banner392

CHP liler bayramdan 2 gün önce Atatürk büstü önüne çelenk koydular.

AKP nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında çelenk koyma törenini değiştirmesi üzerine bayram günü kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütlerinin çelenk koyması törenini değiştirerek sadece kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediyenin çelenk koyması kararına karşı CHP liler tepki olarak bayramdan 2 gün önce çelenk koydu.

CHP liler bayramdan 2 gün önce Atatürk büstü önüne çelenk koydular.
CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un da katıldığı törenle Pamukova da Atatürk büstü önüne çelenk kondu. İstiklal marşı söylendikten sonra konuşma yapan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç:

“Bütün insanlarımız için,  Cumhuriyeti korumak için, herkesi kucaklayan bir rejim olarak sonsuza kadar savunmaya kararlıyız. Kararlılığımız gün geçtikçe daha da büyüyecektir” diyen Özkoç

‘Genel Başkanımız 29 Ekimde Ankara’da olacak’
Yarın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hayatıma dahi mal olsa da Cumhuriyeti halkımızla birlikte kutlayacağım dediği ve Ankara da olacağı günde insanlarımızın Cumhuriyet sahip çıkarak Ankara buluşacaklar. Belki de milyonlar orada olacak. İşte o milyonlar gençlerimiz, kadınlarımız, Cumhuriyetin değerini bilenler, Cumhuriyetin değerini bilmeyenlerle birlikte buluşarak onu anlatacaklar. Hep birlikte kucaklaşacağız” dedi. Pamukova da bayramdan 2 gün önce neden çelenk koyduklarını anlattı.

‘Törene katılanlara Teşekkür’ etti.
Burada olduğunuz için ayrıcalıklısınız. Evlerinizde yatmayı yeğleyebilirdiniz. Gelmeyebilirdiniz. Tercih etmeyebilirdiniz. Ama siz bugün onurlu bir duruş gösterdiniz” dedi. Törene katılanlara teşekkür etti.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan İlçe Başkanı Nail Türkmengil ise Cumhuriyet ilke ve devrimlerinin 2003 yılından beri törpülenerek yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

Türkmengil şunları söyledi:
 “Türkiye Cumhuriyeti; yok edilmek istenen bir ulusun yeni bir devlet oluşturmak ve bağımsızlığa kavuşmak amacıyla giriştiği ulusal kurtuluş savaşı sonunda kurulmuştur. Yüce Atatürk; Yaptığımız yapacağımız Türk halkını tümüyle çağdaş ve uygar toplum duruma ulaştırmaktır. Demişti.

Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumunu ümmet anlayışından kurtarıp ulus olma bilincine kavuşturması, bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Cumhuriyet özgürlüktür ve özgür irademizle yönetimlerin kurulmasını sağlamıştır. Cumhuriyet insan yaşamına ve toplumsal düzene aklın ve bilimin öncülüğünde aydınlanma ve kalkınma projesidir. Cumhuriyetin kurulması ile laiklik ilkesi benimsenmiş, din insanlarımızın vicdanındaki kutsal yerinde korunmuştur.

Türkiye’nin çağdaş uygarlık yarışına katılabilmesi için gerekli dönüşümleri gerçekleştirmiş, hukuk, eğitim, kültür, ekonomi, sanat, siyasette ve toplumsal alanlarda köklü devrimleri hayata geçirmiştir.

Cumhuriyetin öngördüğü bireyin veya belli gurubun çıkarı değil tüm halkın çıkarını ve kamu yarını gözetmektir.

Büyük önderimiz Atatürk’ün 10’cu Yıl Nutkunda belirttiği gibi; büyük şereflerle, saadetlerle huzur ve refah içinde kutlanmasını gerekli kılmaktır.

Ancak:
2003 yılından bu günümüze kadar bu ilke ve devrimler her geçen gün törpülendi.

Milli Bayramlarımızı artık özgünce kutlayamıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz artık sorgulanır halde; Etrafımızda sorunsuz komşu devletler kalmadı. Ülke topraklarının yüzde 10’u satıldı. Ekonomi ise uçurumun kenarında. Satılmayan kamu işletmesi ve fabrika kalmadı.

Ulus toplumdan ümmet topluma dönmek üzere, taraf olanlar refah içinde, taraf olmayanlar her yönüyle mağdur olmakta ve ezilmektedir.

Hukuk ve adalet ayaklar altında. Uzun tutukluluk süreleri ve sonuçlanmayan davalar. Suçu kesinlik kazanmamış Milletvekillerimiz Haberal, Balbay, Engin Alan ve gazeteci yazarlar, Halk yaranına yapılmayan anayasa, çıkmaza giren ve her gün kaybedilen sendikal haklar ve aşırı yapılan zamlar yüzenden AKP hükümetini Atatürk Cumhuriyetine şikayet ediyor, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Ne Mutlu Türk’üm diyene.
Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Çelenk töreninden sonra Kurban Bayramı bayramlaşma programı için CHP liler İlçe binasına geçtiler. Pamukova ya tören için gelen CHP il başkanı Ecevit Keleş de törenden sonra bayramlaşma törenine katıldı. Parti binasında bayramlaşma yapıldı.

Ayrıca yerel seçimler öncesi yapılacak çalışmalar ve etkinliklerde hakkında da bilgi alış verişinde bulunuldu.


Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2012, 21:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER