banner392

Alişan AK Parti temayülüne karşı çıktı!

Ak Parti Sakarya İl Başkanlığı STK’lara telefon mesajı göndererek, oy kullanmaya davet etmesi STK başkanlarının tepkisine neden oldu. İlk tepki SESOB Başkanı Hasan Alişan’dan geldi.

Alişan AK Parti temayülüne karşı çıktı!

Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun önerisi ile her ilde STK’lara aday adayları için sandık kurulması kararı alandı. Sakarya Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç da 23 Mart Pazartesi günü Adapazarı Belediyesi’ne ait Çark Mesire’de bulunan Nikah Sarayı’nda 09-17.00 arasında oy kullanılması için STK Başkanlarına telefon mesajı gönderdi.

 

“MESAJLA OY KULLANMAYA GİTMEZ” Ancak bazı STK temsilcilerinin telefon mesajına karşı oldukları görüldü. Bu konuda SESOB Başkanı Hasan Alişan konuyla ilgili şu açıklamada bulundu; “Bana mesaj geldi ama, biz kamu kuruluşu niteliğinde bir meslek kuruluşuyuz. En azından bana bağlı meslek kuruluşlarının hiç biri mesaj ile oy kullanmaya gitmez. Gitmemeli de, Biz parti delegesi değiliz. Biz Sivil Toplum Kuruluşuyuz. Bize sadece Ak Parti’den değil, diğer partilerden de, tüm partilerden de bu şekilde davet gelmesi bize gurur verir. Seçecekleri milletvekilleri konusunda sıralamanın belirlenmesi konusunda bizim önerilerimizin alınması görüşlerimizin alınması bizi güçlü kılar. Ancak, bunu telefonla ya da gazete ile değil, bizi resmi yazı ile davet ederler, biz de yetkili kurullarımızı toplarız, bu konuda değerlendirmelerimizi yaparız” dedi.

(netgaste) 
Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 11:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER