banner392

Mustafa Destici Sakarya da Kanlı Terör olayını lanetledi.

Sakarya ya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Ankara da kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmetle andı. Yaralılara şifalar diledi.

Mustafa Destici Sakarya da Kanlı Terör olayını lanetledi.

Ankara’nın göbeğinde yapılan terör saldırısında güvenlik zafiyeti olduğunu, sorumluların ise istifa etmesi gerektiğini söyledi.

“ Ankara’da ki iki gün önce yaşanan patlama, eylem gerçekten hiç birimizin kabul edemeyeceği, hiçbirimizin onaylamayacağı bir eylem. Hangi görüşe sahip olursa olsun, hangi kökenden gelirse gelsin, hangi mezhebi anlayışı taşırsa taşısın,  hangi siyasi partiye mensup olursa olsun. insanların eylem yapma insanların görüşlerini açıklama, fikirlerini açıklama, dile getirme bunu da toplu bir şekilde yapma hakları var.”dedi.

Bu hakkın demokrasilerde engellenemeyeceğini söyleyen Destici;

“ Bu hakkı gasp etmeye yönelik, ya da Türkiye’nin İç Barışını ve huzurunu yok etmeye yönelik bu saldırıyı bir kere daha lanetliyorum. Kınıyorum. Saldırıyı gerçekleştirenleri arkasında olanları lanetliyorum.

Tabi bu saldırının yapılmasına, dolaylı yönden de olsa gerekli tedbirleri almayarak bir şekilde ihmal, hata, kusur ne dersek diyelim, bunun sahibi olanlarında tabi ki sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye ve onurlu bir duruş sergilemeye ve istifa müessesini kullanmaya davet ediyorum.


Eğer bu erdemi gösteremezlerse; Bu onurlu ve erdemli davranışı gösteremezlerse ve koltuklarında oturmaya, hiçbir şey yokmuş gibi pişkin, pişkin koltuklarında oturmaya ve normal bir vatandaş gibi yorum yapmaya, efendim işte, Çene yarıştırmaya, ikili polemiklere girmeye, savunma yapma refleksini geliştirmeye devam ederlerse artık Erdem kelimesini ağızlarına almamaları gerekir.

Çünkü oturdukları koltuklar, millete hizmet yeridir. Ülkeye hizmet yeridir. İslam coğrafyasına hizmet yeridir.

Siz dilinizden, ağzınızdan, sözünüzden “ biz hizmet için buradayız, ülkemize, milletimize hizmet için buradayız,” deyip ama artık ülkeye ve millete hizmet noktasında eksiklikleriniz, büyük hatalarınız, büyük kusurlarınız ortaya çıktığı halde eğer buraya yapışmaya devam ederseniz sizin inandırıcılığınız kalmaz, işte bunun tam da bu durumdadır. Hiçbir şekilde millet nezdinde Türkiye’yi yönetenler bu olayın gerçekleşmemesi için önlem alması gereken, tedbir alması gereken sorumluluk makamında oturanların millet nezdinde bir inandırıcılığı da, itibarı da kalmamıştır.”

'BU İŞİN ÜZERİNİ ÖRTEMEZLER'

Hükümet yetkililerinin olay sonrası saldırıyı kınayarak olayın üzerini örtemeyeceklerini kaydeden Genel Başkan Destici, "Biz meclis dışı bir muhalefet partisi olarak geçmiş olsun temennilerine bulunma hakkına sahibiz. Çünkü onun ötesinde bir sorumluluk makamında değiliz ama ülkeyi yönetenler sorumluluk makamında oturanlar da bizim gibi ya da normal bir vatandaş gibi kınayarak, lanetleyerek temennilerde bu işi geçiştiremezler. Bu işin üzerini örtemezler ya da kamuoyunun gündeminden düşmesini sağlayamazlar. Bu ülkenin, 75 milyonun güvenliğini ilgilendiren bir meseledir." şeklinde konuştu.

 

İSTİHBARAT ZAFİYETİ OLDUĞU AÇIK VE NET ORTADA'

Destici olayla ilgili güvenlik zafiyeti olduğunun açıkça ortada olduğunu dile getirdi.

"Sorumluluk makamında olanlar, onurlu bir davranış göstererek bunun gereğini yerine getirmeli, olay tüm çıplaklığıyla araştırılmalı, sadece canlı bombaların ismini tespit ederek bu işin faillerini yakaladık, daha önceki olaylarda olduğu gibi bu kandırmacayla millet aldatılmamalı, bu işin arkasında kim var, bu işin çevresinde kim var, bu işte kimin menfati var, mutkala bunlar araştırılmalı. İstihbarat zafiyeti olduğu açık ve net ortada. İster Emniyet, ister MİT, ne kadar istihbarat birimimiz varsa ve kim sorumluysa eğer istihbarat birimlerimiz görevini yapmış olsaydı, o bombacıların tespit edilmesi gerekiyordu. Eğer tespit edilmemiş ve Ankara'nın göbeğinde gelip bu bombaları patlatmışlarsa 'Burada zafiyeti yok, ihmal yok' açıklamasının toplum nezdinde bir inandırıcılığı, bir karşılığı yoktur. ancak kendilerini aldatmış olurlar."

 

"TERÖRDEN, KANDAN BESLENİYORLAR"

 

Saldırı üzerinden siyaset yapan partilerin kardeşlikten bahsetmemeleri gerektiğini söyleyen Genel Başkan Mustafa Destici, "Milletimizin kardeşliğini hiçe sayarak bunun üzerinden nemalanmaya çalışanları da, siyaset geliştirmeye çalışanları da millet nezdinde bir itibarının olmadığını düşünüyorum. Onların zaten barış kelimesini, kardeşlik kelimesini ağızlarına almamalarını bir kere daha söylüyorum. Çünkü terörden besleniyorlar. PKK, nın yanında durmaya devam edeceksin, sırtını PKK, ya yaslamaya devam edeceksin sonra barıştan kardeşlikten bahsedeceksin." dedi.

 

TOPLUMSAL BARIŞIN YOLU BİRLİKTEN BERABERLİKTEN GEÇER’

 

İç Barışımızın sağlanmasının yolunun birlikten, beraberlikten, kardeşlikten ve affetmekten geçtiğini söylüyorum. Dolayısıyla da bir toplumsal uzlaşma yapmamız gerekiyor.”diyen Destici;

 

Sözlerinin sonunda yine hükümete yüklenen BBP Genel Başkanı Destici, bu olayların iktidarın ülkeyi yönetemediğinin kanıtı olduğunu söyleyerek, "Bu hadise artık iktidarın, iflas ettiğinin bir göstergesi. Yönetemediklerinin bir göstergesi. Milletin güvenliğini sağlayamadıklarının bir ispatıdır. Devletin ve milletin güvenliğini sağlayamayanlar iç kavgalara sırf oy almak için devam ederlerse bu ülke için felaket olur." dedi.

 

Mustafa Destici; Toplantının sonunda 1 Kasım seçimlerinde BBP nin ülkenin her bölgesinde milletvekilleri ile seçime en hazır parti olduklarını ve Sakaryalılardan oy istediklerini söyledi. Sakarya BBP milletvekili adaylarını tanıttı.

Tanıtımdan sonra Eskişehir de BBP belediye başkanı adaylarının yakının Ankara da ki terör saldırısında şehit olan tanıdıklarının cenazesine katılmak üzere Sakarya dans ayrıldılar.


DESTİCİ NİN SAKARYA TUNA TAN TESİSLERİNDE BASINA YAPTIĞI AÇIKLAMAYI VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.
 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 23:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER