banner392

Mekece Yakınlarına artık atık atamayacaklar.

Yaklaşık 2 ay önce Pamukova Mekece Mahallesi yakınlarında Nato hattı üzerine İstanbul, Gebze gibi illerden getirilen sanayi atıklarına karşı gösterilen tepkiler üzerine harekete geçen yetkililerin çevreyi koruma altına alınacağı öğrenildi.

Ocak 2017 sonlarında Hızlı Trenin kaza yaptığı yerlere, genellikle gece yarısı getirilip atılan katı atıkların durdurulması için bölgedeki çevreye duyarlı vatandaşların girişimleri ve Pamukova BBP Partisi ilçe yöneticilerinin birlikte hareket etmeleri sonunda bölgede Jandarma ile Pamukova ve Büyükşehir Belediye ekiplerinin ortaklaşa yaptıkları takipler sonunda atıkları il dışından getiren bir inşaat firmasi araçları tespit edilerek idari ve para cezaları kesildi. Yüklü miktarlarda kesilen cezalar sonunda bölgeye getirelen katı atıklar azlalırken, Nato Hattı üzerine atılan atıkların temizlenmesi ve bir daha alana atık atılmaması için İller arası koondinasyon da sağalandı.

Osmaneli Bölgesinin de içinde kolan kısmında atık atılan yerlerin araç giriş çıkışları için kapatılmısı konusunda konu hakkında komşu illere de bigiler verildiği Osmaneli ve Bursa illerinin de desteği ile bir daha Nato Hattı üzerine atık atılmaması kosunda tedbirler alındığı öğrenildi.

BBP liler İSE OLAYI İDARİ BİRİMLERİ İLETTİLER VE SONUÇLARI GELMEYE BAŞLADI.

Mekece bölgesine atılan atıkların ilk duyulmasında Pamukova BBP (Büyük Birlik Partisi) ilçe başkanı ve yöneticileri de çevreci vatandaşlarla birlikte bölgede atıkların bulunduğu kısımlarda Pamkovahaber.com ve Ulusal TV kanalı ile olayı dünya ya duyurmuşlardı.


Ayrıca BBP liler mekece deki atıkların ne oluduğu konusunda Pamukova Kaymakamlığına dilekçeler vermişler ve yine Mekece de ‘kayıp köy’ olarak bilinen Yörükler Mahallesinde yolların bozuk olması ve orada yaşayan vatandaşların mezarlarını gömmek için bile yolu bozuk olan köylerine gidemediklerini kaymakamlığa bildirmişler ve yolların yapımı okunusunda yardım istemişlerdi.

KAYMAKAMLIK BBP’SİNİN BİLDİRDİĞİ ATIKLAR VE BOZUK OLAN YOLLARLA İLGİLİ YETKİLİLERDEN ALDIKLARI BİGİLERİ DE BBP YETKİLİLERİNE TEBLİĞ ETTİ.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, 00:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER