banner392

Şeyhvarmaz köyü pilavına siyasetçi ilgisi

Cumartesi günü Şeyhvarmaz köyündeki geleneksel pilava siyasetçiler büyük ilgi gösterdiler. Pilav gününde köyde açılan bilgi dikiş kursu öğrencilerine belgeleri verildi. Pilav sonunda Şeyhvarmazspor için bir koç ihaleye çıkarıldı. Toplanan paralar Şeyhvarmazspora bağışlandı.

Şeyhvarmaz köyü pilavına siyasetçi ilgisi
Pilav günü dolasıyla Pamukova’nın köy muhtarları da Şehvarmaz köyü muhtarı Mevlüt Koş’u yalnız bırakmadılar. Pamukova’nın köyleri ve merkez ilçe muhtarları erken saatlerde köyde yerlerini aldılar.
Yaklaşan seçim nedeniyle, Pamukova’nın en kalabalık köylerinden olan Şeyhvarmaz köyüne siyasetçiler de büyük ilgi gösterdiler. Köye ilk gelen Has Parti milletvekili adayı Pamukova’lı İrfan Metin ve Sakarya adayı Ömer Faruk Bürtek beraberindeki kadın kolları ve ilçe yönetimi birlikte geldiler. İrfan Metin ve Has Partililer köylülerle ve vatandaşlarla tek tek tokalaşıp seçim ile ilgili broşürlerini dağıttılar.
CHP liler ise pilava tam kadro katıldılar. Pamukova’lı aday Melek Gürevin, Sakarya adayları Ayça Taşkent, Ümit Usal ile birlikte CHP Pamukova ilçe başkanı Ali Teke ve ilçe yönetim kurulu hep birlikte Şeyhvarmaz’a geldiler.
Pilava MHP liler ise Sakarya 2. Sıra Milletvekili adayı Enver Toçoğlu Pamukova ilçe başkanı Macit Kocabıyık ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile birlikte  katıldılar.

Ak Parti ise Sakarya Milletvekili adayı Hasan Ali Çelik ile birlikte Pamukova ilçe yönetimi, İl Genel meclisi üyeleri en son gelen siyasetçiler oldular. Kalabalıklar içinde vatandaşlarla selamlaşan yer yer vatandaşların ellerini sıkan siyasetçiler rakipleri ile karşılaştıkları anlarda yön değiştirdiler, ancak köyde Halk Eğitim Müdürlüğünün açmış olduğu Biçki-Dikiş Kursu’nun sergi açılışı için kurdale kesiminde bir araya geldiler. Açılış törenininde Pamukova Muftüsü Dursun Demir açılış duasını yaptı. Kurdeleyi Hasana Ali Çelik, Ümit Usal, İrfan Metin, Enver Toçoğlu birlikte yaptılar.

Açılıştan sonra kursiyerler Halk Eğitim müdürü Aziz Demir tarafından tanıtıldı. Kurs ta yapılan işler konuklara anlatıldı.
Hasan Ali Çelik, Envar Toçoğlu, Ümit Usal, İrfan Metin ve köy muhtarı Mevlüt Koştur kursta başarı gösterip belgelerini almayı hak eden kursiyerlere belgelerini verdiler.
Kursla ilgili görüşlerini aldığımız Pamukova Halk Eğitim Müdürü Aziz Demir: Bu yıl Pamukova da 130 un üzerinde kurs açtıklarını, bunlardan 25 tanesinin dikiş, nakış, giyim kursları olduğunu söyledi. Şehvarmaz köyünde açılan kursta ise 12 öğrencinin kursa katılarak belge almaya hak kazandıklarını söyledi.

Demir:
“Zekiye Gürler hocamızın öğrençileri ile birlikte Şehvarmaz köyünde açmış olduğumuz biçki, dikiş kursunda yaptıkları sergiyi görmek için herkese açıyoruz. Hayırlı olsun” dedi. Halk Eğitim Müdürü Aziz Demir. Gelecek yıl kurs sayısını artıracaklarını da söyledi.
Halka açılan sergi gezildikten sonra köy gençleri tarafından tepsilerle pilav dağtıldı. Milletvekili adayları köylünün verdiği pilav için onlar adına köy muhtarına Mevlüt Koşar’a teşekkür ettiler.
Şeyhvarmaz köyü pilavından sonra alana bir koç getirildi. Koç açık arttırma ile satıldı. Zaman ayarlı yapılan arttırma da Şehvarmaz köyü spor kulübü başkan yardımcısı Tanju Çelik’in veridiği son para’dan sonra koç Çelik’te kaldı. 3 bin tl toplanan koç parası Şehvarmazspor kulübüne bağışlandı.
Tanju Çelik koçun kesilerek köylüye yedirileceğini söyledi. Ancak iki saat sonra Pamukova Sahasında oynanan Şehvarmazspor ile Mekecesporspor arasında yapılan maçta Şehvarmaz 2-0 malup oldu.
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2011, 02:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İrfan METİN
İrfan METİN - 13 yıl Önce

Ben bu toprakların insanıyım ve her nerede bi cemiyet olur ise şahsen seve seve herzaman dostlarımızla omuz omuza olmayı kendime görev addeder herkese saygı ve selamlarımı sunarım...

İrfan METİN
İrfan METİN - 13 yıl Önce

Enis beyin açıklamasına katılıyorum maksadımız kimseyi töhmet altında bırakmak değil ve olamazda. Dostane bir muhabbet aramızda geçmiş olup herhangi bir siyasi birliktelik sözkonusu dahi olamaz bu vesileyle arkadaşımın serzenişine katılıyor bu fotoda bir ard niyet aranmamasını rica eder saygılar sunarım. Öküz altında lütfen buzağı aramayınız çünki olmaz olamaz ilgililere önemle duyrulur...

enis abayoğlu
enis abayoğlu - 13 yıl Önce

dün yaptığım yorumum neden sildiniz

NOT: Dünkü yorumuz yayınlandı ve hala ora duruyor iyi bakın lütfen.
Editör.

enis abayoğlu
enis abayoğlu - 13 yıl Önce

pilavdan fotoğrafları çekmişsiniz güzelde bunların üzerine parti simi yazmanız hiç hoş olmamış. çünkü biz devlet memuruyuz biizm partimiz olmaz.o gün orda güzel olmayan tek şey zaten siyasetçilerin varlığı idi. ben çok merak ediyorum,seneye de bizzat oraya gideceğim kaç milletvekili yada siyasetçi oraya gelecek şeyhvarmaz spor yararına paralar havada uçuşacak.bu arada benim muhabbet ettiğim tek aday irfan metin bey 75 .yıl ilkçğretim okulu kantininden tanıdığımız için sohbet ettik,birde pamukovalı olduğu için.oraya partiismi yazılması beni rahatsız etti. çünkü türkiyede benim oyuma layık parti yok.

gazzeli
gazzeli - 13 yıl Önce

Ülkeyi idare edenler hep yemekle meşgulsünüz bu millet sizlerden hizmet bekliyor nezaman hizmet edeceksiniz. Bu asil milletin özkaynaklarını ve alıntereini rantiyecilere ve dış güçlere faiz olarak peşkeş çekiyorsunuz.İkide bir yok yaptık diyorsunuz güzel akp nin şuana kadar yapmış olduğu yolların maliyeti 12 MİLYAR Dolar rantiyeye ödediği kulaklarını aç dinle 500 MİLYAR Dolar aradaki uçurumu görüyormusun bak milletin alın teri nereye gidiyor yine geleceğiz bu rantiyeye giden bu milyor dolarları milletimizin cebine akatacağız bunu ancak geçmişte olduğu gibi SAADET PARTİSİ yapar çünki SAADET PARTİSİ MİLLETİN partisidir.

SIRADAKİ HABER