banner392

‘Müftü yalan yapar mı?’

Yıllardır imamsız olan Eskiyayla köyünde Ramazanlık imam tutuldu. Ancak köylerine neden imam gelmediği gerçeğini öğrenen köy muhtarı bakın nasıl çileden çıktı.

‘Müftü yalan yapar mı?’

Eskiyayla köyüne 2012 yılında Mehmet Adıgüzel adında Tokat’lı ilk mezun imam tayını yapıldı. Köye gelip muhtardan camiyi devir teslimle alan imam, daha sonra sadece Cuma günleri köye gelip hafta boyunca köye uğramamaya başladı.

Muhtar müftülükten köy imamlarının neden gelmediğini sorduğunda imamın kaymakam oluru ile ilçede (Pamukova da) geçici görevlendirme ile görevlendirildiği bilgisini aldı.

Yaz günleri köyde nüfusun az olması sebebiyle imamın sadece cuma namazları için gelmesinin fazla bir sorun olmadığını düşünerek imam hakkında gerekli araştırma da yapan olmadı.

Ramazan ayı geldiğinde ise ramazan boyunca imamı bekleyen köye müftülükten görevli bir memur imam olarak gönderildi.

Ramazan başlangıcı köyde 3 gün teravih kıldıran görevli imam birden köyü terk etti.

Köyün esas imamı ise köye gelerek, İstanbul’a tayin edildiğini söyleyip.  “ilişik kesmek için geldim” der. Köyden vedalaşıp muhtara devir teslim yapan imamdan sonra köy muhtarı İsmail Camcı camideki denetim defterini alıp incelemeye başlar. Denetim defterinde Müftünün yazısını görür. Yazıda “Köy muhtarının dilekçesi ile kış aylarında köyde cemaat olmadığından imamın köyde durmasına gerek yoktur.” şeklinde yazan bir dilekçenin müftülüğe verildiğini bunun üzerine de 1 yıldır imamın Pamukova da geçici olarak görevlendirmiş olduğunu öğrenir. Bundan sonrasını muhtar şöyle anlatıyor.

“Ben bu şekilde müftülüğe bir dilekçe vermedim. Yazının altında Pamukova Müftüsü Mehmet Arslan’ın imzası vardı. Defteri elime alarak doğruca müftüye gidip durumu anlattım. Müftüye böyle bir dilekçem varsa bana gösterin dedim. Ancak müftü bey dilekçeyi gösteremedi. Bende kendisine durumu yetkili yerlere bildireceğimi söyledim. Müftü bey sinirlendi ayağa kalktı. Bende ayağa kaktım. Odada müftünün şoförü de vardı. Kendisine köyüme tayin olmuş bir imamın köy kadrosunda olduğunu, görevini yapmak için gelmediğini bunu köylüye izah edemediğimi söyledim. Odadan ayrıldım.dedi.

“Defterden köyden ilişik kesen imam ın devir teslim tutanakları için 4 tane fotokopi çeken. Tutanaklardan 1 adetini muhtarlık evrakları arasına koyan muhtar.

Ancak bir iki gün sonra müftü köye gelmiş cami denetim defterini de alıp gitmiş. Şimdi cami denetim defterimiz ortada yok.

Eskiyayla ya kendi köylerinde İmam Hatip Mezunu olan bir genci ramazan ayı için paralı olarak imam tutuklarını da söyleyen Muhtar İsmail Camcı

“köyümüzde imam için imam evi yaptık. Daha önce de Edirne den bir imam gönderdiler 3 yıl rapor üstüne rapor aldı. Doğru dürüst görev yapmadan başka yere tayin ettiler. Şimdi ise daha ilk mezun okula gidecek çocukları olmayan genç bir imam geldi diye sevinirken buda başka yere tayin edildi. Hem de çok ilginç şekilde bir tayin oldu ki. Artık köylüme olayları izah edecek bir durum kalmadı. Biran önce köye imam istiyorum müftüden de köyümüzün cami defterini istiyorum” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 20:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
birlik olmalıyız
birlik olmalıyız - 11 yıl Önce

müftü kim bir daire amiri evt din adamı memnun olmayanların müftüsü onların yanına çok dolaşıyor her halınden belli sert kaya ya çarparsan da şaşırma

çarşı camii camaati
çarşı camii camaati - 11 yıl Önce

herşeyi kaldırarak peygamber zamanına dönelim demekle
acaba mezhebi bir sorunumu var acaba müfti beyin?venaze namazı farz kifaye diyor 3 kişi kıldımı kafi diyor yazık selayı duyanlar merhuma dua ederler.
acaba bu zat müslimanın müsliman üzerindeki haklarından biride müsliman kardeşinin cenaze namazını kılmaktır.yoksa bektaşinin dediği gibi işine gelmeyen yeri okumuyormu? pamukovanın kaderi bu olmamalı cemaat daha şuurlu ve akidesi sağlam ehli sünnet vel camaat üzeredir.acaba bunu bozmak içinmi geldi dersiniz uyanık olmak lazım

aral ofset
aral ofset - 11 yıl Önce

sayın muhtar mutlaka defteri iste kimseye güven yok defterde bazı şeyleri kaybedebilirler

devrimci
devrimci - 11 yıl Önce

bir imam bir dağ köyüne tayin olmuşsa ya adam gibi köyde duracak yada hiç gelmeyecek. muhtar imamın neden ekmeğini verecek ki devlet zaden imama maaşını ver nedir bu imamı müftüyü korumalar herkes görevini yapacak kimse adam ayırmasın adam olsun.. köy muhtarı da 1 yıldır bekleyeceğine daha erken şikayet etmeliydi şimdi tavsiyem valiye şikayet etsin...

p.ovalı
p.ovalı - 11 yıl Önce

imama devlet bakıyor bırde muhtarmı bakacak muhtar kalacak yerden sorumlu müftü adam olsa oraya bır görevli gönderır ama adam değilse bıraksın bu işleri beynı sulanmış sanırm

kasabalı
kasabalı - 11 yıl Önce

muhtar köyüne gelen imama bir dilim ekmeği veremiyorsa sonunda imam yok diye ağlar durur insan allahtan korkar ve kendisi gidip müftülüğe ne söylediğine baksın emekli olan müftüye aynen bizde cemaat yok sadece cuma ve teraviyi kıldırsın başka hiçbir şeye gerek yok diyen kendisi zannediyorki yalanı ortaya çıkmaz müftülükte imamın yemeğini vercem diyor köye gidince yemek şöyle dursun bir dilim ekmeği hor gören insa şimdide müslümanlık taslıyor yazık ama ne yazık önce iğneyi kendine çuvaldızı müftüye batırsın!!!!!!!!!!!!!!!!!

PAMUKOVALI
PAMUKOVALI - 11 yıl Önce

olayi bende muhtardan dinledim muhtar hâkli üstelik anlamadiğim taraf müftülükte kadrolu yedek imamlar bekletileceğine bu köylere verilemezmi kazimiye kadiköy bakacak ve eskiyaylada imam yok olan imamlarda pamukova merkezde yan gelip yatiyorklar mazerete bak köyde cemaat yokmuş olmayabilir imamin görevi o caminin bekçisi başka memurlar işe 10 dk geç gelse savunmasini alip hemen ceza verirler.ayrica merkez camide sela okundugunda müftünün selayi dinlemesini öneririm sela sonunda kim olduğunu anlarsa ben bir sey bilmiyorum müftüm sen devam et bu teşkilat varken sizde din adami oldugunuzdan nasil olsa ses çikaran yok

pamukovalı
pamukovalı - 11 yıl Önce

hangi işinde hayır varkı müftünün bu işinde hayır olsun adam merkezi sistemden selayı bırak anosu bile kaldırdı memnun olan var olmayan varmış sen memnun oldunmu müftü bey beyin olmayınca bey çok işte burası pamukova ensesine vur ekmeyını al senınkınıde alırlar bi gün

SIRADAKİ HABER