banner392

CHP li vekile “Anayasa komisyonundan çekilin” çağrısı yapıldı.

Pamukova ya gelen CHP Bursa Milletvekiline CHP eski belediye başkanlarından Avukat Süleyman Uysal; “CHP Anayasa Komisyonundan çekilmeli” dedi.

Süleyman Uysal:
“Sayın vekilim Anayasa Mahkemesi iktidarın elinde, mahkemeler siyaset kurumunun aleti haline gelmiş. HSYK da gelmiş. Hatta mahkemelerdeki üyelere gelinceye kadar, hakimler de, savcılarda iktidarın güdümünde olmuş. Bu durumda biz parlamentoya girelim, siyasal parlamenter görevimizi yapalım demenin bence pratikte hiçbir önemi kalmıyor. Bence CHP burada şimdi birde belediyeler yasası çıktı biliyorsunuz. Bunlar nedir bilen biliyor. Federasyonu veya özerkliğin temelini oluşturmak. Artık bunları vatandaşta biliyor. Bili bile bu işe ortak oluyoruz. Komisyonlara katılarak ortak olmuş oluyoruz. Bence katılsak da, katılmasak da bu yasalar çıkıyor. Bu yasayı çıkaran AKP. Biz katılmayarak AKP istediği yasayı çıkarsın. Biz onlara alet olmayalım. Vatandaş bilsin ki CHP bu yasalara alet olmadı. Türkiye nin bölünmezliğini bütünlüğünü savundu onlara oy kullanmadı, yardım etmedi. Biz bu ilkeleri savunalım. Bölünmezliği savunalım. Üniter devleti savunalım.”dedi.
 
Ancak bu konuşma karşısında CHP Milletvekili Kemal Ekinci araya girerek;
“Sevgili başkanım bizim Türkiye’nin yapısında ödün verdiğimizi kim söyleyebilir. Cumhuriyetin temel değerlerinden, devletin üniter yapısında, Türkiye nin bölünmez bütünlüğünde hiçbir Cumhuriyet Halk Partili ödün veremez. Verirse o Cumhuriyet Halk Partili falan değildir.”dedi ve sözlerini başka konulara getirmeye çalıştı. Ancak Eski başkan Süleyman Uysalın inatla Anyasa Komisyonundan çekilme konusunda CHP yönetiminin karar vermesini istemesi biraz daha Milletvekilini gerdi.
Ancak konuşmasının son bölümünde
“Ben bur başıma bunun kararı veremem. Bana göre katılmasak ne olur. Hiç de bir şey olmaz. Katıldığımızda ne oldu ki” diyerek kendi başına Anayasa Komisyonundan çekilmeye tek başına yetkili olmadığını ima etti.
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2012, 03:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER