banner392

Alifuatpaşalılar Belediyelerinin kapanmasına HAYIR dediler

Hükümet tarafından küçük belediyelerin kapatılması yönünde hazırladığı kanun tasarısına karşı en sert tepki Alifuatpaşalılardan geldi. CHP liler tarafından Alifuatpaşada yapılan referandum da yüzde 98 in üzerinde hayır oyu çıktı.

Alifuatpaşalılar Belediyelerinin kapanmasına HAYIR dediler
Beş sandıkta 1400 kişinin oy kullandığı beş sandıktaki oyardan 1389 tanesi HAYIR derken sadece 11 oy evet olarak çıktı.
Alifatpaşa belediyesi Kapatılsın mı? Kapatılmasın mı? diye sorulan iki cevaplı oy pusulalarında Alifuatpaşalılar HAYIR kapatılmasın dediler.
TBMM'de görüşmeye başlanacak, yeni Büyükşehir Kanunu yasa tasarısı ile kapanması gündeme gelen Alifuatpaşa Belediyesi için CHP'nin düzenlediği refarandum sonuçlarında HAYIR çıkmasını değerlendiren CHP Geyve İlçe Başkanı Atilla Zeytinoğlu
"Türkiye'de yaklaşık 1500 belediyenin yeni yasayla kapatılması gündemde. Bu belediyelerin çoğu kurulurken halka sorulmuş, Alifuatpaşa Belediyesi de 1956 yılında kurulurken halk oylamasıyla kurulmuş. Kapatılırken de halka sorulması gerekir. Bir oldubittiye getirilerek, halka sorulmadan, yukarıdan inme kararlarla halkın iradesi hiçe sayılarak belediyeler kapatılmak isteniyor. Eğer demokrasiye inanıyorsak, halka sormamız lazım. Sadece ve sadece Alifuatpaşa halkının hislerine tercüman olmak için CHP Genel Başkanlığı'nın bilgisi dahilinde İl teşkilatının kontrolünde, ilçe teşkilatı olarak bu referandumu gerçekleştirdik. Seçim sonuçlarını değerlendirmek gerekirse, katılım oldukça yüksekti. Birçoğu aile reisi olan 1400 kişi tercihte bulundu. Katılanların sayısından çok, katılımcıların tercihlerinin oranı bizim için önemliydi. Alifuatpaşalıların %98'inden fazlası belediyenin kapatılmasını istemiyor" dedi.
Seçim sonuçlarının Ankara ya gönderileceğini de söyleyen Zeytinoğlu:

"Yapılan bu seçim Alifuatpaşa halkının iradesidir, bu karara saygı duymak gerekir. Gerçekleşen referandumun sonuçları Ankara'ya gidecek. CHP Genel Başkanlığı'nda yapılacak değerlendirmeler, mecliste gündeme gelecek yasa görüşmelerine ışık tutacaktır. Bu anlamda Alifuatpaşa'da gerçekleşen referandum bizim açımızdan amacına ulaşmıştır. Buradan seçimlere iştirak eden Alifuatpaşalı hemşehrilerimize teşekkür ederiz" dedi
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2012, 01:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER