banner392

Milletvekili adayı olabilmek için aday adaları ter döküyorlar.

Pamukova da Ak Parti İlçe Yönetimi ile görüşmek için her gün birden çok Milletvekili aday adayı geliyor. İlçe Yönetimini ziyaret için adeta sıra bekliyorlar ve ilçe yönetimine kendi bilgi ve becerilerini de sohbetleri arasında anlatıyorlar.

Milletvekili adayı olabilmek için aday adaları ter döküyorlar.

Bugünde Pamukova’ya gelen Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevheri yine Sakarya Söğütlü ilçesinden gelen bilgi işlemci Selda Kenar dan önce ilçe yönetimini ziyaret etti.

 

Ziya Cevheri 2011 seçimlerinde 5 milletvekili çıkaran Ak Parti den 6. Sıra adayı olarak yarışmış. Ancak 1 vekilin ilk defa CHP den çıkması sonucu seçimi kaybetmişti. Yine aday adayı olarak iddialı şekilde yarışa katılan Ziya Cevheri bu seçimde  Ak Partiden aday adayı olarak rekor şekilde başvuru yapan 73 aday adayı arasında yarıştan sonra delegelerin oyları ile ilk 7 ye girebilmek için yarışacak.

 

Yarışta ilk sınav ilçe yönetimlerine kendilerini anlatmak olan aday adayları ilçe yönetimlerinden alacakları beğeni ve güveni kazanabilmek için yarışa devam ediyorlar.

 

Hendek ilçesi doğumlu ve İmam Hatip mezunu ve İlahiyat Fakültesini bitiren Ziya Cevheri 2008 yılında Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmış ve 2011 yılında ilk defa Ak Partiden Milletvekili adayı olarak yarışmış ve az bir oy la seçimi kaybetmişti.  Cevheri bu Genel seçimde yine Ak Partiden aday adayı olarak başvurusunu yaptı.

 

Bugün Pamukova ya gelip saat: 16.40 da İlçe Başkanı Fatih Akın ve ilçe yöneticileri ile görüşen Ziya Cevheri “Milletvekili sıfatıyla hizmet etmek için aday adayı oldum. Milletvekili olarak hizmet etmek bize nasipse Cenabı Allah nasip etsin. Çıktığımız bu yolda hayırlı olacaksa Allah bize nasip etsin.”dedi. Seçildiklerinde Ankara ile sorunların çözümü konusunda ilçeler arasında aracılık yapacaklarını ifade etti.

 

Fatih Akın ise Ziya Cevheri ye Ak Parti de siyaset yapmanın önemini ve Ak Parti lideri olan Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın ülkenin kalkınmasında ve hizmet yolunda önemli işler yaptığını ve Yabancı ülkelerde bile hayranlık duyulan bir lider olduğunu anlattı.

 

Milli İrade denen şeyin Ak parti iktidarı döneminde gerçek anlamda temsil edildiğini Ak Parti döneminde yaşandığını söyledi.

 

Kendilerinin ayrımcılık yapmadan hizmet etmek için caba harcadıklarını da dile getiren Fatih Akın “Bizler burada siyaset yapmıyoruz. Bizler aracılık yapıyoruz. Ak Partili ayrımı yapmadan hizmet için gelenlere bir kat daha fazla sahiplenerek onları kucaklıyoruz.” Dedi.

 

Ak Partinin yüzde 50 oyu almasına boşuna olmadığını da söyleyen Fatih Akın aynı zamanda eğitimcilere de saygı duyduğunu Ziya Cevherinin de eğitimci oluşundan dolayı saygı ve hürmetle adaylık çalışmalarını karşıladıklarını söyledi ve “Milletvekilliği adaylığınız hayırlı olsun. Bu yolda Cenabı Allah hayırlısını nasip etsin. Başarılarınızın devamını diliyoruz” dedi.

 

Sakarya Dış Türkler Aile Toplulukları Federasyonu Başkanı Burhanettin Çalışkan ile birlikte gelen Ziya Cevheri Geyve ilçe teşkilatını ziyaret etmek için Pamukova’dan ayrıldı.

 

Daha sonra Ak Parti den bir bayan aday adayı olan Selda Kenar görüşmelerini yapmak için İlçe Başkanı Fatih Akın ve yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte görüşme için yönetim odasında kabul edildiler.

7 Haziran Genel Seçimler öncesi yapılacak seçimlerle ilgili adaylık başvuru usül ve kaideleri doğrultusunda adaylık başvurusu yapanlar Parti kanun ve tüzüğü doğrultusunda Sakarya da seçilecek 7 milletvekili için 7 aday belirlenecek seçime katılan her partiden 7 aday seçim çalışmalarına katılarak seçmenleri ikna etmek için çalışacaklar.
 
 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 00:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER