ben yürüttüm. Daha önce hiç yapılmamış boyutta bir Türk-Ermeni ilişkileri külliyatı oluşturduk. Yaklaşık olarak 17 bin sayfa civarında 24 cilt çok büyük bir eser. Bugüne kadar ülkemizi geçelim dünyada toplum ilişkileri üzerine yapılan bildiğimiz kadarıyla en büyük çalışma. Şu anda yayın aşamasına geldi. Burda bir olayın tarafı yanlı olarak değil, gerçeğin tarafında olarak tarih bilimine, disiplinine inanan insanlar olarak bu yazıları kaleme aldık.  Şu anda yayınlanmak üzere. Bunun zamanlanması rastlanti değildi. 2009 yılı 2015 yılına 6 yıl vardı. Nedir bu 2015 yılı? 1915 olaylarının 100. yılı. Türklerin idaresinde yaşamış, hiç bir zaman dünyada ciddi bir siyasi aktör haline dönüşmemiş olan bur toplum için var olma sebebi. Pek çok ermeni yazarın, edebiyatçının ifade ettiği gibi Türk düşmanlığı bugünkü Ermeni milliyetçiliğinin adeta ana maddesidir. Mayasıdır. İşte 4. kuşak, Ameraika da, Fransa da, Venezuella da yaşayan ermenilerin 24 Nisan da, İşte bugün Amerika Berleşik Devletlerinin ağzına bakıyoruz. Soykırım diyecek mi, demiyecek mi, diye 24 Nisanı öyle bir hale dönüştürdü ki Ermeni Diasporası tabiki büyük diğer develetler öyle bir hale getirdiler ki Ermeni yüreklerinin aynı anda çarptığı tek bir olay olarak gündemdeki yerini korumaktadır.” dedi.

Konuşmacıların söylemlerinde ortak olan noktalardan en önemlisi ise 2015 yılında Türkiye üzerinde oynanacak büyük oyun olduğu ve Kürt sorunu ile Ermeni tehciri arasında bağ olduğu vurgusu vardı.

Ermeni terör örgütü Asala nın yeniden harekete geçtiği ve 2015 yılında Türkiye de şehirlerde yapılacak eylemlerden kaygı duyduklarını dile getirdiler. Devlet görevlilerini uyardılar.

Pamukova da ilk defa bu şekilde bir konferans gerçekleşti. Konferansa 150 dolayında katılımcı oldu. Katılımcılar konuşmacıları dikkatle dinlediler. Konferans sonunda konuşmacılara belediye adına düzenlenmiş plaketler verildi. 


Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2013, 00:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER