banner392

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sakarya'da konuştu

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sakraya da "Başbakan Kemal" sloganlarıyla karşılandı.

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sakarya'da konuştu
Milletvekili adaylarını tanıtan Kılıçdaroğlu daha sonra Türkiye'de huzuru ve barışı sağlayacağını belirterek şunları söyledi:

"AK Partiye bağlanan hortumları keseceğim. Hiç endişe etmeyin. Bu ülkede barışı sağlayacağım, yoksulluğu tarihe gömeceğim. AK Parti buraya ne yaptı?. Yeni tesis açmak yok. İstihdam yaratmak yok. Sakarya ekonomik olarak iyi durumda değil. Sakın olaki umutsuzluğa kapılmayın, sakın ola ki 'bunun çaresi yoktur' demeyin. Sakın ola ki 'bunlar zaten götürüyorlar başka çaremiz yok' demeyin. Her sorunun çözümü var. Her sorunun çözüm adresi de CHP'dir. "

Kılıçdaroğlu konuşmasını, "Son 6 ayda CHP genel merkezini bir Üniversite gibi çalıştırdım. Her sorunu masaya yatırdık. Artık yeni CHP var. Halkıyla kuçaklaşan CHP var. " diyerek şöyle sürdürdü:

"Her derdinize çözüm getireceğiz. Nerede dert var orada CHP var. Dediler ki 'yoksulluğu yeneceğiz, yasakları kaldıracağız' dediler. Yoksulluk Sakarya'da da varmı? Sakarya'da Türkiye'de olduğu gibi Sakarya'da da yoksulluk var. Her 4 çocuktan biri yatağa aç giriyor. 12 milyon 715 bin yoksulumuz var. Dedik ki bu güzel ülkede açlığı, yoksulluğu bitirelim. Her yoksul hanede kadının BANKA hesabına 600 TL yatıyorlar mı? Biz yatıracağız. Dediler ki merkez bankasında para var Kemal Kılıçdaroğlu o paraya göz dikmiş. 2. 5 aylık Kübra açlıktan öldü. Manisa'da bir gazimiz yatağında açlıktan ölü bulundu. Para mı önemli insanın hayatı mı önemli? Bunların Allah gözünü doyursun. Ben açlığı yeneceğim diyorum onlar parayı nereden bulacaksın diyorlar. "
“SİZ HİÇ SAKARYALI’NIN DERDİ VARDIR DİYEN MİLLETVEKİLİ DUYDUNUZ MU?”

Sakarya'da işsizliğin olduğunu ve iktidarın 9 yılda istihdamla ilgili yeterli çalışmalar yapmadığını sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, "Sakarya'da işsizlik varmı? Eminmisiniz? 9 yıldır iktidardasın. Büyük ölçüde 2002 de AK Partiye oy verdiniz. Karşılığını almak durumundaydınız. Siz hiç kürsüye çıkıp 'Sakaryalı'nın derdi vardır' diyen milletvekili duydunuzmu? O zaman yapacağınız birşey var. 12 Haziran da cebini düşünenlere değil halkı düşünenlere oy vereceksiniz. " dedi.
“EMEKLİLERİN OYLARINI İSTİYORUM”

Emeklilerin oylarını isteyen ve 9 milyon emeklide bir tane bile fire görmek istemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasına söyle devam etti:

"Emeklinin durumu nasıl? Emekli tatilini kanarya adalarında geciriyor. AK Partiler o kadar memnunmuşki arada bir Türkiye'ye ugrayıp torunlarını seviyorlar ve arada bir Türkiye'ye uğrayıp oy veriyorlarmış. 9 milyon emekliye sesleniyorum. Sizin derdinizi ben dile getiriyorum. Allahaşkına oyu niye AK Parti alıyor. 9 milyon emeklinin 9 milyon Oyunu istiyorum. Bir tane fire istemiyorum. Bir kanun çıkardılar 5510 sayılı kanun. Milli gelir artışından emekliye pay verilemez dediler. Bu kişi başına gelirdir. Emeklilere soruyorum ve sesleniyorum. Kişi başı milli geliri kaldıran emekliye soruyorum AK Partiye oy verecekmisiniz? Siz hayır diyorsunuz Ankara'dan Recepbey duyacak. Onun kimyasını bozdum. Şifresini de çözdüm. "
“İTHAL KOYUN, ANGUS, ÖĞRETMEN, DOKTOR GETİRDİLER. YAKINDA DA İTHAL OY GETİRİCEKLER”

Recep Tayyip Erdoğan'ın projeleri içersinde dışardan ithal öğretmen getirmek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Öğretmen olduk atanmadan cahil olduk diyorlar. Recep beyin projesi var. Dışardan ithal öğretmen getirecek. Bizim okulumuz var. Dışarda öğretmenler var. Yok diyor dışardan getireceğim diyor. Büyük ihtimalle birileri köşeyi dönecek. İthal koyun, angus, öğretmen, doktor, yakında oy kullanmak için ithal oy getirecekler. Her geldiğinde ayağa kalk Sakarya şiirini okuyor. Sakarya kaç defa ayağa kalktı ama hiçbirşey olmadı. Gölgesini silkelemek bu kardeşinize ait, dallarını da siz silkeleyen. AK Partinin dallarını silkeleyecekmisiniz sözmü? Silkelerken elma düşer mi diye düşünmeyin, dikkatli olun Recep bey düşebilir. Ben diyorum meyve düşmez. Bu hükümet bereketsiz hükümet. Bereketli olsaydı 20. yüzyılda anne kucağında bebek ölmezdi. Bereketli olsaydı esnaf siftah ederdi güler yüzlü olurdu. Bereketli olsaydı anneler çocuğum iş bulacakmı bulmayacakmı diye endişeye kapılmazdı. Herşeyimiz var ama kötü yöneticilerimiz var. Silkelemek bana ait. Cebimi değil halkı düşünüyorum. " şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2011, 02:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER