banner392

Başbakan Sakarya’da halka hitap etti.

Bugün Sakarya ya gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan Sakarya kent meydanında halka hitap etti.

Başbakan Sakarya’da halka hitap etti.
Kent Meydanında ki mitinge katılmak için Pamukova’dan araçlar kaldırıldı. AKP liler Pamukova da Parti ilçe binası önünde toplandıktan sonra dualar ettiler, daha sonra araçlarla Arapazırına gittiler.
 
BAŞBAKAN STAT SÖZÜ VERDİ.
Kent meydanında konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan Sakaryalılara Stat sözü verdi.
Sakarya'ya 70 dönümlük arazi üzerine TOKİ tarafından yeni bir stadyum yapılacağını, mevcut stadyumun da TOKİ tarafından değerlendirileceğini vurgulayan Erdoğan, stadın 2 yıl içinde bitirilerek Sakaryaspor'un hizmetine verileceğini kaydetti. Sakarya Nehri üzerindeki iki köprü arasında rekreasyon çalışması yapılarak, burasının yeşil alan ve kordon boyuyla Sakarya halkına kazandırılacağı müjdesini veren Eroğan, bir müjde de havaalanı konusunda verdi. Cengiz Topel Havaalanı'nın Kocaeli ve Sakarya'nın müşterek kullandığı havaalanı olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Çevre iller de bundan istifade edecek. Düzce, Yalova gibi, buralar da istifade edecek. Şu anda terminal binası zaten bitmek üzere. Burayı bitirip burayı da Sakarya ve Kocaeli'ne kazandıracağız. " diye konuştu.

Sakarya'ya Bölge İstinaf Mahkemesi kurulacağı bilgisini veren Erdoğan, "Bölge adliye mahkemesinin burada olması kararını aramızda Adalet Bakanımla kararlaştırdık ve kendileri de görüşmeleri yapıp bunun adımını da atacağız. Ön hazırlıklar bu noktada tamam. " ifadelerini kullandı.

‘HASARLI KONUTLAR YERİNE YENİ KONUT VERİLECEK’

Bir gazetecinin, 'Şehirde orta hasarlı yaklaşık bin 500 konut var. Bu konuyla ilgili görüşleriniz nedir' sorusuna ise Erdoğan, hasarlı konutların onarılmasına karşı olduğunu, bu konutlar yerine TOKİ'den konut verilmesi talimatı verdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu konularla ilgili benim vereceğim tek cevap var. Ben diyorum ki belediye başkanı burada, valimiz yerinde. Bir TOKİ olarak yoğun binalar yapıyoruz. Biliyorsunuz 5 bin civarında bina zaten Sakarya'da yaptık. Halen yapıyoruz, yapacağız. Bu hasarlı binaların bence yeniden ele alınmasını doğru bulmuyorum. Orta hasarlı binaların sahiplerinin belediyemize, vailliklere veya ilgili kaymakamlıkları müracaat etmek suretiyle TOKi ile böyle bir anlaşmaya gitmeleri ve TOKİ'nin yapacağı binalardan yer edinmeleri. Bu aynı zamanda şehrin kentsel dönüşüm değişim çalışmalarına da çok ciddi katkıda bulanacaktır. Onlar da sürekli olan bir evhamı kldırmış olacaklardır. Yani güçlendirme filan, bu anlayışa ben karşıyım. Bunlar çok daha büyük maliyetler getiriyor ve kentsel dönüşüm değişime de katkıda bulunmuyor. Belediye başkanım da burada. Huzurunuzda belediye başkanıma da talimatı veriyorum, valime hemen talimatı aynı şekilde sizler vasıtasıyla verdiğimi kabul edin. Hemen bu adımları atarız. Tespitler zaten var. El ele verelim halkımızla ben diyorum ki bu binaları yaptığımız yeni binalarla takas edelim. Bunları yıkalım ve yerlerine de biliyorsunuz benim buradaki prensibim zemin artı 3. Bundan fazla olmamalı diyorum. Bundan hiç taviz vermeyin.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingte halka hitap ettikten sonra AK Parti Sakarya İl Teşkilatı'na geçti. Programda olmamasına rağmen yerel basın mensuplarını kabul eden Erdoğan, bir gazetecinin, 'Sakarya ile ilgili ne gibi müjdeleriniz var' sorusu üzerine yeni stadyum, Sakarya Nehri kıyısı rekreasyon düzenlemesi, istinaf mahkemesinin kurulması, hasarlı konut yarine yeni konut verilmesi gibi müjdeler verdi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, basın toplantısını, özellikle İstanbul mitingiyle alakalı bir fırsat olarak değerlendirmek istediğini ifade ederek, "Bugün sizler de yerel medya ağırlıklı olarak söylüyorum bunu, haklı bir beklentinin içerisindeydiniz. Ben de konuşmamda olduğu halde bunu, doğrusu vatandaşın da oradaki (kent Meydanı) sıcak sebebiyle fazla üzerinde duramadım. Ama şu anda burada bunu özellikle sizlerle değerlendirmek istiyorum. " dedi.

İlk yerli dizel tren setinin Sakarya'da üretildiğini ve bu üretimin devam ettiğini ifade eden Erdoğan 3 organize sanayi bölgesini 6'ya çıkardıklarını kaydetti. Olimpik kapalı yüzme havuzunu bitirdiklerini ve hizmete sunduklarını dile getiren Erdoğan, "Bu attığımız bizim önemli bir adımımızdı. Şimdi 5 bin kişilik bir kapalı spor salonu temelini attık, bunu süratle bitireceğiz. " diye ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2011, 02:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER