banner392

Polis akilleri nasıl koruyacağını şaşardı.

Akil insanlar heyeti Seakarya da yaklaşık 150 kişi tarafından protosto ile karşılaştılar. Marmara heyetinde Hülya Koçyiğit, Mustafa Armağan, Deniz Ülkü Arıboğan ve Mithat Sancar’ın toplantı yaptığı otelin önünde toplanan CHP, TGB ve HEPAR’lı yurttaşlar ellerindeki Türk bayrakları ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Akillere geçit yok, tam bağımsız Türkiye” sloganları ile Akil insanlara tepki gösterdi.

Polis akilleri nasıl koruyacağını şaşardı.
Heyetin toplandığı otelin karşısındaki durakta protesto gösterisi yapmak isteyen Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, otobüslerden indirilerek yaklaşık 250 metre uzağındaki polis ablukasına alındı. Otelin yanına yaklaştırılmayan TGB’lilerin tartıştığı polis amiri “Ben öyle istediğim için yürüyemiyorsunuz” sözlerini sarfetti. Polis, TGB ve CHP’li grubu farklı yerlerde tutarak birlikte eylem yapmalarına izin vermedi. İlerlemek isteyen fakat engelenen TGB’liler polislere neden karşı guruba dahil olmalarına engel olunduğunu soruluduğunda ise “Bugün sizi birleştirmeyeceğim, birleşemeyeceksiniz!”dedi.

Türk Bayrağı yasak

Heytin toplandığı otele güvenlik gerekçesiyle yurttaşlar alınmazken içeriye BDP’li ve AKP’lilerin alınması dikkat çekti. İçeriye giren AKP’li ve BDP’liler dışarıdaki eylemciler tarafından ıslıklarla protesto edildiler.

Toplantıya katılmak isteyen Fatma Kurtuluş isimli yurttaşın elinde Türk bayrağı oludğu için içeri alınmadı. Otel kapısından döndükten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Fatma Kurtuluş “Otele girmeye çalıştım. Polisler bayrağımı elimden almak istediler, bununla giremezsin dediler. Bayrağımı vermedim, bu bu bayrak için şehitler verdik.”dedi.

Proteston gösterilerine katılanlar arasında Şehit annesi Sevim Kahvecioğlu’da vardı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2013, 13:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER