banner392

Şen: “Pamukova da göletsiz köy kalmayacak” dedi

Ahiler köyü gölet projesi baraj projesine dönerken, Gökgöz, Turgutlu, Çilekli ve Akçakaya köyleri gölet projeleri etüt aşamasında, yeni yapılacak göletler içinde çalışmaların devam etiği öğrenildi.

Şen: “Pamukova da göletsiz köy kalmayacak” dedi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun “1000 günde 1000 gölet” talimatı doğrultusunda Pamukova da da yapılacak gölet projelerini yerinde öğrenmek için Eskişihir DSİ Bölge müdürü Erol Şenöz ü ziyaret eden AK Parti İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Şen, Ali Hıra ve İlçe Başkana Muhittin Akın ve 5  köy muhtarı Şenöz den yapılacak göletlerle ilgili bilgililer aldılar.
 
Cuma günü Eskişehir e giden heyetin başında olan İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Şen konu ile ilgili şunları söyledi.
“Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu Sakarya da yaptığı bir toplantıda Bölge müdürlüklerine talimat vermişti. Bakanımız “1000 günde 1000 gölet yapılacak” talimatında bizde Pamukova da Ahiler göleti etüt çalışmaları yanında, Gökgöz, Turgutlu, Çilekli, Akçakaya köylerinde gölet çalışmaları ve etütleri devam ediyordu. Bizde bu projlerin ne durumda olduğunu öğrenmek için Eskişehir DSİ Bölge müdürümüz Erol Şenöz u ziyaret ederek projlerin ne konumda olduğunu yetkili yerden öğrendik.” Dedi.
 
Şen göletlerin son durumlarını şöyle anlattı.
“Ahiler köyündeki gölet projemiz Baraj projesine döndürüldü. Ahilerde yapılacak baraj mekece, hayrettin, pınarlı, bacı köylerini de etkileyecek.
Akçakaya köyündeki gölet çalışmalarına da destek verilip göletler büyütülecek.
Gökgöz, Turgutlu köyü üzerinde yapılması düşünülen gölet projesine devam edilecek burada yapılacak gölet iki köyde toplam 1100 dönüm araziyi sulayabilicek.
Çilekli köyündeki gölet çalışması isi yeniden gündeme alındı. Çilekli köyünde yapılan inceleme devam ediyor. Her 15 günde bir su debisi ölçümleri yapılıyor ve bu göletle ilgili Sakarya Milletvekilimiz Hasan Ali Çelik bizaat ilgileniyor ve göletin bir an önce olması için çalışıyor.
Ahilerdeki göletin baraja döndürülmesi projesi büyük bir yatırım. Bunun sözünü bölge müdürümüzden almış bulunuyoruz. Ancak etüt çalışması sonrası yapılacak projenin trilyonlar olduğunu söyleyebilirim.”
 
İlçe başkanı Muhittin Akın ise bölge müdürünün Pamukova ya önemli yatırmalar müjdelediğini şöyledi.
Akın:
“Uzun süredir köylerimizde devam eden gölet çalışma etütleri artık netleşmeye başladı. Ahiler köyünde yapımı devam eden gölet şuan baraja dönüştürülü. Baraj projesi öncesi etüt çalışmaları bu sene başlayacak. Projesi çıkartılacak Ahiler barajı 3 sene içinde faaliyete girecek. Ahiler barajı mekece ve hayretin köyleri’nin sulamasında önemli bir yatırım olacak. Akçakaya, Çilekli, Gökgöz ve Turgutlu göletlerinin yapımı ise hızla devam edecek. Pamukova ya hayırlı olsun.”dedi.
Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2011, 02:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER