banner392

Saadet Partisi Kemal Taşla yola devam dedi.

Pamukova da 6. Olağan Kongresini yapan Saadet Partisi yapılan seçim sonunda yeniden önceki Başkan Kemal Taşla yola devam dedi.

Saadet Partisi Kemal Taşla yola devam dedi.

26 Eylül Pazar günü Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleşen Kongreye katılım güzel oldu. Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan ın da katıldığı toplantı sonunda yeni yönetim seçildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM ŞÖYLE 

Mesut Doğan, ‘Böyle bir ülke olurmu, Travma yaşıyoruz’ dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Yardımıcısı Mesut Doğan ülkenin durumunun bozuk olduğunu iktidarın 18 yılda ülkeyi 20 kat iç borç 40 katta dış borç içine soktuğunu söyledi.

İktidar sahipleri sorunları dinleme yerine öteliyor diyen Mesut Doğan:

'İktidar Bu ülkede milyonlarca insan kendisini sahipsiz olarak görüyor. İktidar önemli soronları görmemezlikten geliyor. Biz biliyoruz ki dünya da bir bir sorun görmemezlikten gelerek çözülmez. Sorun görmemezlikten gelene küsüpte kendiliğinden yok olmaz. Sadece ve sadace bulunduğu noktadan dahada derinleşir, dahada büyür.

ÜLKEMİZİN EKONOMİSİ NE DURUMDA.

Ülkemizin ekonomisine bakıyoruz, insanlarımız borçlu. Esnafımız borçlu, Tüccarımız borçlu. Nefes alamaz duruma geldik. Biz bunu görmemezlikten geldiğimiz taktirde ekonomik olarak düzlüğemi çikmiş olacağız. Rahatlamış mı olacağız. Bu mümkün değil. Hazine Müsteşarlığının, yani iktidarın kendi yayınladığı raporlara göre söylüyorum:

-Borcumuz 130 Milyarken bugün 1 trilyon 250 Milyara çıkmış.

2002 yılında ülkemizin iç borcu 130 milyarken bugün 1 trilyon 250 milyar liraya çıkmış. On kat borcumuz artmış. Dış borcumuz 130 milyordan 450 milyar dolara çıkmış. Yanı 20 kat artmış. Bunu özellikle söylüyorum.

2002 Yılında AK Parti iktidara geldiği zaman borcumumuzun toplamı 130 milyar dolardı. Doların da TL karşındaki değeri 1.6 tl idi. 1.6 tl x 130 milyar= 212 milyar TL eder. Peki bugün ne kadar 450 milyar dolar x 8.8 = yaklaşık 4 trilyon demektir. Ondan dolayı diyorum 20 kat dış borcumuz artmış diye.

Devletin borcu artınca devlet nefes alamayacak hale gelince millet bankalara sarılmaya başladı. Bankalarda zirve yaptı.

2002 Yılında bu ülkede yaşayan herkesin bankalara borçları toplamı 6.7 milyan idi, bugün 900 milyar yiraya çıktı. Yani 140 kat arttı.

Sadece ekonomide değilki Sosyal Hayattan biliyoruz bu ülke için, sadace bu ülke için değil, yerleşim alanı içinde, bir şehrin içinde, bir bölge için kötü olan, yanlış olan, hatalı olan, her şey yükselmiş. Herşey artmış.

AİLELER PARÇALANMIŞ

2002 Yılında ortalama boşanma hadisesi 50 bin olarak gerçekleşirken bugün 150 Bine çıktı. Son 20 yılda boşanan aile sayısı 2.5 Milyonu buldu.

İNSANLARIN PSİKOLOJİLERİ BOZULDU.

2002 yılında hapishanelerde varolan tutuklu sayısı bugün 300 bine çıktı.

2002 yılında bu ülkede Anti Depresyon sayısı artı.

İlaç kullanan insan sayısı 1 yılda tüketilen Anti Depresyon ilaç kutu sayısı 10 milyonmuş. Bugün 70 Milyon kutuya çıkmış. İnsanların Psikolejileri bozuldu.

Bunları niye söylüyorum, niye hatırlatıyorum, Bunların karşılarında yetki sahipleri, sorumluluk sahipleri olanlar bunları görmezlikten geliyorlar. Duyazlıktan geliyorlar.

ÇOZUM

Siyesette iyi konuşmak, güzel konuşmak başarı getirebilir. Ama başarıyı sabitleyecek, devamlı kılacak olan iyi dinlemektir. Bir iktidar madur olduğunu  söyleyenleri dinlemek zorundadır.  Ama Maşallah iktidar dinlemeyi bırakmış sadece konuşuyor. İstiyor kendisi dinlensin ve bu sorunlar görmemezlikten gelinsin. 

Ama biz bu sorunları görmezlikten gelemeyiz. Bu ekonomik verileri konuşurken o kadar üzülüyorum ki..!

Dünya da var olan 235 ülke içersinde ekonomiyi olumlu etkileyecek, olumlu tetikleyecek Türkiye de ki nimetler başka ülkede yok. Dört Mevsimi yaşayan 3, 5 ülke var bunlardan birisi biziz. Bu kadar muhteşem yer altı kaynakları bizde var. Doğa Güzellikleri bizde var. Stratejik Ürünler bizde var. Fındık bizde var, Zeytin bizde var. Ceviz bizde var. Kayısı bizde var. Bütün bunlara rağmen ülkede 20 yıldır sorunlar konuşulunken birinci sırada Geçim Sıkıntısı ve geçim konuşuluyor.

GENÇLER BU ÜLKEYİ TERK ETMEK İSTİYORLAR

Bakın ülkenin ne halde olduğunu gösteren çok net bir fotoğrafı sizinle payşalıyorum. Yaklaşık 6 ay önce bir fırma gençik üzerinde bir çalışma yürüttü. Çalışmada gençlere soru sormuşlar.

-Gençler size fırsat verilse Türkiyenin dışında herhangibir yerde başka ülkede Yaşamak, Okumak ve çalışmak ister misiniz?

Gençlerimizin yüze 74.6 sı

-Evet bir fırsat olsa Türkiye'nin dışında bir ülkede yaşamak isterim demiş.

Bu soruyu 2. Bir soru ile tamamlamışlar.

-Peki Türkiye'ye geri dönmemek üzere gitseniz tekkar Türkiye'ye dönermisiniz demişler.

Gençlerin yüzde 69 bu fırsatı değerlendirmek isteriz demişler. Bu rapor yayınlandığında bu ülkenin zerre miktarda vicdanı olanların gece uyuyamamaları gerekir.

Ne olduda gençler bu ülkeyi terk etmek istiyorlar? Ne oldu da gençler bu ülkede gelecek görmüyorlar? Yarına dair endişelerini gizlemeyecek noktaya geldiler?

Ama yetki sahipleri ve mülk sahiplerinin hiçbir şey umurlarında değil. Hiçbir şey yokmuş gibi hareket ediyorlar.

Ama bizim Saadet Partisi olarak bunu görmemiz engelenemez. Türkiye büyük bir travma yaşıyor. Türkiye muhteşem (kötü)  bir dağınıklik yaşıyor.

PANDOMİ SÜRECİNDE DOLAR NE OLDU ?

Pandomi başlama tarihi olarak 10 Mart 2020 Tarihi ifade ediliyor. O tarih doların değeri ne kadardı, 6.1 liraydı. Aradan 18.5 ay geçti. Şuan ne kadar (8.8) Yani 2.2 değer kaybetti TL. Bunun bize maliyeti ne, Yolcu, müşteri, havalanı ve hastanaleri söylemiyorum. Sadece devletin kendisinin açıklamış olduğu dış borcunun 450 milyar olduğunu bilerek bu doların hiç borç olmasa bile sırtımızıdakı yükünü ifade etmek için söylüyorum. 2.2 tl x 450 milyar dolar = 18 yılda değer kaybından dolayı sırtımızdaki yük 1 triyon 215 bin liraya attı demektir. Ülke öyle bir hale gelmişki hiç borç almasak, hiç yemesek, içmesekte buna rağmen o dolara endeksli boçrtan dolayı ülkenin borcu artmaya devam edecek demektir.

Bir yılda hiç yemesek içmesek bir yılda ödememiz gereken borcun toplamı 1 trilyon 250 milyardır. Bir seneki gelerimizin toplamı ile borcumuz ödenmiyor. Ödenmiyor.

BÖYLE BİR ÜLKE Mİ OLUR?

Doların 2.2 değer kaybetmesi demek 1 milyon nüfuslu Sakarya da 300 bin aile olduğunu düşünelim. Her ailenin 400 bin lira değerinde dairesi olduğunu düşünürsek. Tam 15 tane Sakarya gibi şehirler kurardık bu sadece toplam borcumuzun dolar farkından 2.2 tl kaybetmesi ile meydana gelen değer farkıdır.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2021, 22:44

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER