banner392

Doğu Perinçek, Birgül Ayman Güler ve yaşar Okuyan Sakarya ya geldiler.

TGB liler tarafından organize edilen “Büyük Çözüme Doğru Türkiye” adlı konferansa konuşmacı olarak gelen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Eski Çalışma Bakanlarından Yaşar Okuyan ve CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler Afa Kültür Merkezinde Sorunlar ve çözüm yollarını anlattılar.

Doğu Perinçek, Birgül Ayman Güler ve yaşar Okuyan Sakarya ya geldiler.

Perinçek ve Birgül Ayman Güler daha çok ekonomi konuştular, Yaşar Okuyan ise Başbakan Davutoğlu’na yüklendi.

“Türkiye de iktidarda olanlar insanları birbirlerine düşürme ve kışkırtma noktasında çok açık net söylüyorum. Adeta provaktör gibi davranıyorlar. Başbakan çıktı Salı günü Sayın Bahçeli yi hedef alarak Durduk yere “Cesaretin varsa, sıkıyosa Tunceli ye gider orda konuşursun” dedi. Bu zat Bahçeli gittikten sonra tatmin oldu zannediyorduk. Başbakan tatmin olmadı. Ne yapmamız lazım geldiğini biz bilmiyoruz. Gerçi ben biliyorum da RÜTÜK var şimdi.”dedi. Sözün gerisini getirmedi.

Bu hadisenin bile Türkiye’nin ne tür bir zihniyetle yönetildiğinin gösterildiğini söyledi.

Doğu Perinçek ise iktidarın yanlış ekonomi politikalar yüzünden üretim ekonomisinden uzaklaştığını yakın gelecekte ekonomik sıkıntının vatandaşı vuracağını söyledi.

Eskiden olduğu gibi karma ekonomik sisteme dönülmesi çağrısında bulundu. Üretime dayalı ekonomi politikalar üretilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Birgül Ayman Güler de Ekonomi üzerinde durdu. Küresel Ekonomi düzeni diye dünyayı şekillendirmeye çalışanların Libya gibi, Irak gibi ülkeleri kan gölüne döndürdüklerini söyledi.

Küreselcilerin ulusalcıları yok etmek istediklerini söyleyen Güler “bugün Libya, Irak gibi ülkelerde küreselciler resmen işkal ettikleri ülkeleri kan gölüne döndürdüler hiçbir dedikleri gerçekleşmedi, adaletsizlik, istikrarsızlık getirdiler” dedi.

Dünya şimdi küreselciler ve karşılarında gelişen yeni dünya düzencileri arasında paylaşılmış durumda. Bizim yerimizin neresi olduğuna daha karar vermiş bir ülke olamadık” dedi.

Güler e soru cevap kısmında CHP den istifa edip etmeyeceği soruları da geldi. Kendisinin yeni CHP li olmadığını gerçek CHP li olduğunu da söyleyen Birgül Ayman Güler. CHP den istifa etmeden mücadele edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmalar soru cevap şeklinde devam ederken Yaşar Okuyan Kocaeli de başka bir programı daha olduğu için erken ayrıldı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 23:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER