banner392

MEB Filistin için topladığı paraları yerine ulaştırmamış

2009 Yılında İsrail in Gazze’ye yaptığı saldırılar sonrası Milli Eğitim bakanlığı tarafından okullardan toplanan paralar Filistin’e gitmemiş. Pamukova da o gün 20 bin tl toplanmıştı.

MEB Filistin için topladığı paraları yerine ulaştırmamış

İsrail in Gazze’ye yaptığı hava saldırıları sonucunda Türkiye ayağa kalkmış ve o günlerde Pamukova da da okullardan öğrencilerin harçlıkları istenmişti. Hatta okullarda öğrencileri Filistinli çocukların dramı gösterilmiş, Duygusal anlar yaşatılan minik öğrencileri ise harçlıklarını getirmişlerdi. Pamukova Milli Eğitim müdürlüğünde oluşturulan komisyonla toplanmış paralar sayılarak teslim alınmış ve Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilmişti. Pamukova’lı duyarlı okul öğrencilerinin getirdiği paraların 20 bin lira olduğu açıklanmış ve okul önlerinde liste halinde duyurulmuştu. Meğer o paramlar Filistin’e gitmemiş.

İŞTE SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HASAN BİTMEZ İN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMASI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Filistin için 2009 yılında 72 milyon TL toplandığını, bu paranın hedefine ulaşmadığını açıkladı.

Bitmez, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Filistin'de ''soykırım'' yaptığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların Filistinlilerin sıkıntılarını hafifletmek amacıyla 2009 yılında yardım kampanyası düzenlendiğini, bu kampanya neticesinde yaklaşık 72 milyon TL toplandığını söyledi.

Bitmez, 2009 yılında toplanan bu paranın İsrail'in istememesi nedeniyle Filistinlilere ulaştırılamadığını söyledi. Bitmez, toplanan paraların amacına uygun şekilde Gazze'ye ulaştırılmasını istedi.

Bitmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

''AKP hükümeti İsrail'le ilişkiler noktasında verdiği dik duruş görüntülerine rağmen gerçekten her konuda İsrail'in istediği gibi ve İsrail lehine hareket etmektedir. Sayın Başbakan'ın ve hükümetin bu tavrı, Erzurumluların meşhur ifadesi ile 'somun pehlivanlığından' başka bir şey değildir. Dün Türkiye'de ilk defa 'Yahudi soykırımını anma' günü adıyla bir ayin gerçekleştirildi. İsrail'in Gazzeli kardeşlerimize yaptığı zulümler halen zihinlerdeyken ve Mavi Marmara gemisinin şehitlerinin acısı hala bu kadar sıcakken, hükümet temsilcilerinin iştirakiyle ve İsrail'e karşı dik duruyor görüntüsü veren bir hükümet zamanında, böyle bir ayinin yapılması oldukça manidardır.''

Hasan Bitmez, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının ilk yarı yılının bugün sona erdiğini anımsatarak, ''28 Şubatın ürünü olan kesintisiz 8 yıllık eğitim yerine, İmam Hatiplerin orta kısmının önünü açacak ve kalifiye ara elemanlarının yetişmesini sağlayacak, kademeli eğitime bir an evvel geçilmelidir'' dedi.

Kaynak : Saadet.org.tr

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2011, 02:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

Başka ne beklenir.siyaseten kurumların başına getirilenler
nasıl nemalandıkları biliniyor.
Deniz fenerini unuttunuz mu?
EY HALKIM UYAN UYUMA

SIRADAKİ HABER