banner392

Serbes: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı toplumsal barış için büyük bir şans

CHP Milletvekili Aday Adayı Ender Serbes, CHP ve Millet İttifakı İktidarı’nda yeniden siyasi nezaketin hakim olacağı ve tüm toplumun yeniden barışacağını belirterek “Bunun için Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ülke için büyük bir şans.” dedi.

Serbes: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı toplumsal barış için büyük bir şans

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, bu günkü iktidar mensuplarının kullandığı ayrıştırıcı, saldırgan, aşağılayan, düşmanlaştıran, kendi gibi düşünmeyeni hain ilan eden, küçümseyen, yok sayan hakaret dilinin yeni dönemde yerini sevgi diline bırakacağını kaydetti.

ÜSTTEKİ NEZAKETSİZLİK TOPLUMDA Şİ
DDETE DÖNÜŞÜYOR
Siyasetin en büyük sorunlardan birinin ise nezaketsizlik olduğunu ifade eden Serbes, bunun Türkiye’ye yapılmış en büyük kötülük olduğunu dile getirdi. Serbes, Yukarıda devleti yönetenlerin kullandığı kin, nefret ve öfke dolu nezaketsiz söylemin toplum arasında kavgaya, şiddete, tahammülsüzlüğe dönüşüyor. Siyasetteki bu tablo toplumsal barışı bozuyor. Toplum arasında kutuplaşmalar tehlikeli boyutta artıyor. Bu ülkemize yarar sağlamaz. İktidar mensupları dahil kimseye yarar sağlamaz.” uyarısında bulundu.

ÜLKEMİZİ ZENGİN BARIŞ HUZUR İÇİNDE YAŞAYABİLİRİZ

Her alanda hak, adalet, hukuk g
özetildiği, hakça paylaşım sağlandığı taktirde ülkenin kaynaklarının herkese fazlasıyla yeteceğini kaydeden Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çıkar kavgalarına hiç gerek yok. Aslında çok zengin bir ülkeyiz. Kaynaklarımız hepimizin refah içerisinde yaşamasına yeter de artar bile. Demokrasiden, haktan, hukuktan, adaletten, liyakatli yönetimden, şeffaflık ve hesap verebilirlikten, sosyal adalet ve eşitlikten, bilimden taviz vermediğimiz bir sistemi uyguladığımız zaman bolluk ve huzur içinde yaşayabiliriz. Bugün imrenerek baktığımız Norveç, İsviçre, Finlandiya gibi ülkelerden daha iyi bir yaşam standardına ulaşabiliriz. Bunun yolu da siyasi nezaket, toplumsal barış, huzur ve çok güçlü bir adalet duygusundan geçer.”

KILIÇDAROĞLU’NUN NEZAKATİ BÜYÜK BİR ŞANS

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem mütevazi kişiliği, hem de siyasetteki nezaketli üslubunun Türkiye için büyük bir şans olduğunun altını çizen Serbes, Sayın Kılıçdaroğlu toplumun bütün kesimlerini kucaklıyor. Hiç kimseyi ayrıştırmıyor. İnsanların yaşam tarzlarına saygı duyuyor. Alçak gönüllü bir insan.  Toplumu ayrıştıracak kin, nefret dili kullanmıyor. Kimseyi kırmıyor, incitmiyor, gerektiğinde özür dilemesini biliyor. Bunlar unutulan hasretler ve toplumda mutlaka karşılığı olacak. Devleti yönetenlerin nezaketi topluma da güzel bir şekilde yansıyacak. Toplum yeniden birleşecek. Yeniden çok özlediğimiz huzuru kavuşacağız. Bunu hep birlikte göreceğiz.” vurgusunu yaptı.

 

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER