banner392

Sonar’ın araştırmasına göre Hayır’lar önde

Sözcü Gazetesi, SONAR araştırma şirketinin yaptığı son referandum anketini yayınladı. SONAR Başkanı Bayrakçı ise "Evet" oylarını Kürt seçmenlerin artırdığını söyledi.

Sonar’ın araştırmasına göre Hayır’lar önde

12 Eylül tarihinde yapılacak yeni Anayasa taslağı referandum oylamasına sayılı günler kala anket şirketleri yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını açıklamaya başladılar. SONAR araştırma şirketinin yapmış olduğu son referandum anketinde, AKP'nin baskı, tehdit ve rüşvetlerine rağmen, Anayasa değişikliği için "Hayır" diyeceklerin oranı, "Evet"çilerin kıl payı önüne geçti.

Seçim sonuçlarını isabetli tahmin etmesiyle tanınan SONAR Şirketi, 39 il, 85 belde ve 100 köyde referandum anketi yaptı. 8 bin kişiye, "12 Eylül'de Anayasa değişikilği için ne oy vereceksiniz?" diye sordu. Anketten AKP'yi şoke edecek bir sonuç çıktı. Anayasa değişikliğine "HAYIR" diyenlerin oranı yüzde 50.13, "Evet" diyenlerin oranı ise yüzde 49.87 oldu. Yani iktidarın her türlü yola başvurmasına rağmen Hayır'lar Evet'in kıl payı önünde. Kıran kırana bir referandum yarışı yaşanıyor.

BOYKOT KARARININ ETKİSİ NE?

BDP'nin boykot çağrısı ne kadar etkili oldu? İşte yanıtı: Ankete katılanların yüzde 4.12'si "Sandığa gitmeyeceğini" açıkladı. Kararsızların oranı yüzde 7.28 oldu. Bu ikti unsurun yer aldığı "evet-hayır" dengesi ise şöyle ortaya çıktı: "Hayır" yüzde 44.41, Evet yüzde 44.18.

SONAR BAŞKANI'NDAN İLGİNÇ BİR SAPTAMA

SONAR Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Byarakçı, "evet" ve "hayır" oylarının baş başa yarıştığı dev anketin sonuçlarını Sözcü Gazetesi için analiz etti. Bayrakçı, "Araştırmadaki yüzde 1.06'lık hata payı göz önüne alınırsa az farkla 'evet'lerin yüzde 50'yi geçmesi ciddi olasılıktır" dedi. Evet oranının yüksek çıkmasında en etkili bölgenin Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu olduğunu belirten Bayrakçı, BDP'li seçmenlerin AKP'nin etkisi ile evet oyu kullanma eğiliminde olduğunu söyledi. (www.gazete5.com)

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2010, 01:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
necdet acet
necdet acet - 14 yıl Önce

şıracının şahidi bozacı hani aç tavuk rüyasında kendini buğday ambarında görürmüş siz %20 yi bulun da öpüpte başınıza koyun hahaha

SIRADAKİ HABER