banner392

BBP’liler Pamukova’nın Sorunlarını Kaymakamla paylaştılar.

Pamukova Büyük Birlik Partisi İlçe Yönetimi Pamukova Kaymakamı Recai Karal’la Pamukova Sorunlarını paylaştılar. Son günlerde Mekece yakınlarına atılan atıkların çevreye vereceği zararlar da gündeme geldi.

 Pamukova Büyük Birlik Partisinin yeni İlçe Başkanı Orhan Sever ve eski başkan ve Sakarya BBP ve Saadet Partisi millet vekili adayı Gürbüz Pertev, Yönetim Kurulu üyeleri Aydın Menteşoğlu, Seyfettin Yıldız BBP Pamukova ilçe olağan kongresinden sonra ilk yapılan Kaymakam ziyaretinde partinin Pamukova ilçe teşkilatı başkanı ve üyeleri kaymakam’a kendilerini tanıttılar.

Kaymakam Karal  BBP lileri makamında kabul ettiği ziyarette güncel konular da gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde Pamukova Mekece Yakınlarına ve İznik yolu çevresine gece yarısı il dışından getirilip atıldığı söylenen katı atıkların bölgeye vereceği zararlar konuşuldu.

Başkan Orhan Sever,

“ Sakarya ili bitimi Bilecik il sınır tabelalarının bulunduğu eski Osmaneli yolu kenarında dökülen fabrika atıklarının doğaya zarar verir konumda olduklarını gördük. Basın ile birlikte yaptığımız çalışmalarda bu atıkların Yörükler mahallesi karşısı pekmezci rampası eski yol kenarında döküldüğünü vatandaşlarla birlikte yaptığımız gezi de de gördük. Pamukovamız sahipsiz bırakıyor diye bizlere serzenişlerde bulundular.

‘YÖRÜKLER MAHALLESİ UNUTULMUŞ.’

Yine Mekece ye bağlı Yörükler mahallesi unutulmuş, mahalleyi olduğunu oraya yaptığımız ziyarette gördük. Mahallenin yollar çamur ve bakımsız araçlarımız çamura battı. Cenaze olduğunda yolların çamur oluşu yüzünden mezarlığa cenazelerini götüremeyeceklerini bizi anlattılar.

‘AHİLER, AKÇAKAYA, KEMALİYE YOLLARI BOZUK’

Yine yaptığımız mahalle ziyaretlerinde Ahiler-Mekece arasındaki Papaz Deresi üzerindeki köprünün daraldığından dolayı Ahiler, Akçakaya, Kemaliye mahallelerinden yoğun şikayet alıyoruz. Muhtarlarımız ise köprü ile alakalı ilgili kurumlara başvurularının sonuçsuz kaldığını, kaymakamlığımızdan konuyla alakalı çözüm talep ediyoruz.”dedi.

KAYMAKAM BBP’LİLERİ DİNLEDİ VE TALEPLERİ İLE İLGİLİ DİLEKÇELERİNİ KABUL ETTİ.

Pamukova Kaymakamı Recai Karal BBP’lileri dikkatle dinledi ve Pamukova da son günlerde il dışından getirilip atılan atıklar konusunda bilgileri olduğunu konunun Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından dikkatle takip edildiğini hatta atık atan bazı araçlara cezalar kesildiğini söyledi.

Kemaliye, Ahiler ve Akçaya yolları ile ilgili yapılması gereken çalışmaları yakından takip edeceklerini de söyledi.

Pamukova ile ilgili uzun süredir şikayete konu olan çevresel atık, ve tarım arazilerinin korunması konusunda ise Tarım Bakanlığının Verimli ovalarla ilgili almış olduğu kararlar arasında Pamukova Ovasının da koruma alanı altına alındığını söyleyen Kaymakam Karal,

Pamukova da bundan sonra şikayetlere konu olan çevreyi kirletecek olumsuzluklara izin verilmeyeceğini de söyledi.

Ancak Pamukova’ya yeni gelen doğalgaz hattının Sanayi bölgesi altına verilmediğini söyleyen BBP lilerden ilk duyan Kaymakam, Konuyla yakından ilgileneceğini de söyledi.

Büyük Birlik Partililer Pamukova Kaymakamı ziyaretinden güler yüzle ayrıldılar. Kaymakam bey partilileri kapıya kadar gelerek uğurladı.

 

PAMUKOVA YA ATILAN ATIKLAR VE YÖRÜKLER MAHALLESİ ULUSAL TV YE HABER OLMUŞTU.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 17:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
RASIT DEMIR-ALMANYA
RASIT DEMIR-ALMANYA - 7 yıl Önce

pamukovada hersey kim kime dum duma-ulastirma bakani calismiyor-kaymajam ne yapsin bakanlik islemezse defalarca köy yollari onarilmali dedim-binali yildirim ulastirma bakani iken uyudu durdu-on otobüs istedim pamukova icin neredeyse adam bana dava acacakti hizmet istedigim icin-bunlar baskanlik referandumunda yüzde 40a karsilik yüzde 60 ile kaybetsinlerde hizmet vermemek neymis görsünler-adamlar basa gecince ne oldum delisi oldular-türkiyeye yeni beyaz bir parti lazim-ötekilerde cözüm degil

SIRADAKİ HABER