banner392

Sakarya da 500 den fazla CHP’li üyenin AKP ye üye yapıldığı iddia edildi.

Sakarya da 500 den fazla CHP’li üyenin kendi onayları dışında AKP ye üye yapılmış olduğunu iddia eden İl Başkanı Pamukova’da da 18 kadar CHP li üyenin AKP ye üye yapılmış olduğunu söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci’nin Pamukova ya yaptığı ziyarette partililerle yapılan toplantı sırasında bazı vatandaşların kendilerinin haberleri olmadan AKP ye üye yapılmış olduklarını söylemeleri üzerine İl Başkanı Ecevit Keleş olayın doğru olduğunu söyledi.
 
Keleş Sakarya da çok sayıda CHP li üyenin haberi olmadan AKP ye üye yapıldıkları gerekçesi ile Seçim Kurulundan kendilerine yazı geldiğini söyledi. Yasal olarak bir kişinin iki partiye birden üye olamayacağı için üyeliklerin düşürülmesi gerektiğini bildikleri için üyelikleri düşürmeden önce kişilere ulaşıp sorduklarında haberlerinin olmadığını öğrendiklerini açıkladı.
 
Pamukova’da da 18 kadar bu şekilde üyenin üyeliğinin düşürülmesi konusunda kendilerine bildiri geldiğini söyleyen İlçe Başkanı Nail Türkmengil. Konu ile ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.
 
Toplantıya gelen daha önce CHP Pamukova İl Genel Meclisi adaylarından emekli öğretmen Ataman Yüksel ise kendisinin de haberi olmadan AKP ye üye yapılmış olduğunu öğrendiğini ve yeniden üye olmak için başvuru yapmak istediğini söyledi. Bunun üzerine CHP Milletvekili Kemal Ekinci konu ile ilgili derhal yasal işlem için mağdur olanların savcılığa başvurarak haklarını aramaları gerektiğini söyledi.
 

İl başkanı ise konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Nail Türkmengil; Sakarya da 500 den fazla bu şekilde CHP li üyelerin AKP ye kayıtlarının yapılmış olduğunu, Pamukova’da da 18 kadar iki üyelik yüzünden düşürülmesi istemi ile kendilerine seçim kurulundan tebliğ geldiğini söyledi. “Konuyu dikkatle takip ediyoruz. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yasal işlemler yapılacak” dedi.


Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2012, 03:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER