banner392

MHP aday adayları Rumeli Balkan Türkleri Derneğini ziyaret ettiler

MHP Serdivan İlçe Teşkilat mensupları, İlçe Başkanı Sema Balaban, Milletvekili Aday Adayları Gökhan Taşdeviren ve Metin Güneş Sakarya Rumeli Balkan Göçmenleri Derneğini ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Ahmet Bayraktar'ın açılış konuşmasını yaptığı buluşmada MHP'li adaylar iyi performanslarıyla göz doldurdular.

MHP aday adayları Rumeli Balkan Türkleri Derneğini ziyaret ettiler

Sema Balaban'ın vekil aday adaylarını överek başladığı konuşmasında "Derneğin ilk bayan üyesi olduğumu sayın başkanımızdan öğrendim. Biliyorsunuz ben aynı zamanda MHP'nin ilk bayan ilçe başkanıyım. Bu vesileyle sizlerle hem ilçe başkanı hem de bir üyeniz olarak bir araya gelmekten çok mutluyum dedi. Söz alan Taşdeviren "Güney'de Abdülkadir Geylani'den Kırım'da Gaspıralı'ya, Türkistan'da Hoca Ahmet Yesevi'den Balkanlar'da Sarı Saltuğa Müslüman bu milletin büyük bir coğrafyada varlığının silinmeye çalışılıyor" dedi.  Balkan savaşı öncesi derneklerin çoğaldığını ve var olma mücadelesinin başladığını belirten Taşdeviren "Aynı tehlike bugün de baş gösterdi. Türkmeneli, Uygur, Bosna bize ne anlatıyor? Akrabalarımıza, din kardeşlerimize sahip çıkacağız. Bu sahip çıkma gayreti işte sizler sayesinde başlatılmıştır. Bu nedenle derneğinizin amaçlarını aziz milletimizin Hak yolda vermiş olduğu mücadelenin devamı olarak görüyor, emeklerinizi için Allah razı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Yoğun ilgi gören aday adayları soru cevap kısmında dernek mensuplarını yanıtladırlar.  Taşdeviren; "Sakarya'nın yön bulamadığını, bu nedenle belirli bir alanda gelişme kaydedilemediğini bunun tersine çevrilebilmesi ve Sakarya'nın gelişimi için siyasette belli makama ulaşmış kişilerin evvela sivil toplum örgütleri ile istişare içinde olmaları gerekir" dedi. İhracatın katma değerli ürünlere kaydırılması gerektiğini belirten Taşdeviren "Cep telefonuna milyar dolarlar veriyoruz ama ihracat satış fiyatlarımız kilogram başına 1 dolar seviyelerinde. Oysa bir cep telefonuna kilogram başına 10.000 TL veriyoruz. Siyaset topluma yön vermek, milletvekilleri aracılığıyla çıkarılacak kanunlarla toplumun önünü açarak çalışarak ve geliştirerek refah seviyesini arttırmaktır" dedi.

Hem dernek üyeleri hem de MHP katılımcılarının yoğun ilgi gösterdiği buluşmada dernek başkanı Ahmet Bayraktar "Kapımız herkese açıktır. İsteriz ki tüm siyasetçiler Sakarya'daki bütün STK'ları ziyaret etsinler. Bu akşam burada karşılıklı paylaşımlarda bulunduk ve fikirlerimizi paylaştık. Ziyaretlerinizin devamını dileriz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 13:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER