banner392

'G.tünün kılıyım'a ceza geldi

Erdoğan'ın mitingine katılan kadının çok tartışılan sözleri Beyaz TV'ye pahalıya mal oldu.

'G.tünün kılıyım'a ceza geldi
 Meltem ÖZGENÇ / HÜRRİYET - RTÜK, Taksim’deki Gezi Parkı protestoları sırasında otele sığınan bir eylemcinin Başbakan Tayyip Erdoğan’a “S. ol git başımızdan” ve “Milli İradeye Saygı” mitingindeki bir vatandaşın “Erdoğan’ın g.nün kılıyım” sözleri nedeniyle Ulusal 1 ve Beyaz TV’ye toplam 23 bin 772 TL para cezası verdi.

RTÜK, 19 Haziran 2013 tarihindeki toplantısında, Üst Kurul uzmanları tarafından hazırlanan raporları değerlendirdi. Üst Kurul, 15 Haziran’da Taksim’deki Gezi Parkı protestoları sırasında otel lobisine sığınan bir eylemcinin Başbakan Erdoğan’ı yeren, “Çocuklarımız ne yaptı? Başbakan, cehennem olasıca Başbakan, neredesin? Sen çocuklarını bu duruma düşür inşallah. Yeter senin yaptığın, Allah belanı versin, s. ol git başımızdan” sözleri nedeniyle Ulusal 1 kanalına 11 bin 886 TL idari para cezası verdi. 

G. KILIYIM CEZA GETİRDİ

Kurul, 16 Haziran’da Ak Parti’nin düzenlediği “Milli İradeye Saygı” mitingine katılan yaşlı bir kadının Erdoğan’ı öven, “Kılıçdaroğlu sen merdivene ters bindin, milleti ters bindiremezsin. Erdoğan’ın gör milletinin sahibini. Allah belanı versin inşallah. Erdoğan’nın g.nün kılıyım” sözleri nedeniyle Beyaz TV’ye 11 bin 886 TL idari para cezası uyguladı.


ARGO KULLANIM NEDENİYLE VERİLDİ

Cezanın, dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemeyeceğine ilişkin maddenin ihlali nedeniyle verildiği öğrenildi. Yayın kuruluşlarına uygulanacak idari para cezaları, ihlalin ağırlığı ve yayının ortamı ve alanı göz önünde bulundurularak, ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt reklam gelirinin yüzde biriyle üçü oranında belirleniyor.

İŞTE O VİDEO (İzle)
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2013, 19:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER