banner392

Kılıcdaroğlu’nu Eşme de Coşkulu Bir Kalabalık Karşıladı.

Dün son saatlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Geyve Eşme mahallesine geleceği öğrenildikten sonra mahallede hazırlıklar başladı. Güvenlik tedbirleri en süt düzeye çıkarıldı. Akşam geç saatlere kadar bölgede jandarma arama tarama yaptı. Hatta getirilen uzman köpekle miting yapılacak alan arandı. İlk defa Geyve Jandarmasında görevli 2 Astsubay da görev aldılar.

Kılıçdaroğlu Eşmede Konuştu.
Kılıçdaroğlu Eşme de çoşkuyla karşılandı paylaşan: mehmet5454 Eşmeli Ayşe Yavuz Kılıçdaroğlu’ndan ne istedi?
Eşmeli Ayşe Yavuz Kılıcdaroğluna ne dedi, paylaşan: mehmet5454 Kadın Askerler Eşmede Miting alanının güvenliğinde görev aldılar.
Geyve de Eşme de Asayis Jandarma tarafından... paylaşan: mehmet5454

Miting öncesi meydana gelenler üst aramasından geçirildi. Bayanlar ise bayan Astsubaylar tarafından arandı. Jandarmanın en sıcak güler yüzlü görüntüsünü yansıtan bayan Astsubaylar anneleri ile birlikte gelen küçükleri sevmeden geçmediler.

Köyün en yüksek binalarının üst kısımlarında keskin nişancı askerler görev yaptılar.

Geyve’nin en kuzeyinde kalan ve ilçenin en kalabalık nüfusuna sahip olan şehirler arası ulaşım yolu olan D-650 karayoluna en yakın mahalle olan Eşme ye CHP seçim otobüsü saat 14.00 geldi. Eşme meydanına giren seçim otobüsünü meydanda kalabalık ellerinde bayraklar ve alkışlarla Kemal Kılıcdaroğlu’nu karşıladılar.

Kılıçdaroğlu alan girdiği anda seçim otobüsünün açılan kapısından alanda kendilerini bekleyen kalabalıkları Sakarya eski ve yeni Milletvekili adayı Engin Özkoç, İl Başkanı Ayça Taşkent ile diğer Sakarya Milletvekili adayları birlikte meydandaki bekleyenleri selamladılar.

Büyük bir coşku içinde başlayan CHP 1 Kasım Seçim öncesi Eşme mitingi bitene kadar aynı heyecan ve coşku devam etti.

Kemal Kılıçdaroğlu Seçim otobüsünün üzerine çıkarken sunucu alandakilere

“ Sevgili Eşmeliler zamanı geldi mi? Cumhuriyet Halk Partisi İktidarının zamanı geldi mi? Peki . vakti geldi mi, Vakti ? Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olma vakti geldi mi? Diye alanı coşturdu.
GÜNÜN ANISANA FOTALARI İNDİLEBİLİRSİNİZ. (NOT EN ALTAKİ VİDEOLARI İZLEYİN LÜTFEN)
 

KILIÇTAROĞLU EŞMELİLERDEN YETKİ İSTEDİ.

Konuşmasına niye erken seçime gidildiğini sorgulayarak başladı. “ bize geldiler biz milletin tercihi böyle bizde başımız üstünde” dedik.

Önce görüştüler. Sonra dediler “hayır” biz erken seçim istiyoruz.” Dediler. Niye erken seçime gidiyoruz? Diyen Kılıçdaroğlu

“ Bana kimse kul hakkı yedi diyemez. Ben sizin için çalışıcam. Sizin için çaba harcıcam.” Dedi.



‘FAKİRLİĞİ BİTİRECEĞİM’

“Benim öyle sarayla falan hiç işim yok. Saray merakım da yok. Koltuk merakım da yok. Benim bir tek derdim var. Bu ülkede fakirliği bitireceğim. Bu ülkede herkes huzur içinde olacak, Bu ülkede herkes zenginleşecek.”dedi.

 

Düne kadar oy istediler verdiniz. On üç yıldır iktidardalar. On üç yıldır yeter kardeşim. Bıktık. Bıktık artık. İktidar oldular terör yoktu memlekette, Anneler çocuklarını askere gönderirken içleri kan ağlıyor. PKK belası yetmiyormuş gibi şimdi birde başımıza IŞİD belası çıktı.

Sayın Davutoğlu’na söyledim.

Nedir bu diye? 

Neden Suriye ye gittik?  

Hangi gerekçeyle Suriye’nin iç işlerine karışıyoruz? 

Canlı bombalar geliyor. Çocuklarımız ölüyor. Yazık günah değil mi?

Onlar bizim evlatlarımız. Biz evlatlarımızı nasıl yetiştiriyoruz? Anneler, babalar nasıl yetiştiriyor? Çocuklarını geleceğin umudu olarak görüyorlar. Türkiye’nin umudu olarak görüyorlar.

 


‘BENİM SİZE SÖZÜM.’ ‘SİZDEN YETKİ İSTİYORUM’

Bunların tamamını düzelteceğim. Diyen Kılıcdaroğlu


‘BEN ECEVİT’İN GELENEĞİNDEN GELİYORUM’

Rahmetli Ecevit derdi ki: “ Ne ezen, Ne ezilen. İnsanca, hakça bir düzen.”

Biz önce hakça bir düzen istiyoruz. Bunun için 7 haziran da seçim bildirgemizi hazırladık. Kamuoyu ile paylaştık. Emekliye dedik ki; Ramazan bayramında kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz. Niçin, insanca bir düzen için. Emekli de huzur içinde iki bayram da torunlarıyla beraber geçirsin. Noldu yani? Parayı nerden buyacaksınız diye bağırıyorlar. Kardeşim parayı buluruz biz. Yetim kul kakı yemezsen bu ülkede para var. Yolsuzluk yapmazsan bu ülkede para var. Yeterki doğru dürüst çalış.

‘SENİN TERCİHİN YATTAN YANA BENİM TERCİHİM ÇİFTÇİDEN YANA’ diyen Kılıcdaroğlu;

“Çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruştan vericez.” dedik. İtiraz ediyorlar. Nerden vereceksin bu parayı diye. Nasıl yapacaksın bunu diye,

Sen yata veriyorsun. Gemilere veriyorsun. Bende çiftçinin mazotuna veriyorum.” Dedi.

 

Sanıyorlar ki, çiftçi ucuz mazot alınca tatile gidecek? Adam tarlaya gidecek kardeşim. Tarlaya gidecek. Çalışacak üretecek. Kazanacak. O kazansın ki bizimde karnımız doysun. Çiftçi üretmezse nasıl karnımız doyacak,

‘TÜRKİYE NİN BÜTÜN SORUNLARINI BİLİYORUM’

Türkiye’nin sorunlarını bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu çözümlerini de biliyorum dedi ve çözümleri şöyle anlattı.

TÜRKİYE CUMHUREYET TARİHİNİN EN DERİN KRİZLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ.

Memleketi kimin yönettiği belli değil. Diyen Kılıçdaroğlu beraber olmak zorundayız dedi.

“ Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin en derin kriz yaşadığını söyledi. Birlik ve beraber lik istedi.

Kılıçdaroğlu’na Konuşmasının son kısmında Eşme köyünün ürünlerinden olan Ayva ve Üzüm ikram etmek için otobüsün üzerine çıkan köy kadınlarından Ayşe Yavuz isimli kadın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna sepet içinde üzüm ve ayvayı sunduktan sonra mikrofonu eline geçirdi ve öyle bir konuşma yaptı ki ders niteliğinde oldu ve köy kadınına fırsat verildikten sonra nasıl konuştuğunu da göstermiş oldu.

Eşmenin üzüm ve ayvasını alan Kılıçdaroğlu artık Eşme’nin ayva ve üzümünün literatüre geçtiğini söyledi.

Ve sonrada Köy kadınının konuşmasını dikkatle dinledi.

Ayşe Yavuz:

"Ülkemiz için çalışacak, çoluk çocuğumuz için çalışacak, gençlerimiz için çalışacak, Atatürk'ümüzün kurduğu ilkeleri ve inkılaplarını koruyacak bir başkanımız var. İnşallah çok şeyler olacak" dedi.

Ayşe Yavuz un elini havaya kaldıran Kılıcdaroğlu birlikte dinleyenleri selamladılar.

Kemal Kılıçdaroğlu Eşme den sonra Osmaneli deki programa gitmek üzere Geyve den ayrıldı. 
Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 00:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
akçakayalı
akçakayalı - 9 yıl Önce

kemal kılıçdaroğlu gelmiş benane; oylar mhp'ye

SIRADAKİ HABER