banner392

CHP nin yeni milletvekili Özkoç teşekkür ziyaretine geldi.

Sakarya da 34 yıl aradan sonra bir milletvekili çıkarılmasının büyük başarı olduğunu söyleyen Özkoç. “Türkiye de Sakarya sonuçları çıksaydı CHP iktidar olurdu” dedi

Perşembe günü öğleden sonra Pamukova ya gelen Engin Özkoç’u CHP ilçe başkanı ilçe yöneticileri, CHP Sakarya 7. Sıra milletvekili adayı Melek Gürevin ve partililer ilçe binası önünde karşıladılar. Herkesle tek tek tokalaşan Engin Özkoç ve İl başkanı Yaşar Erdem daha sonra parti binasına çıktılar. CHP liler Özkoç u milletvekili seçilmesinden dolayı kutladılar, Pamukova kirazı ve erik sundular. Engin Özkoç ise  İlçe binasında CHP lilere seçim le ilgili değerlendirmelerde bulundu. Seçim süresinde çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
 
Seçim değerlendirmesi ile ilgili ilk konuşmayı yapan İlçe Başkanı Ali Teke Sakarya da yıllar sonra chp nin milletvekili çıkarmasının önemli olduğnu söyledi.
Teke:
“12 Haziranı geride bıraktık. Bu partimiz açısından bakıldığında büyük bir başarıdır. 33-34 sene sonra milletvekili çıkardık. 2005 yılından beri Pamukova da ben ve arkadaşlarım bugünleri görmek adına siyaset yaptık. İl başkanıma ben seçimden önce kazanacağımızı söylemiştim. Üzerimize bir takım yakıştırmılar yapıldı. Ancak ben hiçbir zaman inancımı yitirmedim. Arkadaşlarımla birlikte kararlılıkla bu mücadeleyi devam ettirdik. Allaha çok şükür, Allah bizleri utandırmadı. Çalışmalarımzda dört dörtlük olmasak ta makus tarihimizi yenmiş olduk. Sakarya dan milletvekili çıkardık. Bu kampanya sürecinde başta kadınlarımız olmak üzere, gençlerimize örgütüm adına, şahsim adına yürekten teşekkür ediyorum. “ dedi.
 
İlçe başkanından sonra konuşan Engin Özkoç sözlerine “34 yıl sonra vekiliniz konuşuyor” diyerek başladı.
“Bunu çok emek sarfeden başta kadınlarımız, örgütlerimiz başardı.”diye sözlerine devam ediyordu ki, ezan okunmaya başladı. Özkoç ezan bittikten sonra konuşmasına devam edeceğini belirterek izin istedi.
 
 
Ezandan sonra konuşmasında Sakarya ile yapacakları çalışmalara ayrıntıları ile devam eden Engin Özkoç:
“Gittiğim her yerde söylüyorum. Tunceli Genel başkanımızın memleketi ondan sonra Türkiye de oyunu en çok arttıran il Sakarya oldu. Biz oyumuzu yüzde 103 arttırdık. 34 yıldan beri milletvekili çakartamayan Sakarya bir tane milletvekili çıkardı. Eğer Türkiye deki başarı Sakarya nın başarısı ile orantılı olsaydı Cumhuriyet Halk Partisi şimdi iktidardı.
Sakarya bunu şöyle başardı: Sakarya ben demeyi bıraktı. Biz dedi. Sakarya birbirleriyle fikir ayrılıklarını bir tarafa bıraktı. Herkes birbirinin elini tuttu. Sakarya dargınlıkları geride bıraktı. Sakarya biz bu seçimleri nasıl alırıza kilitlendi. Milletine olan sevdası yüzünden, ülkeye olan inancı yüzünden Sakaraya da yaşayan Cumhuriyet Halk Partililerin tamamı bu seçimde zafere odaklandı. Gece gündüz çalıştılar.

 
‘SAKARYA BAŞKA İLLERE ÖRNEK OLACAK KORKULARI VAR’
Sakarya nın bu başarısı başbakanı bile korkutmuş. Hatta başbakan Sakarya Belediye başkanı nı arayarak CHP Sakarya da bunu nasıl başardı diye epey de hırpalamış. Asıl korkuları ne biliyormusunuz? Asıl korkuları Cumhuriyet Halk Partisinin bir milletvekili çıkarması değil. Asıl korkuları diğer iller Sakraya bunu başardıysa Türkiye hayda hayda başarır duygusuna kapılıp bu rüzgar tüm Türkiye ye yayılır diye korkuyorlar. Şimdi bir tek umutları var,
onlar diyorlarki: Acaba hani diğer illerdeki yeterli başarı elde edilememiş olması Sakarya nın üzerine de kabus gibi çökerde bu iştahını, bu hevesini, bu gayretini, azmini bırakırmı diye umut ediyorlar.
 
Ama ben görüyorum ki Sakarya da inanç daha da artmış. İnsanlarımız hala aynı azmini koruyor, hala inancını koruyor ve herkes ileriye kilitlenmiş. İnsanlarımız bu gün için siyaset yapmıyorlar. İnsanlarımız bu ülke hak ettiği yere gelene kadar mücadele etme azmindeler. Eğer bugün Sakarya da bir kişi Ben Sakarya milletvekiliyim diyebiliyorsa bunun bir tek nedini vardır oda sizlersiniz. Gerçekten eğer yarın Cumhuriyet Halk Partilinin sesi Türkiye Büyük Millet Meclisinde Sakarya Milletvekili olarak ta anılacaksa bunu Sakaryadaki kadınlarımıza, gençlerimize Sakarya daki örgütlerimize borçluyuz. O zaman biz bu inancımızı kaybetmemek için bir şeye çok dikkat ediyor olmalıyız.
 
‘PARTİLİLERİMİZ ARKAMIZDA DURSUNLAR’
Özkoç CHP lilerden arkalarında durmalarını istedi.
“Artık kendisi için siyaset yapan insanların, Artık kendi egolarını tatmin etmek için isteyen insanların geçmişte hangi görevde olursa olsun onlardan rica ediyoruz ya Cumhuriyet Halk Partisinin ilkelerine inancına sahip çıksınlar, yada gidecekleri yer neresiyse oraya gitsinler.
 
‘BİZ ARTIK BU ÜLKEDE 40 YIL BEKLEMEK İSTEMİYORUZ’
Biz artık illerde 34 yıl bir milletvekili çıkartacak diye uğraşmak istemiyoruz. Türkiye nin buna vakti yok. Dünya kendi Pazar alanlarını belirlemek için kara kabus gibi üzerine çöktü. Mısır in halini görüyoruz. Libya nın halini görüyoruz. Yunanistan ın halini görüyoruz.
 
“BUGÜN AK PARTİYE OY VERENLER PİŞMAN OLACAKLAR”
Bugün Ak Parsine oy verenlerde yarın Türkiye nin halini gördüklerinde pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Biz onlar içinde mücadele ediyoruz. Türkiye de yaşayan herkes için mücadele ediyoruz. Biz Türkiye nin güçlü bir ülke olmasını istiyoruz. Başı dik bir ülke olmasını istiyoruz. Kendisiyle yetinebilen bir ülke olmasini istiyoruz. Dünya pazarında adı olan bir ülke olmasını istiyoruz. Bunun için bir tek şeye ihtiyacımız var. Gerçekten inanca ihtiyacımız var, mücadeleye ihtiyacımız var. Yarın öbür gün başımızı önümüze eğmek istemiyorsak, birileri tarafından eğdirilmek istemiyorsak. Gururumuz un gerçekten kırılmasını istemiyorsak. DÜN BAŞIMIZA CUVAL GEÇİRENLERİN ÜLKEMİZDE ÇİZME İLE DOLAŞMALARINI İSTEMİYORSAK bu inancımızı kaybetmemeliyiz.
 
Ben üzerimdeki sorumluluğu biliyorum. Ben artık Engin Özkoç değilim. Ben artik buradaki insanların sesiyim. Pamukova lının, Geyveli nin, Hendeklinin, Akyazılılının, Karasulu nun, Tüm Sakaryanın sesiyim.
 
PAMUKOVA HABER İN ÖZEL SORULARINIDA YANITLAYAN ÖZKOÇ
 
“Seçim meydanlarında da söylemiştim. Türkiye Büyük Millet Meclisine gittiğimde Sakarya ile ilgili sorunları bir an önce T.B.M.M gündemine taşıyacağız demiştim. Şimdi bu gerçek oldu. Beni Sakaryalılılar Milletvekili olarak parlamenteyo seçtiler. Derhal Sakarya sorunları ile ilgili altyapı çalışmalarına başlayarak, Sakaryalı milletvekillerininde desteğini almak için çalışacağım. Sakarya ile ilgili konu konuşulurken, şu parti bu parti milletvekili olmadığını söyleyip onları ikna ederek Sakarya sorunlarını çözme çalışmaları yapacağız. Parlamentoya Sakarya ile ilgili önergeyi CHP olarak değil. Sakarya Milletvekilleri olarak sunacağız. Diğer partili milletvekili arkadaşlarımıza gelin hep beraber Sakarya milletvekilleri olarak imza atalım diyeceğiz.
Eğer onlar bize destek olmazsa onları Sakarya daki en ücra köşedeki insana dahi gelip anlatacağım. Televizyonla anlatacağım. Basınla anlatıcam. Sizlerin aracağı ile anlatıcam. Kendim gelip anlatıcam. Bunun için mücadele edicem. Sakarya için mücadele decek birçok milletvekili arkadaşım var onlarlarlada yoluma devam edicem.
Bundan sonra şöyle bir muhalefet anlayışı bizde olmayacak. Bir örnek verecek olursam. Ne yaptılar Sakarya daki dörtyoldaki yol açılacak dediler. Naptılar daha sonra da açmadılar. Açıyomuş gibi yaptılar kaldı. Yapmadılarsa efendim söz verdilerde yapmadılar diye açıklamalar yapma yerine olayın olduğu yere gidip. Sakarya milletvekili olarak orda çadırı açıp yolun kenarında eylem yapıcam. O yol açılana kadar onları Türkiye ye anlatıcam. Mücadele edicem. Öyle sadece sözle falan bu insanların hakkını, verilmiş sözünün arkasını bırakmayacağım. Sonuna kadar mücadele edicem. Nasıl yapmam gerekiyorsa, sesimi nasıl duyurma gerekiyorsa orada sonuna kadar bunun için uğraşacağım. O yüzden bundan sonra onlara rahat yok. Ya Sakarya için çalışacaklar, ya da çalışmayacaklar bu işi bırakacaklar. Bu kadar basit.  
 
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2011, 12:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
kralcı
kralcı - 13 yıl Önce

şu konuşmaları hayretler içinde kalarak okudum. 80 yıllık köklü bir parti 34 yıl sonra ysk kıyağı sayesinde bir vekil çıkarmış adeta iktidarı ele geçirmişcesine seviniyolar.nutuklar atıyolar.koca koca adamlar yahu insan biraz başını iki elinin arasına koyar derki biz diğer vekilleri niye alamadık nerde yanlış yapıyoruz yaptıkda der siz bu kafa ile devam edin bu akp liler de sonsuza kadar iktidarda kalsın

adabazaar
adabazaar - 13 yıl Önce

yakıda öz chp kuracağız başarı neymiş göreceksiniz öz chp gn bşk nı sn deniz baykal geliyor bekleyin büyük başkan geliyor

SIRADAKİ HABER