banner392

Deva dan Millet İttifakına tam destek

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İl Yönetimi’nin toplantısında Millet İttifakı için tam destek mesajı verildi.

Deva dan Millet İttifakına tam destek

İl Başkanı Ercan Başnuh, İl Yönetimiyle milletvekili aday listelerini değerlendirirken yaptığı açıklamada; “Önemli olan burada mecliste Millet İttifakı’nın en fazla milletvekilini çıkarabilmesi. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Cumhurbaşkanı seçilmesidir. Enerjimizi, ‘’Millet İttifakı’nın” parlamento çoğunluğunu artırmaya yönelik çalışmalar için harcamaya devam edeceğiz” derken, DEVA Partisi eski İl Başkanı ve Sakarya Milletvekili Aday Adayı Mehmet Erdoğan da “Siyaset uzun soluklu bir yolculuktur. Hızımızı kesmeyeceğiz. Hep beraber bu değişime katkı sağlayacağız. Bizim için önce Türkiye. Ülkemiz bu kaderi hak etmiyor.”dedi.

“14 MAYIS’TA TÜM TÜRKİYE KAZANACAK”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İl Başkanı Ercan Başnuh açıklamasında; “DEVA Partisi olarak kurulduğumuz günden itibaren, Türkiye’nin ciddi bir yönetim sorunu olduğunu dile getirdik. Bu yönetim sorununun çözümünde ortak aklı, istişareyi ve birlikte hareket etmeyi önemsedik. Türkiye’nin geleceği için adaleti, liyakati, şeffaflığı, hesap verilebilirliği önceleyerek ve bağımsız kurumsal yapıları güçlendirerek oluşturacağımız parlak gelecek, sadece Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile mümkündür. Devletiyle, milletiyle zenginleşecek bir Türkiye için yargı, yasama ve yürütme etki altında kalmamalıdır. Güven unsuru her yerde hakim olmalıdır. Paramızın itibarlı hale getirilmesi gerekmektedir.  TÜRK-İŞ Araştırmasının 2023 Mart ayı sonucuna göre; Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 9.591,13 TL’ ye, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 31.241,48 TL’ye, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 12.469,98 TL’ye yükselmiştir.

“REFAH İÇİNDE ZENGİN BİR ÜLKE HEPİMİZİN ARZUSUDUR”

Ülkemizde hukuk, adalet, yargı sağlıklı işlerse ekonomi de güç kazanır. Ekonomisi güçlü, bireyleri refah içinde yaşayan bir ülke hepimizin arzusudur.  Ancak bu sistemde Devletin kolonları hasar görmüş, sürekli borç yükü artan ve eğitiminden, sağlığa, ekonomisinden, yargıya, içinden çıkılmaz sorunlarla boğuşan enflasyonda dünya birincisi bir ülke görüntüsü veriyoruz. İçinde bulunduğumuz durum, Dünya kamuoyunda Türkiye’ye sürekli itibar kaybettirmektedir. Öncelikli hedefimiz Türkiye’dir. Bu nedenle, enerjimizi, ‘’Millet İttifakı’nın” parlamento çoğunluğunu artırmaya yönelik çalışmalar için harcamaya devam edeceğiz” dedi.

“TOPLUMDAKİ HOŞNUTSUZLUK SAHADA GÖRÜLÜYOR”

DEVA Partisi eski İl Başkanı ve Sakarya Milletvekili Aday Adayı Mehmet Erdoğan’da DEVA Sakarya İl Yönetimi toplantısında yaptığı açıklamada, “Toplumun bütün sosyal kesimlerinde ülkenin içinde olduğu durumla ilgili hoşnutsuzluk sahada görülmektedir. İktidarın, bu hoşnutsuzluğun dile getirilmesi nedeniyle uyguladığı, baskı ve yasaklarla toplumu dizayn etme çabası beyhudedir. DEVA Partisi sorunlara çözüm sağlayacağı eylem planlarını anlatmakta ve etkinlikleriyle uzunca süredir sahada DEVA olacağı konuları kamuoyu ile paylaşmaktadır. Millet İttifakı’nın mutabakat metni, anayasa tasarısı, 2300 eylem planı vaadleri hazırdır. Krizden çıkış planımız hazırdır. Ekonomi yönetimi ehil ellere geçecek ve bu krizi çözeceğiz.   

“ÖNEMLİ OLAN EN FAZLA SAYIDA MİLLETVEKİLİ”

Mecliste güçlü ve ayrıştırmayan, 85 milyonu kucaklayan bir hükümetin oluşması, ülke yönetiminin en iyi şekilde sağlanması amacıyla, milletimizle el ele vererek 14 Mayıs’ta  Millet İttifakı’nın  seçimi kazanacağına, huzurlu ve mutlu bir Türkiye’nin inşaa edilmesine ait yolları hep birlikte açacağımıza inanıyoruz. Bunu Milletimizle hep birlikte başaracağız. Parti genel merkezimizin aldığı karar ile farklı illerde milletvekillerimizin CHP listelerinden seçime girme kararını, ilimizde açıklanan listelerin de seçim stratejisinin gereği olduğunu biliyoruz. Önemli olan burada seçimde Millet İttifakı’nın en fazla sayıda milletvekilini çıkarabilmesi ve inşallah cumhurbaşkanlığı seçiminde de ülkenin yeni bir döneme girmiş olmasıdır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile parlamenter sisteme geçiş sürecini de ülkemizin gelecek güzel günleri için hep birlikte gerçekleştireceğiz. Tek kişi kararlarıyla yönetilen ülkeler er veya geç büyük yıkımlar yaşarlar. Artık akrabalar, damatlar, kuzenler, dönemi kapanacak. Ülkemiz bu kaderi hak etmiyor.    

“SİYASET UZUN SOLUKLU BİR YOLCULUKTUR”

Siyaset uzun soluklu bir yolculuktur. DEVA Partisi 3 yaşındadır ve bu süreçte başarılı bir sınav vermiştir. Büyük resme baktığımızda DEVA partisi ülke siyasetinde var olacak ve önümüzdeki süreçte daha büyük adımlarla büyüyecektir.  Partimizin önü açıktır. Hedef iktidar olmak, ülkemiz ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmektir. Partimiz mecliste grup oluşturabilecektir. Millet İttifakının başarısı için çalışacağız. Önümüzde yerel seçimler var. Hızımızı kesmeyeceğiz.  ‘’Millet İttifakı’nın” başarılı olması ve parlamento çoğunluğunu artırmaya yönelik çalışmaları destekleyeceğiz.  Hep beraber bu değişime katkı sağlayacağız. Bizim için önce Türkiye. Türkiye’nin normalleşmesini arzu ediyoruz. Özgür, demokrat ve mutlu bir ülkede yaşayalım istiyoruz.  Ülkemiz için hayırlı olsun inşallah” İfadelerini kullandı.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER