banner392

Başbakan Erdoğan, Sakarya'daki toplu açılış töreninde konuştu

Konuşmasına, referandumda yüzde 60 oranında "Evet" oyu çıkan Sakarya'ya teşekkür ederek başlayan Erdoğan'ın Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Başbakan Erdoğan, Sakarya'daki toplu açılış töreninde konuştu

Ekonomiyi, itibarımızı, demokrasiyi arttırma ve ileri standartlara ulaştırma çabası içinde olduk 8 senedir. Türkiye ile birlikte komşularımız daha fazla refah ve istikrara kavuşsun istiyoruz.

Kimsenin diline karışmadık. Bu ülkenin resmi dili olarak tek dil Türkçe olacak. Ancak herkes anadilini konuşabilecek. Ona saygı duyacağız. Herkes inancını yaşayacak. Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Kuzey'de ne varsa Güney'de de o olacak dedik ve şimdi bunları gerçekleştiriyoruz.

Şu an sadece Güneydoğu ve Doğu'da 20 kat trilyona ulaştı yaptığımız yatırımlar neden ne için? Çünkü yılların ihmali vardı şimdi biz bu ihmali gideriyoruz her şeyi ile adaleti, emniyeti, enerjisiyle her şeyiyle gideriyoruz. Bu coğrafyanın halkları olarak bin yılı aşkın bir süre biz aynı sofraya oturduk aynı ekmeği paylaştık, kız alıp verdik.

Biz çifte standartlara prim vermedik, kardeşlik hukukunu gözettik ve Mısır'ın derdini bu hissiyatla kendi derdimiz olarak gördük. Mısır halkının statükoya karşı tepkisini görmeyenler halkın mesajlarını görmekten aciz kalanlardan olmadık dik durduk samimi olduk gönül dilimizle konuştuk, kardeşlik hukukuyla samimi çağrılarımızı yaptık. Bugün Mısır halkının sevincini onlarla birlikte bizler de yaşıyoruz Mısır halkı bilsin ki onların sevinci Sakarya'nın, Türk milletinin sevinci onların coşkusu bizim heyecanımızdır.

İKİNCİ PARTİ OLURSAK...

Son zamanlarda bazı grupçuklar çıkıp bizimle ilgili olarak 'Mısır halkının sesini dinlenmesini istiyorsun ama burada Türk halkının sesini dinlemiyorsun' diyor. Bir defa elmayla armutu birbirine karıştırmayalım. Türkiye'de demokratik noktada bir sıkıntı mı var? 12 Haziran geliyor ey ana muhalefet... Yandaşlarınla, candaşlarınla mücadeleni ver sandık geliyor.  Eğer benim milletim sana sandıkta iktidarı veriyorsa, biz başımız gözümüz üstüne hemen görevi zaten vereceğiz, hatta ben daha ileri gidiyorum benim partim ikinci parti olduğu zaman ben Genel Başkanlığı bırakma sözünü önceden verdim biz alışılmış liderlik profili çizmeyeceğiz. Eğer milletimiz bize diyorsa sen ikincisin o zaman başarısız olduk çekilirim başka bir arkadaşım yola devam eder bende arkasından gider onun hizmetkarı olurum biz koltuklara şan şeref kazandıran bir siyaset anlayışını getirdik.

CHP'NİN ÇAKILI ÇİVİSİ BİLE YOK

Son günlerde ana muhalefet partisi bizim illerde yaptığımız açılışları diline dolamış durumda. CHP'nin Türkiye'de çakılı çivisi bile yok. Türkiye genelinde ilçe, belde, iller neyse toplam 5 yüz 26 belediyesi var bunların hiç şöyle gümbür gümbür açılış yaptıklarını duyup gördünüz mü? Toplu açılıştan da vazgeçtik tek tek açılış yaptıklarını gördünüz mü? Olsa olsa bir yerde park açarlar sonra kıyameti koparırlar. Geçen yıl Ankara, Çankaya'da bir parkın açılışını yaptılar dikkatinizi çekiyorum biz bugün 90 adet park, peyzaj çalışmalarını 7 proje altında toplayarak açıyoruz. Biz bugün Sakarya'da 54 açılış diyoruz aslında detayına girdiğimiz zaman yüzlerce açılış. Gittiğimiz her yerde her ilimizde bu şekilde açılışlar yapıyoruz 30,50, 100 kalem vesaire aslında bu açılışlarla beraber halkımızla kucaklaşıyoruz. İşte Çankaya'da bütün parti yöneticilerini bütün teşkilatı toplayarak küçücük bir parkın açılışını yapanlar bizim açılışlarımızı eleştiriyorlar. Alınmasınlar ama ' Tilki erişemediği üzüme koruk der ' Sen çalış senin de olsun niye kıskanıyorsun her zaman söylüyorum bizim eserlerimize, bizim Türkiye'ye kazandırdıklarımıza bunların hayalleri dahi erişemez bunlar gider yılda bir yada iki kere kendi belediyelerinin yaptığı küçük parkı açar ondan sonra bizim açılışlarımıza dil uzatırlar kusura bakmasınlar ben sadece insaf diyorum gerisini şu yüce milletin halkımın taktirine bırakıyorum.

Görmeye göz gerek, sezmeye, hissetmeye öz gerek öz bunlar bir tek daire inşa edebilseler tam kadro gidip açılış yaparlar biz 4 yüz 80 bin daire inşa ediyor ve açılışlarına yetişemiyoruz. TOKİ kentsel dönüşüm ve kentselleşme ile tüm vilayetlerimiz değişiyor. 79 Sene'de 6 bin yüz kilometre bölünmüş yol yapıldı biz 7 yılda 13 bin 6 yüz kilometre yol yaptık bizim farkımız bu, biz efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik bunun gereğini yapıyoruz.

Bunlar bu yapılanlara bir gün kalkıp eyvallah diyemediler. Bütün bunları gördükleri halde, barajları gördükleri halde diyemediler bunların gözü var görmez, kulağı var görmez, dili var gerçekleri konuşamaz bunların durumu bu.

Meclis'te çıkarlar işleri güçleri kavga gürültü dürüstlük diye birşey yok, hakkı teslim etmek diye birşey yok benim milletim zaten bunlardan umudu kesti ama bari yapılanları engellemeyin bari gölge etmeyin hizmet üretmiyorlar bazı hizmet edenin önünü kesmeyin. Her zaman yaptıkları gibi TBMM'de bir kez daha yasama faaliyetlerini engellemenin gayretleri içerisindeler komisyonlarda halkı direnişe çağıracak kadar pervasızca davranıyorlar, genel kurula öyle bir hava veriyorlar ki adeta terörize ediyorlar, kayıtsız bir davranış. Hiç bir değişim istemiyorlar Türkiye kalkınmasın istiyorlar, aceleniz neydi bu kadar niye acele ediyorsunuz, gece sabahlara kadar nedir bu efendi bizim acelemiz var yıllar yılı bizi bu yarışta geri bıraktınız muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak yan gelip yatarak olmaz çalışarak olur, çok koşacağız, çok çalışacağız, gece gündüz demeden çalışacağız ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönümünde 2023 'te Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız. Aceleniz ne diyorlar işte bunların yapısı bu mantığı bu, gece birlere ikilere kadar burda niye çalışıyoruz tamam kardeşim siz çalışmayın biz çalışıyoruz bizi halkım buraya çalışın diye gönderdi yan gelip yatın diye göndermedi sanki çok çalışıyorlar Salı, Çarşamba, Perşembe dünyanın neresinde var bu ya bu ara dedik ki haftanın hergünü çalışacağız gerekirse bu tabi beyleri rahatsız ediyor niye bizim milletimiz dedi ki çalış, çalışan demir ışıldar çalışmayan paslanır biz pas tutmak istemiyoruz.

SAKARYA'NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK

8 Yıl boyunca 81 vilayetimizde olduğu gibi Sakarya'nın da çehresini değiştirme gayretinde olduk. Sakarya'da yapımına devam ettiğimiz bin kişilik yurdu tamamladığımızda 2002 yılına göre yüzde 57 artış sağlayacağız üniversite öğrencilerinin burs ve kredisi 45 liraydı şimdi 2 yüz 40 lira oldu yüz 50 lira da beslenme yardımı veriyoruzm 3 yüz 90 lira aynı şekilde mastır öğrencilerine 4 yüz 80 lira veriyoruz doktora öğrencilerine 7 yüz 20 lira veriyoruz. İlköğretim, ortaöğretim de okullar açılırken kitaplar ücretsiz böyle devam edecek ilköğretimde geliri olmayanlara 20 lira alan erkek öğrencilere 30 lira veriyoruz kız öğrenciler 30 lira alıyordu onlara 40 lira veriyoruz ortaöğretimde okuyan erkek öğrencilerimize 35 lira veriyorduk şimdi 45 lira kız öğrencilerimiz de 45 liradan sonra şimdi 55 lira alıyor. Şuana kadar 7 trilyon toplam onlara bu desteği verdik eğitimde mani yok, sağlık noktasında Sakarya'ya önemli yatırımlarımız oldu. Sakarya ilimizde Ocak 2010 itibari ile aile hekimliğine geçtik, Batı'da varda Sakarya'nın Ayşe'sinin, Fatma'sının, Mehmet'inin neden olmasın bunu da yaptık bizden öncekiler neden yapmıyordu. 2002'de Sakarya'da 9 ambulans vardı şimdi 23 ambulans var, 3 tane adalet sarayını tamamladık hizmete sunduk TOKİ ile 4 bin 796 konutu tamamladık sahiplerine teslim ettik 3 yüz 84 konutun yapımına da devam ediyoruz bütün projeler tamamlandığında 6 bin 20 konut Sakarya'da hizmete sunulmuş olacak.

Bütün bu adımlarla birlikte el ele, omuz omuza vereceğiz yeniden büyük Türkiye'yi inşallah yüzüncü yıla hazırlıyoruz hazırlayacağız. Bugün havada maaşallah bir bahar havası gibi diyerek halk ile beraber şu dörtlüğü dile getirdi;

'Beraber yürüdük biz bu yollarda

Beraber ıslandık yağan yağmurda

Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda

Bana her şey sizi hatırlatıyor

Allah yar ve yardımcımız olsun açılışlarımız hayırlı olsun kalın sağlıcakla' diyerek toplu açılış törenini gerçekleştirmek üzere TOKİ Başkanı, Milli Eğitim Bakanı ve bakanları kurdele kesmek üzere platforma davet etti ve konuşmasını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2011, 01:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

AZİZ NESİN DEMİŞTİ YA
OLURMU O KOMONİST NE DERSE DESİN
SAYIN BAŞBAKAN DİYORKİ BİZ BUNLARI BUNLARI YAPTIK
SORMAK LAĞZIM ÜLKEDE TOPLANAN VERGİLERLE YAPTIN
MUHALEFETİN GEMİCİKLRİ YOK Kİ SATIP YAPSIN

SIRADAKİ HABER