banner392

MHP li Vekiller Neler Anlattı?

Pamukova ya iki günlük çalışma ziyaretinde bulunan MHP Milletvekilleri, ilk günde önce parti merkezinde MHP li yönetici ve partililerle görüştüler. B elediye ziyaret edildikten sonra Muhtarlar Derneğine gidildi. Daha sonra çarşı esnafı gezildi, Belediye parkında geniş masa etrafında dinleyenlere hitaben konuşmalar yapıldı.

MHP li Vekiller Neler Anlattı?

Pamukova İlçe başkanı Kemalletin Yörük ve ilçe yönetimi tam kadro Milletvekillerini parti binası önünde karşıladılar. Bir program içinde başlayan görüşme ve ziyaretlerde çok çarpıcı açıklamalar yanında AKP politikaları eleştirildi. Ayrıntılar ve MHP li vekillerin konuşmaları şöyle:

MERSİN MİLLETVEKİLİ PROF. DR. ARİF AKTAŞ
“MHP ilk seçimlerde iktirada gelecektir. Türkiye de CHP genel başkanına dış kaynaklı bir operasyon yapıldı. AKP artık kan kaybediyor. Yeniden iktidar da tutabilmek için, CHP AKP koalisyonu düşünüldü. Bunun için dış kaynaklı CHP genel başkanına operasyon yapıldı. CHP yi AKP ye monte etmek istiyorlar. Dış güçler Türkiye yi ellerinde tutmak istiyorlar. Bunu vatandaşımız bilmeli. MHP AKP koalisyonu gündeme getiriliyor. Ancak MHP nin AKP ile koalisyon yapması diye bir şey söz konusu değildir. AKP artik gidicidir. AKP nin gitmesini kolaylaştırmak için çalışmalar yapmalıyız. AKP nin gidişini hızlandırmalıyız. MHP iktidara yürüyor. Vatandaşımız isterse MHP tek başına iktidar olur.” Dedi.

PROF. DR. ARİF AKTAŞ MUHTARLAR DERNEĞİNDE Kİ KONUŞMASINDA İSE ŞUNLARI SÖYLEDİ:
“Kırsal kesimdeki çiftçimizin emeği zayi ediliyor. Bugün ülkemizin başında bir iktidar var. Bu hükümet 2007 yılında yüzde 47 gibi bir oy aldı ve iktidar oldu. Vaadi ise istikrardı. 8 senedir iktidardalar. Sizin dününüz bu gününüzden daha mı kötüydü. Dün belki daha az para kazanıyordunuz. İstikrarlı bir hayat yaşıyordunuz. Bugün bankalar hemen hemen yabancıların eline geçti. Perakende sektörüne bakıyorsunuz oda yabancıların eline geçmiş. Şehirlerimizin en küçüğünde bile uluslararası mahiyette alışveriş merkezleri dediğimiz merkezler kuruldu. Bu merkezlerde pazarlanan ürünlerin bir çoğu Türkiye de üretilmekle birlikte, bu ürünlerin patentleri yabancı oldu. Gelirler bu şekilde dışarıya gitmekte, Borsa ile ilgili durumda aynı Ülkemizin ekonomik boyutu tamamen yabancıların eline geçmiştir. Bu yapı ülkemizde her şeyi etkiliyor. Yabancılar istedikleri zaman parayı çekebilir ekonomimizi çökertebilirler. Bunun için artık hükümetin değiştirilmesi gerekiyor. Büyük şehirlerde yüksek binalar dikildi bunların da parası AB ve ABD gibi ülkelerin fazla sermayesinden gelmektedir.
Bu ülkeyi idare edenler rantla idare ediyorlar. Ekonomik yönden dışa bağımlı yabancı sermaye ile idare edilen bir konumdayız” diyen Aktaş ülkenin Asayiş yönünden de rahatsız olduğunu söyledi:
Mersin Millet Vekili Aktaş sözlerine şöyle devam etti:
“Asayiş yönünden ise terör artık şehirlere inmiştir. 2002 yılında Türkiye de terör sıfır noktasına kadar inmişken, Bugün 2 ay içinde 51 kişi teröre kurban gitmiştir. Büyük şehirlerde hırsızlık kol geziyor. Pamukova küçük yer olduğu için belki sizler bunun farkında değilsiniz. Uyum yasaları diye çıkartılan yasalarla hırsız adeta korunur hale gelmiştir. Evinize hırsız girse bir şey yapamayacak durumdasınız. AKP döneminde asayiş bozulmuştur” dedi. Aktaş basının susturulduğunu iddia etti.
BASIN YAYIN ORGANLARI SUSTURULMUŞ
PROF. DR. ARİF AKTAŞ İktidarın basın yayın organlarını susturduğunu iddia etti. Kendi yandaş medyasını yaratmak için 750 milyon dolar kredi verildiğini, bir yayın kuruluşuna aktarılan bu paralarla ekonomik alanda büyük istihdamlar sağlanacağını söyledi. Aktaş. “750 milyon dolarla 1000 tane hidroelektrik santrali yapılabilir, binlerce işsize iş yaratılabilir di. Ancak hükümet kendi yandaş medyasını yaratmak için bu paraları kendi yandaş medyasın yaratmak için aktardı.” dedi.
 
KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ PROF. DR ALİM IŞIK ÇİFTÇİNİN NEDEN SIKINTI İÇİNDE OLDUĞUNU ANLATTI.
“Muhtarlarımızı demokrasimizin en temel taşı olarak görüyoruz. 3 yıldır TBMM’den muhtarlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, hiç olmazsa Sosyal Güvenlik primlerinin mutlaka devlet tarafından yatırılması konusunda her birimiz üçer beşer defa konuştuk, Ama adamların böyle bir derdi yok. Adamların derdi şu anda 2004 yılında çıkartmış oldukları Maden Kanunundaki değişiklikten bu yana Kütahya'nın yüzölçümünün yüzde 81 ini Maden ve işletme ruhsatını Jeotermal Enerji arama ve işletme ruhsatı adı altında birilerine kapatmak, Cumhuriyet Tarihi boyunca yabancılara bu ülkede satılan toplam taşınmazların yüzde 85 ‘i bunların döneminde gerçekleşti. 83 yıl boyunca bu ülkede 1500 tane maden arama ruhsatı verilmişti. 2004 ten bu yana 23 bin 500 maden arama ruhsatı çıktı. Ruhsat ticareti ile hiç alın teri dökmeden 1000 yada 5000 ini devlete veriyor. Alan zaten yandaş, Aldıktan sonra 5 bine ötekine devrediyor, Öteki de 10 a ötekine devrediyor. Ne var böyle zengin olmaya. Vatandaşın iki ineğinden biri satılmış umurunda değil. Yem 8 bin liradan 30 bin liraya çıkmış umurunda değil. Mazot 2.5 liradan 1 kg buğdayla 1 litre mazot alabilirken şimdi 6 kg buğdayla 1 lt mazot alabilir duruma düşmüş, bunların umurunda değil. Gübre ona keza, Bizler eğer bu ülkenin yarınını görmek istiyorsak bu muhasebeyi yapmak durumundayız. Şimdi gelinen noktada artık bu hükümetin gidici olduğu, şimdiye kadar bu hükümeti destekleyenlerin ümitlerini kestikleri açık. Birilerine pompalamalar var. CHP'yi pompalıyorlar. Bir iki ay içinde göreceğiz ne gibi oyunlar var. Ama değişmeyen bir şey var ki dün ne ise bugün de o olan politikasını hiç değiştirmeyen MHP var. Milletin lehine gördüğü her konuda, iktidarda, muhalefet de iken de devletin ve milletin aleyhine olan her konuda,  tek başına kalsa da müdahalesini yapan bir Milliyetçi Hareket partisi var. Köyün muhtarı, köyün imamı, köyün öğretmeni o yörenin cumhurbaşkanıdır. Hele hele muhtarı o yörenin insanının 24 saat emrinde, demokrasinin mihengi olarak gördüğümüz o yönetim anlayışını sürekli orda sergileyen insandır. Biz Pamukovalı muhtarlarımızın bize gösterdiği bu ilgiden pek memnun olduk. Sizlerin sorunlarınızın çözümünde de parlamentoda mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
MANİSA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ENÖZ DAHA ÇOK ÇİFTÇİYE HİTABEN KONUŞTU
Kendisinin de çiftçi olduğunu, MHP'nin ikinci dönem milletvekili olduğunu söyleyen MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz
“Tarım kanununda çiftçimize yüzde 1 muafiyet uygulanması kanun iken bu hükümet döneminde çiftçimize destek verilmemiştir. KDV gibi yüksek oranda çitçimize vergi uygulanmıştır. Avrupa ve dünya çiftçisi büyük destek gördüğü halde, Hala OTV gibi vergiler uygulanmaktadır. Bizim iktidarımızı döneminde bu KDV ve ÖTV kaldırılacaktır. Bizim partimizin çiftçimize yönelik politikası olan Yeşil Mazot projesini bu hükümet almış ancak uygulama da hata yapmış ve çiftçimize yarar sağlamamıştır” dedi. “Çiftçimiz milletin efendisidir. Şimdi ise çiftçimiz zor durumdadır. MHP  tek başına iktidar olduğunda Çiftçimiz yeniden milletin efendisi olacaktır.” dedi
Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2010, 13:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER