banner392

Pamukova Doğalgaza Kavuşuyor

Geyve, Alifuatpaşa ve Pamukova doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi yapıldı.

Pamukova Doğalgaza Kavuşuyor
Merkezi Ankara'da bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda (EPDK) gerçekleştirilen ihaleye kurumdan yeterlilik belgesi alan üç firma katıldı. Kapalı zarf usulüyle teklif alınan ihalede en düşük fiyatı Akmercan Turizm Taşımacılık İnşaat, Güvenlik Sistemleri Temizlik ve Gıda San. Dış Tic. Ltd. Şti'nin verdiği belirtildi. EPDK'nın incelemesinin ardından 2 Aralıkta vereceği karar gereğince ihaleyi kazanan firma 30 yıllık süreyle doğalgaz dağıtım lisansını elinde bulunduracak.

İhale şartları kapsamında ihaleyi kazanan firmanın 6 ay içinde fiili olarak yatırıma başlaması, 18 ay içinde dağıtım bölgesindeki herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebekesini işletmeye alarak gaz sunumuna başlaması ve beş yıl içinde dağıtım bölgesindeki imarlı alanlar bütününde doğal gaz kullanmak isteyen her müşteriyi, tesis edeceği dağıtım şebekesine bağlaması gerekiyor.

Diğer yandan, Ankara'daki ihaleyi AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Pamukova Belediye Başkanı Cevat keser ve Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya da takip etti.

Pamukova Belediye Başkanı Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Milletvekili Dişli'nin destekleri ve uzun süren çalışmalar sonucunda bölgeyi doğalgaza kavuşturacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

İhalenin 2 Aralıkta EPDK tarafından onaylanmasının ardından yürürlüğe gireceğini ifade eden Keser, 'Bölge halkı sanıyorum Adapazarı'ndan daha ucuz bir fiyata doğalgaz kullanma imkanına kavuşacak. Hava kirliliğinden uzak, daha temiz bir Pamukova sloganıyla' yürütmüş olduğumuz çalışmalarda desteğini ve yardımını hiç esirgemeyen, başta bölge Milletvekilimiz Şaban Dişli Bey'e ve onun başdanışmanı Okan Çetin Bey'e ve ayrıca emeği geçen herkese şahsım ve ilçem halkı adına şükranlarımı sunuyorum' dedi
.

BİRİM FİYATI ŞÖYLE

 

EPDK'dan edinilen bilgiye göre, önceki gün yapılan söz konusu ihaleye sadece Akmercengaz Turizm Taşımacılık İnşaat Güvenlik Sistemleri ve Gıda Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi teklif verdi.

Şirket 0,297 sent birim hizmet ve amortisman bedeli teklif verirken, ihale komisyonunun son teklifi sorması üzerine bu rakamı 0,280 sente düşürdü. İhalenin sonucu daha sonra EPDK tarafından karar bağlanacak. İhale onaylanırsa kazanan firma 30 yıl süreyle doğalgaz dağıtım lisansını elinde bulunduracak.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2010, 21:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
samet demirci
samet demirci - 13 yıl Önce

pamukovayı çok seviyorum! pamukovayı doğalgaza kavuşturduğunuz için çok teşekkürler!

halk
halk - 13 yıl Önce

cevat bey yerini bulmuş mhplilerde seyretsin uyanın artık başkan ak partili olmuş teşkilatın haberi yok

pamukovalı
pamukovalı - 13 yıl Önce

ikisi bir arada olunca bir birlerine çok yakışıyorlar canım pekte yakışıklı olmuşlar belgeli dişli milletvekili sırasında birinci sırada olurasa yanındakinide ikinci sırada götürecekmiş tabi canım iki yakışıklılarada bu yakışır
bırak vekilliği pamukovaya sğr çobanı bile olmazmıştı.

Murat ÇAM
Murat ÇAM - 13 yıl Önce

İlçemize hayırlı olsun. 5 -10 bin hatta bazı köylerde bile doğalgaz varken baka illerde bizim ilçemizde doğalgazın olmaması büyük eksiklikti. Pamukova çağ atlayacak. Sayın Keser ide tebrik ediyorum. hizmet için Parti ayrımı yapmadan herkesden yardım -işbirliği talepleri var.

hamit beyenal
hamit beyenal - 13 yıl Önce

sn başkan cevat keser yakışmış sn milletvekilimiz şaban dişlini yanına keser de gelsin akp ye daha da güçlü olsun pamukovada pamukovaya doğalgaz şimdiden hayırlı olsun .

SIRADAKİ HABER