banner392

Bir zamanların Enerji Patronu Cem Uzan Elektrik zamlarını yazdı.

Türkiye'deki mal varlıklarına ve şirketlerine el konulan Cem Uzan Sosyal Medya üzerinden Elektriğe yapılan zamları Şirket kurtarma operasyonu olarak değerlendirdi.

Bir zamanların Enerji Patronu Cem Uzan Elektrik zamlarını yazdı.

Sosyal Medya üzerinde yoramlar paylaşan Cem Uzan, 2.35e alıp vatandaşa 11.5 cent üzerinden faturalandırıyor” dedi.

TÜRKİYE DE 2 TÜRLÜ ELEKRİK VAR. DİYEN

Cem Uzan

Türkiye'de 2 türlü elektrik üretiliyor. Devlet kurumları ve özel sektör.

Enerji Bakanlığı, Yerli üreticiden elektriği 5.5 cent/kWh alıyor. 2.9 cente satıyor. Yani Bakanlık dağıtım şirketlerine kWh başına 2.6 cent zararına satıyor. dedi.

2,25 E ALIP 11,5 SENT ÜZERİNDE FATURA KESİYORLAR. DİYEN

Cem Uzan,

Dağıtım şirketi 2.9 cente aldığı elektriği 6.8 cente satmış vatandaşa. 2022'ye gelelim. Bizim devletimiz çok zengin ya 2.9 cente verdiği elektriği 2.35 cente indirmiş. Dağıtım şirketleri ne yaptılar? 2.35e alıp vatandaşa 11.5 cent üzerinden faturalandırıyor. dedi.

KIYAKLIK BEDELİ 5.5 DOLAR

Uzan,

60 milyar kwH'da Enerji Bakanlığı'nın, dağıtım şirketlerine çektiği kıyağın boyutu 5.5 milyar dolar. Oluyor diye yorum yaptı.

DAĞITIM ŞİRKETLER SERMAYEDEN YOKSUNLAR DİYEN

Cem Uzun,  

Dağıtım şirketleri sahiplerinin çoğu gerekli sermayeden yoksundu. Ne yaptılar? Gittiler Londra'ya aldılar krediyi verdiler devlete. Londra'daki bankaların istediği şartlarla Enerji Bakanlığı ile sözleşme yaptılar. Özelleştirilen malı aldılar. Hazine garantisi gibi bir şeydir bu.

SONUNDA HEPSİ BATTI diyen

Uzan,

Öz sermaye 0, borç %100. Döviz patlayınca hepsi battı. Bunlar döviz kredisini ödeyebilsinler diye vur vatandaşın sırtına yüklediler. Dedi.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER