banner392

Muhalefet Mecliste AKP ve MHP ye gol attı.

Sözcü Gazetesinden Veli Toprağın haberine göre TBMM'de Güvenlik Soruşturması ve Arşiv teklifi görüşmeleri sırasında iktidar milletvekilleri salonda olmayınca muhalefetten gol yedi.

Muhalefet Mecliste AKP ve MHP ye gol attı.

Güvenlik Soruşturması teklifi muhalefet oylarıyla reddedildi! ‘AKP ve MHP milletvekilleri şaşkın’

Kamuoyunda tepkilere neden olan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması kanun teklifinin görüşmelerinde muhalefet gol attı. AKP ve MHP'li milletvekillerinin sayısı az çıkınca, teklifin maddelerine geçilmesi reddedildi.

AKP dün Meclis yönetiminde değişiklik yaptı. Tecrübeli siyasetçiler Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal grup başkanvekili olarak göreve başladı. Genel Kurul'da ise Güvenlik Soruşması teklifinin maddelerine geçilmesi sırasında Cumhur İttifakı beklemediği bir sıkıntı yaşadı. Teklifin maddelerine geçilmesi oya sunuldu. Oylamada muhalefetin sayısı fazla olunca ret kararı çıktı.

Birleşimi yöneten Başkanvekili Haydar Akar, “Kabul edilmemiştir, 20 dakika ara veriyorum” diyerek oturumu kapattı. Aradan sonra iktidar, muhalefeti ikna etmek istedi ancak başaramadı. Genel Kurul daha sonra çalışmadı ve kapandı. Meclis iç tüzüğüne göre TBMM’de reddedilen kanun teklifleri bir yıl süreyle yeniden görüşülemiyor. Ancak iktidarın tekrir-i müzakere talebi ile oylamayı yeniletebileceği belirtiliyor.

“AKP VE MHP MİLLETVEKİLLERİ ŞAŞKIN”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, oylama sonucunu Twitter hesabından “AKP ve MHP milletvekilleri şaşkın” sözleriyle duyurdu.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER