banner392

Saadet Partiden Güven Övün tepkisi

Saadet Partililer Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün ün Ak Partiye geçmesine tepki gösterdiler.

Saadet Partiden Güven Övün tepkisi

Sosyal paylaşım sitelerinden başka Pamukova Saadet Partisi il ve ilçe yönetimi toplantı düzenledi. Toplantıda İl Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Osman Ünlü Güven Övünü aday olduğunda kendilerinin desek verdiğini söyledi ve istifa haberine üzüldüklerini ve istifa açıklamısınında kedine nasip olduğunu söyledi.
İlçe Başkanı Kemal Taş ise partilerden kek söz soylenmesini rica etti. Başkana partilerine yaptığı 10 aylık hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Kemal Taş ayrıca Sadetep Partili 2 Meclis Üyesinin de Ak Partiye geçmek istediklerini söyledi. Eski Ak Parti İlçe Başkanlarından olan ve bu seçimde Saadet Partiden Meclis Üyesi seçilen Muhittin Akın ile yeni seçilen Osman Salih in de Ak partiye geçeceklerini söylediklerini dinleyenlere iletti.
Ahmet Şen ise Güven Övün istifasının partilerinden bir şey değiştirmeyeceğini Saadet Partinin daha güçlü ve birlik içende yoluna devam edeceğini söyledi ve Güven Övün e Trenden inen ve yeniden trene binlen olarak niteledi. 
 

İŞTE GÜVEN ÖVÜN İSTİFASINA VERİLEN TEPKİLER 
Saadet Partisi Akyazı İlçe Başkanı Sn. Selman Demirtaş
"Güven Övün
Pamukova da aday adayı olmaya kalktığında fetocülük iftirası ile kapının önüne koyuldun. Partinden bir yetkili bile çıkıp sana sahip çıkmadı.Herkesin senden köşe bucak kaçtığı bir zaman da Saadet Partisi sana sahip çıktı. Kapısını gönlünü açtı. Şimdi duydum ki sana sahip çıkanlara sırt çevirip iftira edenlerin yanına dönmüşsün. Belki tehdit edildin. Ne olduğunu bize mechul. Ama adamlık her her şartta sadık kalmayı gerektirirdi. Bu dava bedel ödeye ödeye bu günlere geldi. Zayıf karekterlilerle yol yürünmeyeceğini bir kez daha gördük. Okşayan elin kıymetini bilmeyenler tekmeleyen ayağı öpenler.
Güle güle."
diye yazdı.

Ahmet Şen İlçe Divan Toplantısında konuştu.


" Pamukova da gelişen siyasi olaylar tarihin akışı içerisinde basit olaylardır. bu gelişen olaylar bizim şevkimizi, bizim çalışmamızı hiç bir şekilde etkilemeyecektir. Bundan sonra huzuru sükunu, birliği, beraberliği ve kardeşliği Pamukova da tesis etmek için azami gayret göstermeye mecburuz. Kim nereye giderse gitsin. biz dimdik ayaktayız. Pamukova Sakarya ve Türkiye hiç merak etmesin. Ülkemizin ve tüm insanlığın kurtuluşu Allahın izniyle yine Pamukova'dan olacak. Göreceksiniz bu gelişmeler, çok basit olaylar. hiç önemli bişey değil bunlar. Çünkü biz tüm insanlığırn kurtulması için mücedele ediyoruz. Bizim siyasi anlayışımız, bizim çalışmalarımız. diğer partilere benzemez. 
Pamukova'dan sesleniyorum..!
Milleti birbirine düşürenler, kardeşi kardeşe düşman edenler en yakın zamandan gidecekler. hiç bundan endişe etmeyin. Bu Millet bunlara gerekli cevabı Ankara da verdi. İstanbul de verdi. Şimdi de Sakarya da verecek Allahın izniyle. Bu bunun işareti. Göreceksiniz. çok yakında çok yakında Milli Görüş geliyor. Bu Milli Görüşün, Bu Birliğin ayak sesleri Sakarya da Allahın izniyle. Onun için ben buna bir cümle ile karşılık veriyorum. 
TRENDEN İNENLER İNDİKLERİ TRENE BİNDİLER.  diyen Ahmet Şen 
"Bundan sonra el ele vereceğiz hep birlikte çalışacağız" dedi.

İl Başkan Yardımcısı.Osman Uğurlu: 
"Bugün gelişen sıcak bir hadise. Güven Övün'ün kendisinden beklemediğimiz bir davranış biçimi olduğunu söylemek istiyorum. Onu hatarlayanlar bilir ilk Belediye Başkanı adayı olması için ilk parmak kaldıran kişi bendim. O gün yeni binada görevlendirilmiştik. Belediye başkanımızın ismi açıklanacak denmişti. Biz elimizi kaldırarak "hayırlı olsun" demiştik. Bugünde bu kötü haberi duyurmakta bize nasip oldu. Biz arkasından kötü şeyler söylecek değiliz. Kendisine yakıştaramadığımız ben özellikle söylemek istiyorum. Uyum içersinde teşkilatımızla çalışan bir belediye başkanımızdı. Saadet Partisi Genel Merkezinden Mahalli İdarelerde yapmış olduğu her türlü olumlu desteği veriyorduk. Böyle bir sonucuda Saadet Partisi hak etmiyordu. Yolu açık olsun. Şunu söylemek isityorum ki; Şurada gördüğümüz güzel  insanlar çok haklı. Saadet Partisi Teşkilatının kendisine tamamen manevi duygularla başarılı olması izin gayret ettiği, ona yardımcı olmak için ettikleri gayreti, ona her noktada verdikleri desteği çok arayacaktır. ben öyle inanıyorum. Çünkü geçmişte benzer hadiseler biz yaşadık. Milli Görüş teşkilatı uzun bir geçmişten geliyor. Biz Ulu bir çınarız. Çınardan bir yaprak kopmuş düşmüştür. Ulu çınar hayatına, mücadelesine devam etmektedir. Kendisine de bundan sonra Saadet Partisi Belediye Meclisi Gurubu adına Pamukova halkı adına milletimizin hayrına yapacağı her şeyde arkadaşlarımız destek verecek ve arkasında duracaktır buna emin olsun. Ama yanlış ve hatalı davranışların Pamukova'ya ve memlekete zarar verecek hiç bir davranışını eleştirmekten ve englemeye çalışmaktan da geri durmayız. Bunu önce bildirmek isteriz. En başında da söyledim kendisinden beklemediğimizi gördük. Yakıştıramadığmızıda söyledik. Ama kendi tercihidir yolu açık olsun." dedi.

AK PERİYİ DE ELEŞTİREN ÜNLÜ TEK ADAM ANLAYIŞI DEDİ.
"Bir rozet takma töreniyle birlikte tüm ülkeye yayıldı. Şunu unutmayın, Bu ve buna benzer hareketler Türkiye de ki sistem tartışmasını dahada yukarı doğru çekecektir. Tek adam anlayışı iktidarın gücünü her alanda baskı unsuru olarak kullanması Türkiye'nin hayırına alamet değildir. Demokrasimizin gelişmesi açısındanda hayırlı bir gidaşat değildir. Bunu uzun zamandır Ak Parti iktidarlarında yaşıyoruz. Başka Partiden seçilmiş insanların tevecüh ettiği Belediye Başkanlarını, ama baskıyla, ama şantajla, ama hizmet kısıtlamasıyla her türlü şey vardır ama biz bilmiyoruz. bu hadisede ne var biz bilmiyoruz. Kensinini böyle bir şantaja bağlı bu işi yaptığına ben inanmıyorum. Bu iktidarın gidişinin ayak sesleri diye söyleyebiliriz. dedi. 

İlçe Başkanı Kemal Taş
" Sayın Belediye Başkanımız Güven bey, istifa ettiğini bizleri devet ederek duyurdular. Saat : 10. 00 da makamına çağırdılar bizlere bu istifasını söylediler. Biz de bu zamana kadar yapmış olduğu hizmetinden dolayı kendilerine teşekkür ettik. Bundan sonra yolunun açık olmasını istedik. Acilende saat 15.00 ta Saadet Partisin 6 Meclis üyesi var toplandık. Bu arkadaşlarında görüşlerini dinledik. Osman Salihoğlu ve Muhittin Akın da AK Partiye geçeceklerini deklere ettiler. Ben Başkanıma görev süresince partimize teşkilatımıza 10 ay süresince yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı Teşekkür ediyorum. Ona karşı da bir kem söz söylemeyin  sizlerden rica ediyorum." dedi. 
 

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER