banner392

Kılıçdaroğlu: Temiz siyaset için izin istedi.

Bugün Sakarya ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kent Meydanında kalabalık bir topluluğa hitap etti. Kılıçdaroğlu’nu görmek için Pamukova dan da ilçe teşkilatı otobüsler kaldırdı. Başkan adayları tanıtımında Pamukova adayı Erdoğan Isır da bulundu.

Kılıçdaroğlu: Temiz siyaset için izin istedi.

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu:  “İlk kez, bir hükümetin devleti soyduğuna tanık olduk. Götürülen paranın miktarı, 85 milyar avro. Türk lirasıyla 247 milyar, eski parayla 247 katrilyon” dedi

PROVOKASYONLARA KARŞI UYARDI

Kılıçdaroğlu, " Benim için yandaş yok benim için vatandaş var. Hiçbir zaman neden bu partiye oy vermediniz diye suçlama getirmedim. Bu ülkede temiz siyaset istiyorsak adresimiz belli, CHP. Son birkaç günden çocuklarımız hayatını kaybetti. Bunlardan birincisi sabah annesini ekmek almaya gönderdiği, bir gaz fişeğiyle yaralanan Berkin'dir. Her anne baba için çocuğu çok önemlidir. Ben Berkin için ailesini başsağlığı diledim. Anı duyguları sadece Berkin için söylemiyorum. Burakcan için de söylüyorum. Gerçekten yüreğim yanıyorum. Allah kimseye evlat acısı vermesin Hem Burakcan için Berkin için duygularımı dile getirdim. Ben ülkemi, insanımı seven birisiyim. Ben bu duyguları taşırken bir zat, ‘Bununla ilgili bir şey söylemedi' diyor. Yahu insanda utanma olur. Yine bir polis memurumuz hayatını kaybetti. Ona da Allah rahmet eylesin. İstiyoruz ki hiç kimse ölmesin. İki gün önce uyardım herkes provokasyona karşı duyarlı olsun dedim. Biz hiçbir zaman demokrasiden ödün vermeyeceğiz" dedi.

“CHP İKTİDARINDA KİMSE KUL HAKKI YEMEYECEK”

"Bir ülkede devleti yöneten siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir" diyen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarından kimse kul hakkı yemeyecek. Eğer bu ülkede barış içinde yaşamak istiyorsak üreteceğiz. Bir siyasetçi halkına hesap vermeyi arzu ederse her koşulda verir. Kimse hayatından memnun değil. 17 Aralık sabahı Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu yapıldı. 247 Milyar Lira. Bu parayla ne yapılabilirdi. 2 milyon 831 bin işsizimiz var 8 yıl asgari ücretten maaş ödenirdi. 300 bin öğretmeni atayabilirdiniz. Onlara 30 yıl maaş ödeyebilirsiniz. Her emekliye 25 bin ikramiye verebilirdi. 6 GAP yapılabilirdi. 30 Marmaray yapılabilirdi. Şimdi size soruyorum. Bu yolsuzluklar karşısında söyleyecek bir şeyimiz yok mu? Kul hakkı yemek günah mı? O zaman bir şey yapacağız. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz" diye konuştu.



AK PARTİYE OY VEREN YURTTAŞLARA SESLENDİ.

Ses kayıtları üzerinden hükumeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Dediler ki bunlar montaj. Eğer bunlar montajsa Telekomünikasyon İletişim başkanlığını kayıtlarını yayınlayın dedim. Yayınladı mı? Sakarya ne kadar doğruysa o kayıtlar da o kadar doğru. Bu ses kayıtlarını dünyanın en saygın kuruluşlarından birisine gönder kontrol etsinler. Gönderdi mi ? ‘Göndermeyeceğim' diyor. 18 Nisan 2013 MİT bir rapor veriyor. Diyor ki: ‘Şu bakanlarla Rıza Sarraf arasındaki ilişki medyada duyulursa hükümet zora düşer. 17 Aralık'a kadar bir şey oldu mu? Olmadı. Ben size soruyorum temiz, ahlaklı, kul hakkı yemeyenlerden yana mısınız? Adresimiz belli. Bu yolsuzluklar olmasaydı çifti, esnaf , emekli bu durumda olmazdı. AK Parti'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum oy kullanırken kul hakkı yiyene oy vermeyin. CHP iktidarında bizi bir iş adamı eleştirirse, onun kapısına vergi müfettişi göndermeyeceğiz. Halkın haber alma kanallarını açacağız. Hayatımda hiçbir zaman bir televizyon kanalına telefon edip bu yazıyı buradan kaldırın demedim, demeyeceği. Ama o telefon ediyor. Onun işine son verin diye . Onun ailesi yok mu? Türkiye bu gerçekleri biliyor. Huzurlu , barış içinde yaşayan bir Türkiye istiyorum ben" açıklamalarında bulundu.

KADINLARA SESLENDİ

"Düne kadar kadınların baş örtüsü üzerinden siyaset yapılıyordu" diyen CHP Lideri, "İster başınız açık ister kaplı olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda nasıl berabersek yine beraber olalım. Geliri askeri ücretin altında olan bütün aileler aile sigortasını getireceğiz. Sizi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Parayı kadının hesabına yatıracağım . CHP iktidarında çiftçiye mazot 1, 5 liradan vereceğim Kaynağı o çaldığınız 247 katrilyonu alacağım ve millete vereceğim. Türkiye çok zengin bir ülke ama bir 1 liralık işi 5 liraya yaparsanız 4 lirayı götürürsünüz. Ne diyor her yer millet her yer hizmet, onun açıklaması her yer rüşvet her yer yolsuzluk. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 52 milyon dolar götürmüş. Muammer Güler 10 seferde 10 milyon dolar götürmüş. Eğer bir içişleri bakanın oğlunu evinden bir katrilyon çıkıyorsa, 7 kasa çıkıyorsa bunu hesabı sorulacaktır. Diğer bakan Egemen Bağış, 3 seferde 1,5 Milyon Dolar götürmüş. Geçen gün Eskişehir'de beni eleştiriyor. Herkes eleştirin ben saygı duyarım. Sen benim evlatlarıma helal lokma yedirmedim halde haramdan bahsedecek kalitede değilsin diyor. Allah söyletiyor. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden birisi. CHP İktidara geldiğinde siyasetçinin cebi değil, vatandaşın cebi dolacak." İfadelerini kullandı.

ÖLDÜRÜLEN BURAKCAN IN BABASINI TELEFONLA ARADI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu öldürülen Burakcan’ın babasını aradı, üzüntülerini ve başsağlığı dileklerini iletti

Sakarya mitingi sonrası, İstanbul Okmeydanı’nda öldürülen ve bugün toprağa verilen Burakcan Karamanoğlu’nun babası Halil Karamanoğlu’nu telefonla arayan Kemal Kılıçdaroğlu, Burakcan’ın ölümünden duyduğu büyük acıyı ve üzüntüyü belirterek “Oğlunuz bizim oğlumuz, acınız bizim acımızdır. Burakcan’a rahmet, size, ailenize, yakınlarınıza ve Türkiye’ye başsağlığı diliyorum.” Dedi

“Onların çocuğu işsiz mi? Hayır. Ama vatandaşın çocuğu işsiz. Onların çocuklarının yatak odalarında milyar dolarlar var, trilyona’birkaç kuruş baba’ diyorlar. Para kasaları var, vatandaşın çocuğu ise işsiz”

“Sadece Berkin hayatını kaybetmedi. Ertesi gün Burak Can’ da hayatını kaybetti. O da bizim evladımız, o da bizim çocuğumuz. Bütün Türkiye’ye ‘başınız sağolsun’ diyorum, ölen her çocuk bizim çocuğumuzdur”

“ Aynı gün Elazığlı bir hemşehrimiz de Tunceli’de hayatını kaybetti. ‘Sıkılan biber gazlarından etkilendiği’ ifade ediliyor. Kalp krizinden öldüğü açıklandı. O polis kardeşimin ailesine de başsağlığı diliyorum. Ona da ‘Allah rahmet eylesin’ diliyorum”

“CHP iktidarında taşeron işçilik olmayacak. Herkes alın teriyle çalışacak. Bir kişinin güvencesi, bir başkasının 2 dudağı arasında olmayacak.”

“CHP gelirse yardımlar kesilmez, yardımlar artar. O çalınan 247 milyar lirayı alacağım ve onu da halka vereceğim”

“2 ay prim borcunu ödemezse esnaf, ona sağlık hizmeti vermiyorlar sonra bunu faiziyle geri alıyorlar. Prim borcunu elbette ödeyeceksiniz ama borçlusunuz diye size sağlık hizmeti vermeyen düzeni değiştireceğim”

“İşveren kardeşlerime sesleniyorum, CHP iktidarında bizi eleştirdiğiniz zaman ertesi gün kapınıza vergi müfettişleri gelmeyecektir.”

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Sakarya mitinginde yaptığı konuşmada, huzurlu ve barış içinde yaşayan bir Türkiye istediklerini ifade ederek, bir daha Sakarya’ya  Başbakan olarak gelmeyi arzuladığını söyledi.

Hiçbir provokasyona prim verilmemesi için yazılı açıklama yaptığını da anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi.

“Çünkü, ‘abbas yolcu’ provokasyon yapıyor. Milleti bölüyor. Asla bölünmeyeceğiz. Beraber olacağız, ister güneyde, ister kuzeyde. Bölünmeyeceğiz ve provokasyona asla ve asla prim vermeyeceğiz. Bakınız geçen gün, gencecik çocuğumuz 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. ‘Allah kimseye evlat acısı vermesin”. Sadece Berkin hayatını kaybetmedi. Ertesi gün bazı olaylar oldu. Burak Can, o da hayatını kaybetti. O da bizim evladımız, o da bizim çocuğumuz. Askerden yeni gelmişti. 22 yaşında annesinden izin istiyor, ‘anneciğim dışarıya çıkacağım’ diye, ‘çık olaylara bulaşma diyor’ ama önce elektrikler söndürülüyor, ondan sonra provokasyon yapılıyor ve Burak Can hayatını kaybediyor. Buradan açıkça söylüyorum, bütün Türkiye’ye ‘başınız sağolsun’ diyorum, ölen her çocuk bizim çocuğumuzdur. Aynı gün Elazığlı bir hemşehrimiz de Tunceli’de hayatını kaybetti. ‘Sıkılan bir biber gazlarından etkilendiği’ ifade ediliyor. Kalp krizinden öldüğü açıklandı. O polis kardeşimin ailesine de başsağlığı diliyorum. Ona da ‘Allah rahmet eylesin’ diliyorum. İnsanımızı seviyorum. Ülkemi seviyorum, bana oy versin, vermesin bütün vatandaşlarımı başımın üstünde taşımaya hazırım.”

Kılıçdaroğlu, hiçbir zaman ayrılık, gayrılık yapmadığını, hiçbir yerde “sen neden bu partiye oy vermedin? hadi buradan çık” diye bir lafın ağzından çıkmadığını anlatarak, demokrasiye inandığını kaydetti.

İsteyen vatandaşın istediği partiye oy verebildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu; “Ama bu ‘memleketi soyan zat’, diyor ki ‘falan işverenin mağazasından alışveriş yapmayın’ yahu sen ülkeyi mi yönetiyorsun, yandaşlarını mı yönetiyorsun. O nedenle ben buna ne diyorum ‘baş çalan’ diyorum.” ifadesini kullandı.

“Size bir saldırı yapılırsa asla ve asla karşılık vermeyin”

Bu bölgenin sanayinin başkenti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sanayicilere seslenerek, asla ayrımcılık yapmayacağını söyledi.

“Ben sadece birşey bekliyorum. Üretin, istihdam yaratın, fabrikalar çalışsın, bacaları tütsün, siz şu görüştensiniz ya da bu görüştensiniz diye ayrım yapmayacağım” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün sanayicileri ve işçileri kucaklayacağım, onlar ürettikçe ben gurur duyacağım. Ayrılık ne demektir. İşveren kardeşlerime sesleniyorum, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bizi eleştirdiğiniz zaman ertesi gün kapınıza vergi müfettişleri gelmeyecektir. Tam tersine eleştirilerinizi dikkatle izleyeceğiz. Dikkatle değerlendireceğiz. Çünkü biz baskı kurmayacağız. Biz özgürlükten yana bir partiyiz. Herkes konuşsun, konuşan Türkiye’yi savunacağız. Herkesin düşüncesini özgürce açıkladığı bir Türkiye ne güzel. En büyük arzumuzun bu olması gerekir. Birlikte yaşayacağız bu topraklarda. Hava ne güzel, bir bahar havası. 30 Mart’ta sandığa gideceğiz. Bir bahar havası içinde gideceğiz, bir demokrasi şöleni içinde gideceğiz. Herkes oyunu kullanacak, demokrasimizi biraz daha pekiştireceğiz. En büyük arzum bu. O nedenle söylüyorum, ‘abbas yolcu’ provokasyon çıkarmaya çalışacaktır. Milleti birbirine düşürmeye çalışacaktır, çok dikkatli olmanız gerekiyor. Sizden özellikle isteğim bu, çok dikkatli olun. Size bir saldırı yapılırsa asla ve asla karşılık vermeyin. Bekleyin, ayın 30′u gelecek ve demokrasiyi yaşatacağız bu ülkede. Beraber mücadele edeceğiz.”


İŞSİZLİĞİ YENECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da işsizliğin olduğunu anlatarak, 12 yıldır iktidarda olanların “ben işsizlik sorununu çözeceğim” diye bir cümle kurmadıklarını söyledi.

Bir evde işsizlik olduğu zaman orada huzurun olmayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, her evde insanların çalışması gerektiğini kaydetti.

CHP iktidarında ilk mücadelelerinin işsizlik olacağını ve işsizliği yeneceğini belirten Kılıçdaroğlu, her türlü kaynağın Türkiye’de bulunduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, işsizliğin Türkiye’nin en temel sorunlarından birisi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Daha özgür bir Türkiye istiyor musunuz, Barış içinde yaşayan bir Türkiye istiyor musunuz, Huzur içinde yaşayan Türkiye istiyor musunuz, Herkesin işi ve aşı olsun istiyor musunuz? Hiç kimse etnik kimliğinden ötürü ötekileştirilmesin istiyor musunuz, Hiç kimse inancından ötürü ötekileştirilmesin istiyor musunuz, Kadınların başörtüsü üzerinden siyaset yapılmasın istiyor musunuz? Yer belli, yer, Cumhuriyet Halk Partisi. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisidir. Neden ülkede işsizlik var. Türkiye neden saman ithal ediliyor. Türkiye neden kurbanlık koyun ithal ediyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez, bir hükümetin bir devleti soyduğuna tanık olduk. Herkes bunu bilmeli. Götürülen paranın miktarı, 85 milyar avro. Türk lirasıyla 247 milyar, eski parayla 247 katrilyon. Niye işsizlik var, onların çocuğu işsiz mi? Ama vatandaşın çocuğu işsiz. Onların çocuklarının yatak odalarında milyarlar var. Sakarya’daki kahveci Mehmet efendinin oğlunun yatak odasında para var mı? O zaman hep beraber şunu soracağız, Türkiye’de temiz siyaset istiyor musunuz? Kul hakkı yemeyen bir siyaset istiyor musunuz? Tüyü bitmeyenlerin iktidar olduğu bir düzeni istiyor musunuz? O zaman yine adresiniz belli, halk için çalışan, insanı ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan bir yönetime evet diyor musunuz? Adres, Cumhuriyet Halk Partisi.”dedi

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE VURGU YAPTI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin önemli sorunları arasında taşeron işçiliğin de bulunduğunu anlatarak, bunun Kocaeli’de çok yaygın olduğunu söyledi.

CHP iktidarında taşeron işçilik olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Herkes alın teriyle çalışacak. Bir kişinin güvencesi, bir başkasının 2 dudağı arasında olmayacak. Hukukun üstünlüğüne inanacağız. Avrupa Birliği’ndeki işçilerin hangi güvenceleri varsa aynısı Türkiye’de de olacak. Bu sözümdür. Bakınız, Türkiye’deki olaylarda yaşamını yitiren bütün çocuklarım için ailelere ve Türkiye’ye başsağlığı diliyorum. O acılar ortak acımızdır. Bunları paylaşarak azaltacağız. Allah aşkına bu ‘baş çalanın’ siz başsağlığı dilediğini duydunuz mu? Ülkeyi bölüyor. Bölücü başı o, Türkiye’yi bölüyor. İnsanları kamplaştırıyor, sakın ola ki kamplaşmayacaksınız. Herkesi kucaklayacaksınız. Bir gerçeği ifade etmek isterim. Sakın ola ki, AKP’ye oy verenleri eleştiriyorum diye algılamasınlar. Elbette ki her partiye oy verebilir ama devleti soyan bir çeteyi eleştiriyorsam onlar da benim bu duyarlılığa hak versin. Devleti soyan bir çeteyle karşı karşıyayız. Bakın bunlardan birisi diyor ki, ‘şu iş adamının mahkum edilmesi lazım’ kime söylüyor Adalet Bakanı’na. Sen hakim misin? Yine aynı şekilde Eski Başbakanlık Müsteşarı şimdi İçişleri Bakanı oldu. Yalakalığından ötürü oldu. Efkan Ala, diyor ki ‘Savcının yazısını yırt ve çöpe at, o savcıyı hemen gözaltına alın ve tutuklayın’. Sen kimsin yahu, bu devlet hukuk devleti değil mi? Şimdi yeni haber geldi, diyor ki ‘Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na bir liste gönderdiği söyleniyor ve bunları 24 saat izleyeceksin’ diyor. Buradan Telekomünikasyon İletişim Başkanına açık çağrı yapıyorum. Sakın olaki, yasa dışı işlere bulaşma, sakın ola ki, bu kurumun saygınlığını yıpratma, bu benim en büyük arzumdur.”


Haber-Fehmi DUMAN 

Habervole Genel Yayın Yönetmeni 
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2014, 00:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Otopark çoskusu
Otopark çoskusu - 10 yıl Önce

adam sakarya kent meydanın altına otopark yapacakmış sanırım var olan otoparkın altına yapacak :)

SIRADAKİ HABER