banner392

CHP İl Başkanı Erdoğan Isır'dan 18 Mart mesajı

CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, 18 Mart Şehitleri Anma günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

CHP İl Başkanı Erdoğan Isır'dan 18 Mart mesajı

Isır, kutlama mesajında “Çanakkale Zaferi; vatanı korumak için ayağa kalkan bir ulusun başkaldırısıdır.



Emperyalizmin ordularına karşı kazanılmış ve “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tarihe mal eden ve binlerce şehidimizin kanla yazdığı tarihtir. İşgal amacıyla geldiği topraklarda yenilen ve hayatını kaybeden yabancı askerlerle birlikte her ırktan, her inançtan şehitlerimiz Çanakkale’de yan yana yatmaktadır.



Döneminin en çetin şartları karşısında adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Zaferi tarihte benzeri görülmemiş bir destandır. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferiyle elde edilen başarı tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok, edilmek istenilen Milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.



Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle Milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşında bir hukuku olduğunu tüm insanlığa gösterilmiştir.



Çanakkale, geçmişimize ait bir zafer olmakla birlikte Millet olarak aramızdaki ihtilafları ortadan kaldırıp bir ve beraber olduğumuz zaman muasır medeniyetlerin ötesine geçme idealini mutlaka yakalayacağımızı gösteren bir nişandır. Bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşıyacağımıza inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz takdirde yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.



Şehitlerimiz; ektikleri kardeşlik tohumları ile “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesini tüm dünyaya kabul ettirmiştir.



Erdoğan Isır, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum”dedi.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER