banner392

Başkan Keser den yurt müjdesi

Pamukova Belediye başkanı Cevat Keser YURTKUR’a (Kredi Yurtlar Kurumuna) 16 dönümlük yer bağışlayarak kız ve öğrenci yurdu kurulması için kurum yetkililerle protokol imzaladı.

Başkan Keser den yurt müjdesi
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Keser:
Meslek Yüksek Okulunun mevcut kapasitesini arttırmak, öğrencilerin Pamukova da okumasına yardımcı olmak için ilçeyi cazip konuma getirmek için ve Pamukova yı Üniversite şehri yapmak için uzun bir süredir sürdürdüğümüz çalışmalar mutlu sonla noktalandı. Cenabı Allah nasip etti bundan önce görev yaptığımız yıllar içersinde Pamukova’yı Meslek Yüksek Okulu ile buluşturduk. Şimdilerde ise uzun uğraşlarla ilçemize 500 kapasiteli (kız-erkek) bir öğrenci yurdu kurulmasını sağlıyoruz. Bu amaçla yaklaşık 16 dönümlük bir orsa altyapı çalışmaları bitirilerek yurt inşası için Yurtkur’a tahsis ettik. Böylelikle mevcut yapısı itibarı ile 1000-1200 öğrencinin öğrenim gördüğü Pamukova Meslek Yüksek Okulu öğrenciler açısından cazip bir hale gelerek öncelikle tercih edilen okullar sıralamasına girecek, hem de çocuğunu okutmak içen ilçemize yollayan dar gelirli aileler rahat bir nefes alarak çocuklarına konforlu, güvenli ve ucuz bir barınma sağlayabilecekler. Kurulacak olan bu yurt sayesinde ilave bölümler açılarak öğrenci sayısı 1800-2000’leri bulabilecek. Buda ilçemiz açısından gerek sosyal, gerek ekonomik ve gerekse kültürel anlamda büyük bir fırsat oluşturacak.” Dedi.
Başkan Keser Yurt ile ilgili destek verenlere de teşekkür etti.
“İlçemize böylesi önemli bir hizmeti getirmemizde bizlere her türlü yardım ve desteğini esirgemeyen başta Sakarya Valimiz Sayın Mustafa Büyük’e, bölge Milletvekilimiz Sayın Şaban Dişli’ye , Yurkur Genel Müdürü Sayın Hasan Albayrak’a ve Yurtkur Bölge Müdürü Sayın Şerafettin Çalkara ya teşekkür ediyorum. Sağ Olsunlar, Var Olsunlar.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2012, 23:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
reis54
reis54 - 12 yıl Önce

saglıklı,huzurlu,mutlu veçagdaş bir şehirde insanca yaşamak için belediyelerin görevleri çok geniş ve önemlidir.buna baglı olarak belediye başkanları da nitelikli olmalıdır.merhametli olmalıdır.egitimli,tecrübeli ve konulara olabildigince hakim,olayları dogru analiz edebilecek analitik bir zekaya sahip olmalıdır.mazlumu korumasını, ezeni,huzur kacıranı kınamasını yeri geldiginde cezalandırmasını bilmelidir.şehrini ve insanını sevmeli,onlar için sürekli kafa yormalı,ayrımcılık ve kayrımcılık gibi ucuz politikadan uzak,şeffaf vede cesur olmalı,yaptıgı ve yapacagı işler için övünmemeli,kendine rant saglamak yerine ilerici ve yaratıcı olmalıdır.bunları yaparken asla ve asla hukuka ve yasalaraaykırı tutumlar sergilememelidir.halkın menfaatine bile olsa asla yasa dışı işlere göz yummamalı,hukuk ve adaletten ayrılmamalı.bilmelidir kiyasalar devlet olma geregidir.halkın degil öncelikle devletin menfaatlarını ve kurallarını gözetmelidir.çünkü devletin daimi herşeyden önemlidir.sevilmek takdir edilmek ve saygı görmek isteyen bir belediye başkanı her konuda hukuki,siyasi,ahlaki ve idari yönden terazisini denk tutmasını bilmelidir.ucuz politikalar eskidendi şimdi şapka ve el sallama devri degil iş yapma zamanıdır.unutmamalıdır ki başkan hangi çizgide ise haklıda aynı çizgidedir.asla ve asla unutmayacagı tek ve önemli şey yasaları çignemektir.bir kez çignerse ve de hukukun dışına çıkarsa ,türkiyenın boş olmadıgını anaların ne evlatlar dogurdugunu görür ve de onu tarihden silecegini ögrenir.sayın başkan pamukovada bu dönüşümlü adı altında ticari taksilere haksız kazanc saglamaya,kayırmaya,nereye kadar göz yumacaksın.kuruluşunda bile ne oldukları belli olmayan bu dönüşümlü yaratıkları [dikkat etmek lazım robotada dönüşe bilirler]ne zaman dur deyeceksin.köşelere saklanıp susacakmısın.yeni yetişen nesilin bunlar gibi yanlışı savunacak kadar cahil,dogruyu inkar edecek kadar da nankör yönetici olarak yetişmemesi dilegiyle.

sakaryalı
sakaryalı - 12 yıl Önce

slmlar arkadaşlar bence güzel düşünmüş başkanımız yurtlar ilçemizde kapandı ama haksız rakabet yüzünden bu rakebeti yapan adamda aldı boyunun ölcüsünü sayın keser çok güzel düşünmüş şahsına yapmıyo en azından kendine hiç bi şey yapmaz tebrik ediyorum kendisini 2000 farkla secim almış iktidar partisinden bu çok basit deyildir saygılar

pamukovalı
pamukovalı - 12 yıl Önce

Yerin varsa sen başkan olarak yurda değil Anadolu Öğretmen Lisesine ver veya milli eğitime ver de sağlık meslek, tarım lisesi vs. okul yapılsın..

reis54
reis54 - 12 yıl Önce

güzel hareketlere ne denir alkışlanır.tabiki gariban insanlarımızın çocukları için hem ucuz hemde kaliteli yer olması avantaj olur.yanlız başkan bu yurdun yanından dönüşümlü taksi de kalkacak mı.güzargaha gerek olmaz nasıl olsa potansiyel nerde dönüşümlü taksi orada hizmette sınır yok .şunu unutmayın ki yasalara uymayanlar eninde sonunda cezasını çekecektir.biz gibi garibanda olsa yargının agır olmasına ragmen adaletin tecelliyetinden umutluyuz.hak verilmez söke söke alınacagını bildigimiz için sıkıntı yok sabır var..

KARDELEN
KARDELEN - 12 yıl Önce

AKP LİLER KIŞ UYJUSUNDALAR BAŞKAN SEN BARİ ŞU GÜZEL İLÇEMİZE BİRŞEYLER YAP YOKSA İLÇEMİZ ELDEN GİDİYOR.

esnaf
esnaf - 12 yıl Önce

ilçemizde öyle öğrenci bolluğu varki yurtlar sıra sıra iflas ederek ilçeyi terkediyor sayın belediye yönetimi mevcut yerleri hibe etmekten başka birşeye gücü yetmiyo ne öğrenci artırabiliyor ne bölüm taşıya biliyor siz önce belediye olarak mevcut okulun çevresindeki inşaat atıkarını temizleyin dışardan gelen ailelere ilçenin nekadar sahibi olduğunu görüyorlar okul zaten pilot bölge olarak bir yıllığa iniyor buda başkanın ilçeye hediyesi yoksa başkanın siyasi kinimi çıkıyor önceki başkandan dolayı

pamukovalı
pamukovalı - 12 yıl Önce

değerli pamukovalı hemşerilerim bir zamanlar pamukovalı sevdalısı cevat vardı nerde şimdi o, sizin için belki sağ ama benim için yok ölmüştür.
bırakın pamukovalı vatandaşalr burda yurtlardan üç beş kuruş ekmek yiyorlar insanların ekmeklerinden olmasın, pamukovada yurt için bir sürü yatıorım yapmış insanlarımız var dokunmayın onlara ama cevatın niyeti başka Feridun TURAN'ın yurdu vardiye elinden geleni yapıyor bu gibi birilerine insan demeye dilim varmıyor ben allaha havale ediyorum o birisini allahından bulur inşallah.
ey yetkililer bırakın pamukovalı halkımızın yakasını düşün yakalarından yurdunuzu geyveyemi açacaksınız nereye açarsanız açın ama millete yalan talan dolan kandırıyor allah günah yazmasın o birisi allah bir dediğine inanasım gelmiyor.
değerli pamukovalılar artık uyanmanızı istiyorum bu gibi birilerini bu gibi yetkiliyerlerde örünmesini istemezsiniz değilmi uyanalım destek vermeyelim bu gibilerine beni dinlediğiniz için sizlere teşekür ediyorum saygılarımla

SIRADAKİ HABER