banner392

CHP liler çelenk koyma yasağına karşı karanfiller koydular.

Ulusal Egemenlik Bayramında çelenk koyma yasağına karşı CHP liler Atatürk Büstü önüne kırmızı karanfiller koydular.

CHP liler çelenk koyma yasağına karşı karanfiller koydular.
Pamukova da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının 93 yılında çelenk koyma yasağına karşı tepki eylemi yaşandı. Alana sadace Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi konduktan sonra biten törenin ardından CHP ilçe başkanı Nail Türkmengil ve partililer ellerindeki kırmızı karanfilleri Atatürk Büstü önüne bıraktılar. Günle ilgili konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Nail Türmengil bir gün önceden kaymakamlığa müracaatta bulunduklarını ancak kaymakamlık tarafından olumlu yanıt alamadıklarını söyledi ve CHP İlçe Teşkilatı olarak biz 23 Nisan'da çelenk koymak için izin talebinde bulunuyoruz, bize izin verildiği 22 Nisan Saat:10.00 da çelenk koyanileceğimiz, 23 Nisan da çelenk koyamayacağımız 22 Nisan 14.30 da tebliğ edilmek isteniyor. Bizde bu durumu protesto etmek için bu gün İlçe yönetimi ve partililerimizle Atatürk Anıtı önüne kırmızı karanfiller bırakarak tepkimizi gösterdik “ dedi.
 
Milli bayramları artık kutlayamaz hale geldiklerini belirten CHP İlçe Başkanı Türkmengil, “ Kurtarıcımız olan Atatürk’e çelenk sunamıyorsak, özgürce hareket edemiyorsak ne kıymeti kaldı. Şehitlerimizin kanları ile sulanmış ay yıldızlı bayrağımızı gönderde tutamıyorsak, göğsümüzü gere gere  çıkıp teşhir edemiyorsak ne kıymeti kaldı, yazık değimli? Ama bu gençlik mutlaka vatanına, milletine bayrağına, hürriyetine sahip çıkacaktır”  açıklamasını yaptı.
 
CHP İlçe teşkilatı ve partililer kırmızı karanfilleri Atatürk Anıtı önüne bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunduktan sonra Atatürk Anıtı önünden ayrıldılar.


 
22 Nisan da Pamukova da 500 dolayında bayrak dağıtan CHP ilçe yönetimi hükümet tarafından Milli Bayramları kutlama yönetmeliğindeki yaptığı değişikliği onaylamadıklarını ortaya koydular.
Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2013, 22:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER