banner392

Numan Kurtulmuş Sakarya ya geldi

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Sakarya ilinde Yahya Turlak’ın cenazesine katıldı. Sabah Sakarya otoban girişinde İl Başkanı Osman İbrahimbaş, İl Yöneticileri ve İlçe Başkanları tarafından karşılandı.

Numan Kurtulmuş Sakarya ya geldi
Cenaze evine taziye ziyaretinde bulunan Numan Kurtulmuş daha sonra Has Parti İl Başkanlığına geçti.
 
İl Başkanlık binasında yerel basının çok yoğun ilgisi ile karşılaşan Numan Kurtulmuş Ülke meseleleri ile ilgili soruları cevapladı.
Ermeni soykırımı yasa tasarı ile ilgili yaptığı açıklamada; Fransız Parlamenterlerin imza toplayarak tasarının reddi konusunda yaptıkları girişimi takdirle karşıladıklarını söyledi. Bu meselenin Türkiye’nin başını ağrıtan bir mesele olduğunu, hali hazırda yaklaşık yirmi ülkenin bu yönde alınmış kararlarının bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş; bu sorunu aşmanın yolu olarak günlük çözümler üretmek yerine kalıcı politikalar uygulamak gerektiğini söyledi.
 
Başkan Kurtulmuş: Avrupa’nın en büyük Diasporasının esasında TÜRK Diasporası olduğunu, yaklaşık beş buçuk milyon vatandaşımızın Avrupa da yaşadığını, üstelik büyük bir çoğunluğun sadece çalışan kesim olmadığını, iş hayatında önemli noktalara gelmiş insanlar olduğunu söyleyen Kurtulmuş, tanıtım ajanslarının ve lobicilik faaliyetlerinin çalışmalara ara vermeden ve daha etkili bir biçimde yürütülmesinin gerekliliğine dikkat çekti.
 
‘GAVUR AKLI’
Şeker kotası ile ilgili sorunun tüm Türkiye’yi, özellikle Sakarya’yı yakından ilgilendirdiğini ifade eden Kurtulmuş zamanın da kapalı kapılar ardında Türkiye’ye sanayileşmeyi ne yapacaksınız, Tarım ile uğraşmaya devam edin diyen ‘’AKIL’’ Bu gün gıda ve tarım sektörünün dünya nezdinde ki stratejik önemi nedeni ile Tarım ile uğraşmayın, biz size hazır olarak satarız diyor. İşte bu ‘’AKIL’’ GAVUR Aklıdır. Tüm bunlar 2000 yılından itibaren uygulanan IMF politikalarının ürünüdür.
Dünya da 100 kg şekere 1,5 kg tatlandırıcı konulurken Türkiye de 100 kg şekere 15 kg tatlandırıcı konulmasının çok çeşitli hastalıklara yol açtığını söyleyen Kurtulmuş: ’’Bırakın çiftçimiz dilediği kadar, eke bildiği kadar Pancar ekmeye devam etsin’’ dedi.
‘HAKEM OLMA ŞANSIMIZI KAYBETTİK’
Suriye de yaşanan olayların en çok Türkiye’yi ilgilendirdiğini, Türkiye’nin iç savaşa doğru sürüklenen Suriye de tarafsız durarak Hakem’lik yapması gerektiğini ama yanlış hükümet politikası ile bu imkanın kaybedildiğini söyleyen Kurtulmuş: ‘’Ne bazı partiler gibi Esad yönetiminin yanındaymış gibi davranmak nede muhaliflerin temsilcisi olmak fikri bu iç savaşın önünü alamayacaktır’’dedi.
 
Gerek Suriye de ki gelişmeler, gerekse İsrail’i korumak için topraklarımıza kurulan ‘’FÜZE KALKANI’’projesi Türkiye’yi olası bir savaşın parçası haline getirecektir diyen KURTULMUŞ; “Türkiye kendi bölgesinde ki problemi çözmek için İslam Konferansına üye ülkeleri ve İran’ı bir araya getirerek tarafsız HAKEM olmalıdır.” dedi.
 
‘RÖTUŞ ANAYASASI’
‘’Milletin egemenliğini hakim kılacağız diye iktidara gelenler maalesef ihtilal anayasasını bir türlü değiştirmiyor ‘’ diyen Kurtulmuş ; “korkarım çok az anayasa maddesi üzerinde yapılacak rötuşlar ile işte yeni Anayasa diyerek halkı kandırmaya çalışacaklar, oysa Anayasa tümü ile değişmelidir. Başta Siyasi Partiler yasası,Seçim Yasası gibi konuların hala olduğu gibi durduğunu ,bu konularda ki değişiklikleri bünyesinde barındırmayan bir çalışmanın Anayasa çalışması olamayacağını ifade eden Numan KURTULMUŞ : MİLLETİN Egemenliği esastır.” dedi.
 
Türkiye’de önemli konuların gündeme geldiğini ancak hiçbir neticeye ulaşmadan çöp kutusuna atıldığını ifade eden Numan Kurtulmuş Uludere ve şike davasının en somut örnekler olduğunu söyledi.
 
Basın açıklamasının ardından cenazeye katılan Numan KURTULMUŞ, İl Başkanı Osman İbrahimbaş ve Has Parti yönetimi tarafından uğurlanarak Sakarya’dan ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2012, 00:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER