banner392

Ecevit Keleş Akçay Barajı nedeniyle köylülerin mağdur edilmemesini istedi.

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş hafta sonu geldiği Pamukova Eskiyayla köyü havzası Akçay Barajında incelemelerde bulundu. Baraj çalışmalarını yerine gören Keleş; Baraj nedeniyle su havzasında kalan yerlerin kamulaştırılmasını istedi.

Cumartesi günü Sakarya İl Yönetimi ile birlikte İlçe Başkanı Nail Türkmengil ve bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Eskiyayla köyünden Akçay Barajına geçen CHP’ler baraj çalışmalarını yerinde incelediler.

Pamukova ile Geyve sınırları içinde kalan Akçay da yapılacak baraj için çalışan köylülerle sohbet eden Ecevit Keleş daha sonra Kaymakam Suyu denilen yerde öğle yemeği yedi ve basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Akçay Barajı yapıldıktan sonra Pamukova, Geyve ve köylerine yeteri kadar su verilmesi gerektiğini söyledi.

Ecevit Keleş Pamukovahaber.com a yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Pamukova Eskiyayla köyüne geldik. İl ve ilçe yöneticilerimizle geldik gördük ki burada bir baraj yapılıyor. Baraj yapılacak su havzası ile ilgili Eskiyayla köylüsünün burada mağdur edilmemesi lazım. Aynı zamanda bu barajın ileriki zamanlarda HES olarak kullanılıp kullanılmayacağı açısından yetkililerinde bilgilendirme yapmaları gerekiyor. Doğal olarak toplanan bu sularında sadece Sakarya bölgesine mi, Pamukova ya mı suyu verileceği konusunun da açıklanması gerekiyor. Özellikle Eskiyayla halkının da Havzadan dolayı zarar görmemesi arazilerinde kesinlikle kamulaştırılması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu bizin görevimiz. O açıdan bu doğal güzelliği su havzası ile de güzelleştirerek insanları da mağdur etmememiz gerektiğine inanıyoruz.” Dedi.
 

İŞTE ECEVİT KELEŞ’İN KONUŞMASI

 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 20:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER